pavlos-polakis-vouli

Η Attica Βank εκτίμησε το σπίτι του Παύλου Πολάκη στον Αργουλέ Σφακίων 3,5 φορές πάνω (€2.000/τ.μ.) από την αντικειμενική τιμή

Στοιχεία πολιτικού και ηθικού ξεπεσμού λαμβάνει η υπόθεση της σκανδαλώδους – τουλάχιστον ηθικά – δανειοδότησης του Παύλου Πολάκη από την Attica Bank που αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε μια πρωτοφανή ενέργεια τηλεφώνησε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα πριν από την κρίσιμη σύσκεψη όπου θα ζητούνταν εξηγήσεις από τα στελέχη της Attica για την προσωπική του υπόθεση, ηχογράφησε την συνομιλία και διέρρευσε απόσπασμά της. Όπως φαίνεται από την συνομιλία ο κ. Πολάκης επιχειρεί με ωμό τρόπο να στείλει «μηνύματα» στον κεντρικό τραπεζίτη ενώ έχοντας πάρει φόρα από τους επαίνους που του χάρισε ο Σταμάτης Κραουνάκης επιδίδεται σε ψευδοπαλικαρισμούς και ρηχούς συμψηφισμούς προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το προσωπικό του δάνειο. Ωστόσο, η επίδειξη φθηνού παλικαρισμού φανερώνει απόγνωση και πανικό για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που εμφανίζει υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει, πέραν της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης ύψους 6.500 – 7.000 ευρώ, ευνοϊκό καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ σε μια περίοδο που οι τράπεζες προχωρούν σχεδόν αποκλειστικά σε πλειστηριασμούς σπιτιών και λογαριασμών.

«Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης» εμφανίζεται να λέει ο αναπληρωτής υπουργός στο απόσπασμα που ο ίδιος διέρρευσε σε φιλικό του blog για να προσθέσει σε άλλο σημείο απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα «…να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;»

- Στουρνάρας: «Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν»

- Πολάκης: «Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα».

Η πρωτοφανής ενέργεια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας λειτούργησε ενισχυτικά στην πολιτική θύελλα που ήδη έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος».

Νέα Δημοκρατία: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη

Η Νέα Δημοκρατία ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για «απόπειρα εκβίασης» του κεντρικού τραπεζίτη υποστηρίζοντας ότι η χώρα μετατρέπεται σε δημοκρατία της «μπανανίας».

«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα.
Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη - Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει «Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία.
ΥΓ. Θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτή την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».

Σφυροκόπημα

Πάντως, εκτός από την απόπειρα ωμής παρέμβασης του Παύλου Πολάκη στον εποπτικό ρόλο της ΤτΕ, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, η αντιπολίτευση εστιάζει και στην ουσία της υπόθεσης ζητώντας εξηγήσεις για τους όρους και τις εγγυήσεις που έλαβε η Attica Bank προκειμένου να χορηγήσει 100.000 ευρώ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ως καταναλωτικό δάνειο, σε μια περίοδο που συνολικά χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει κλειστές τις στρόφιγγες.

Απο την άλλη πλευρά, αμηχανία επικρατεί σε Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου ενώ και ο κ. Πολάκης αναμασά δικαιολογίες αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας.

Την ίδια ώρα η ανακοίνωση της Attica Bank επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα της εφημερίδας για την χορήγηση του δανείου στον κ. Πολάκη. Εκτός αυτού η διοίκηση του ιδρύματος που ελέγχεται απο το κράτος παραδέχεται εμμέσως πως ο αναπληρωτής υπουργός είναι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που δανειοδότησε ενώ ομολογεί πως όσοι “κοινοί θνητοί” κατάφεραν να λάβουν καταναλωτικό δάνειο, το ύψος τους ήταν πολύ χαμηλότερο απο το ποσό των 100.000 ευρώ.

ΝΔ: Mε ποια κριτήρια η δανειοδότηση Πολάκη;

Αναφερόμενη στο ζήτημα, η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Το πρώτο ερώτημα απευθύνεται κυρίως προς τη διοίκηση της τράπεζας Αττικής και όπως ξέρετε τα πεπραγμένα αυτής της διοίκησης απασχολούν ήδη τη Δικαιοσύνη. Και το ερώτημα νομίζω είναι εύλογο και μπορεί να το διατυπώσει κάθε πολίτης: με ποια κριτήρια η διοίκηση της τράπεζας χορήγησε επιπλέον δάνειο στον αναπληρωτή Υπουργό, δεδομένου ότι το ακίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο. Το δεύτερο ερώτημα βεβαίως, αφορά τον ίδιο τον κ. Πολάκη και τα όσα ο ίδιος λέει».

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε επίσης στον ισχυρισμό του κ. Πολάκη ότι το επάγγελμα του χειρουργού-εντατικολόγου που ασκούσε του εξασφάλιζε διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά και απηύθυνε το ερώτημα: «Ισχύει αυτό που δηλώνει ο κ. Πολάκης; Και αν ισχύει αυτό που δηλώνει ο κ. Πολάκης, έχει δηλώσει αυτά τα εισοδήματά του στο πόθεν έσχες;».

ΚΙΝΑΛ: Εκτεθειμένη πολλάκις η κυβέρνηση

«Ο αυτόκλητος "κήρυκας της ηθικής" κ. Πολάκης έσπευσε να εκμεταλλευθεί αδίστακτα το αξίωμα του Υπουργού για να πάρει ένα μεγάλο καταναλωτικό δάνειο, που η Τράπεζα δεν θα χορηγούσε σε κανένα απλό πολίτη», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος».

Το ΚΙΝΑΛ υπενθυμίζει ότι ο κ. Πολάκης, ως δήμαρχος, κατά δήλωσή του είχε διπλά βιβλία, ενώ «κατά δήλωσή του ως γιατρός έβγαζε τριπλάσια από την βουλευτική αποζημίωση, κάτι όμως που δεν εμφανίζει στο πόθεν έσχες του».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «εκτεθεί….πολλάκις αναδεικνύοντας το πραγματικό καθεστωτικό και αμοραλιστικό πρόσωπο του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ». «Να τον χαίρονται….», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει:
«Ο αυτόκλητος «κήρυκας της ηθικής» κ. Πολάκης έσπευσε να εκμεταλλευθεί αδίστακτα το αξίωμα του Υπουργού για να πάρει ένα μεγάλο καταναλωτικό δάνειο, που η Τράπεζα δεν θα χορηγούσε σε κανένα απλό πολίτη.
Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως Δήμαρχος είχε διπλά βιβλία.
Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως γιατρός έβγαζε τριπλάσια από την βουλευτική αποζημίωση, κάτι όμως που δεν εμφανίζει στο πόθεν έσχες του.
Είναι αυτός που έχει εκτεθεί….πολλάκις αναδεικνύοντας το πραγματικό καθεστωτικό και αμοραλιστικό πρόσωπο του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ.


ΣΥΡΙΖΑ: Η μισή Ελλάδα παίρνει 100.000 ευρώ καταναλωτικό δάνειο!

Απο την πλευρά της πλειοψηφίας, η καθυστερημένη απάντηση ήρθε απο την Κουμουνδούρου και όχι απο το Μέγαρο Μαξίμου. Το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ δε, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζει ότι ο κ. Πολάκης έκανε ότι και η μισή Ελλάδα, πήρε 100.000 ευρώ καταναλωτικό δάνειο!

«Η Ν.Δ. και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του. Αν έπαιρνε μίζες ή, αντί να βάλει υποθήκη την οικία του, κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει, η κ. Σπυράκη, η οποία στο τελευταίο πόθεν έσχες έχει δηλώσει υπόλοιπο δανείων 713.000 ευρώ, ίσως να μην είχε πρόβλημα.” αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος για να προσθέσει “Ο κ. Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, ούτε πήρε θαλασσοδάνειο για τον Κήρυκα Χανίων και έκανε σκανδαλώδη ρύθμιση, αφού για 11 χρόνια δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Η ΝΔ οφείλει να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Στην Βουλή το δάνειο Πολάκη

Πάντως, το θέμα έφτασε και στην Βουλή με τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αδωνι Γεωργιάδη να ζητά εξηγήσεις για την προκλητική υπόθεση.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι οι όροι δανειοδότησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τράπεζα που ελέγχεται πλήρως από την κυβέρνηση προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και ζητά να διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

«Το δημόσιο αίσθημα προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα (17.2.2019) ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας πήρε προσωπικό – καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank, βάζοντας δεύτερη υποθήκη σε ακίνητο του το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για άλλο παλαιότερο δάνειο ύψους 300.000 ευρώ» αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης στην ερώτησή του και συνεχίζει «Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Πολάκης έλαβε το δάνειο αυτό με διαδικασίες εξπρές, σε προεκλογική περίοδο, από μια τράπεζα η οποία δεν είναι συστημική και της οποία η διοίκηση είναι διορισμένη και ελεγχόμενη από την κυβέρνηση».

Ρωτά τέλος: «Σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού; Αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση δημοσίως εκτιθέμενων προσώπων, όπως ένα στέλεχος της κυβέρνησης ή ακολουθείται η διαδικασία που αφορά σε όλους τους πολίτες. Στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, ο Υπουργός ερωτάται αν αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του κ. Πολάκη»

Πολάκης: Δεν ήμουν στο ΕΣΥ, εργαζόμουν στον ιδιωτικό τομέα

Απο την πλευρά του ο κ. Πολάκης για να δικαιολογήσει το καταναλωτικό δάνειο των €100.000 που ζήτησε και έλαβε από την Attica Bank, υποστήριξε ότι τα εισοδήματά του μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 οπότε σταμάτησε να ασκεί το επάγγελμα του χειρουργού (λόγω της υπουργοποίησής του) ήταν διπλάσια και τριπλάσια από τα εισοδήματα που έχει από την ενασχόλησή του με την πολιτική.

Από το 2011 μέχρι το 2015 ο κ. Πολάκης ήταν δήμαρχος Σφακίων. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τις δηλώσεις πόθεν έσχες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκύπτει ότι κατά το έτος 2014 τα εισοδήματα του Παύλου Πολάκη ήταν 61.508 ευρώ (54.436 ευρώ ο υπουργός και 7.072 η σύζυγός του), το 2013 ήταν 51.648 ευρώ (45.141 ευρώ ο κ. Πολάκης και 6.507 η σύζυγός του), ενώ το 2012 ήταν 149.149 ευρώ (119.592 ευρώ ο κ. Πολάκης και 29.557 ευρώ η σύζυγός του). Δηλαδή ούτε διπλάσια ούτε τριπλάσια από την αποζημίωση που εισπράττει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως βουλευτής και υπουργός.

Με χθεσινή του ανάρτηση στο facebook (στην ίδια που κοινοποίησε πρώτος-πρώτος την απάντηση της Attica Bank), ο κ. Πολάκης σημειώνει ότι δεν εργαζόταν ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά στον ιδιωτικό τομέα. «Και για ξεκαθαρίζουμε με τη λάσπη περι εισοδημάτων μου που τα υπολογίζουν με αλχημείες: ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ !! Δεν ημουν ποτέ στο δημοςιο συςτημα υγείας μετα που τελείωσα και την εξειδίκευση στη Μεθ (αυγουςτος 2000).Εκανα 13 αιτήσεις οπως εχω ξαναπεί ,αλλα δε διορίστηκα ποτέ !!!.....» αναφέρει.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν δημοσιοποιεί τα εισοδήματά του αυτά που δείχνουν ότι κέρδιζε τα διπλάσια ή και τριπλάσια από την σημερινή βουλευτική αποζημίωση που εισπράττει από το ελληνικό κράτος, ώστε ο καθένας να μπορεί να επαληθεύσει αν πράγματι επαληθεύεται ο ισχυρισμός του ότι πριν εμπλακεί με την πολιτική έβγαζε τα διπλάσια ή και τα τριπλάσια απ' ότι σήμερα (αν και την εποχή πριν το 2009 η πλειονότητα των Ελλήνων είχαν εισοδήματα πολύ μεγαλύτερα από τα σημερινά...).

Το... «Μόντε Κάρλο» της Κρήτης

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Attica bank υποστήριξαν κατά την σύσκεψη στην ΤτΕ πως:
- Δεν έχει δοθεί σε κανένα άλλο πολιτικό πρόσωπο πλην του κ. Πολάκη ανάλογο δάνειο

- Η Attica Bank έστειλε για επιτόπια εκτίμηση της αξίας του ακινήτου, δικό της μηχανικό ο οποίος στην έκθεση εκτίμησης ανέφερε πως η σημερινή εμπορική αξία του ακινήτου ανέρχεται στις 350.000 ευρώ και η αξία της άμεσης ρευστοποίησης 290.000 ευρώ. Κατά συνέπεια η Επιτροπή δανείων της τράπεζας έκρινε πως η Τράπεζα καλύπτεται η έκδοση του καταναλωτικού δανείου των 100.000 ευρώ με τη δεύτερη υποθήκη.

-Στην περίπτωση του κ. Πολάκη έγινε χρήση των τραπεζικών προϊόντων που έχει στη διάθεση της η τράπεζα για τους πελάτες και ενέγραψε δεύτερη υποθήκη σε ακίνητου του υπουργού στο χωριό Αργουλές των Σφακίων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως η αντικειμενική αξία του εν λόγω ακινήτου το 2014 με βάση την δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε στην Βουλή ο κ. ΠΟλάκης ήταν 87.175 ευρώ , η οποία μετά τις τελευταίες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών έχει ανέλθει στις 95.000 ευρώ.

Κατά συνέπεια ο μηχανικός της Attica Bank εκτίμησε το ακίνητο του κ. Πολάκη 3,5 φορές πάνω από την αντικειμενική.

Επιπροσθέτως επισημαίνεται πως η Eurobank η οποία είχε χορηγήσει το στεγαστικό δάνειοτων 300.000 ευρώ το 2008,έχει την πρώτη υποθήκη και στην οποία το υπόλοιπο δανείου είναι 201.000 ευρώ, στο φάκελλο του δανειολήπτη αναπροσάρμοσε την σημερινή εμπορική του αξία στις 230.000 ευρώ.


10+1 ερωτήματα

Πάντως, παρά την πλήρη επιβεβαίωση του “Πρώτου Θέματος” απο την Attica Bank και από τον Παύλο Πολάκη, τα ερωτήματα για τον τρόπο δανειοδότησης του αναπληρωτή υπουργού παραμένουν:

- Πόσα ακριβώς φυσικά πρόσωπα τους τελευταίους μήνες έχουν λάβει αντίστοιχα δάνεια με αυτό που έλαβε ο κ. Πολάκης;

- Πόσοι απο αυτούς είναι βουλευτές ή υπουργοί;

- Γιατί επιλέχθηκε να δοθεί “σπαστό” το δάνειο (σ.σ. 70.000 + 30.000 ευρώ);

- Με τι επιτόκιο θα αποπληρωθεί;

- Με ποια κριτήρια ο μηχανικός της Attica Bank εκτίμησε το ακίνητο Πολάκη 3,5 φορές πάνω από την αντικειμενική του αξία;

- Η εκτίμηση της αντικειμενικής έγινε με τα ίδια κριτήρια που αξιολογήθηκαν και τα περίφημα βοσκοτόπια που δέχθηκε η ίδια τράπεζα ως εγγύηση σε παλαιότερη υπόθεση;

- Αν η τράπεζα έλαβε ως επιπρόσθετη εγγύηση τις υψηλές απολαβές του κ. Πολάκη λόγω βουλευτικής αποζημίωσης, γιατί πρόβλεψε 15η διάρκεια αποπληρωμής;

- Εκτιμά ότι ο κ. Πολάκης θα εκλέγεται εως το 2034;

- Ποια η διαφορά μιας τέτοιας πρακτικής από αυτή που ακολούθησαν όλα τα κόμματα τα προηγούμενα χρόνια όταν δανειοδοτούνταν με εγγυηση μελλοντικές κρατικές επιδοτήσεις;

- Γιατί τα πόθεν έσχες του κ. Πολάκη δεν επιβεβαιώνουν όσα ο ίδιος υποστηρίζει, ότι δηλαδή πριν τον Οκτώβριο του 2015 έβγαζε διπλάσια και τριπλάσια;

- Λέει ψέματα ή τα απέκρυβε απο τις αρμόδιες αρχές;

ΣΧΟΛΙΑ (55)

Το Χρέος γίνεται Χρήμα

Μόνο δεσμεύσεις; Αλυσίδες σου περνάνε οι τράπεζες. Η τράπεζα είναι η μεγαλύτερη απάτη που επινοήθηκε ποτέ. Με το δάνειο μετατρέπουν το χρέος σε χρήμα κι έτσι κατασκευάζουν χρήματα που δεν αντιστοιχούν σε χρυσό και στην πραγματική οικονομία. Μετά οι κλέφτες τραπεζίτες για να σώσουν την μαφιόζική τους επιχείρηση δημιουργούν τον πληθωρισμό, έτσι μειώνεται συνεχώς η αξία του χρήματος και κάποιες φορές κάνουν και κουρέματα καταθέσεων. Σε κάθε περίπτωση χαμένος βγαίνει ο λαός και κερδίζουν τα καταραμένα λαμόγια! Μακριά από τα δάνεια λοιπόν! Το δάνειο συντηρεί αυτούς τους εγκληματίες! Με κάθε νέο δάνειο που παίρνετε κάνετε κακό στον εαυτό σας, αλλά και στους συνανθρώπους σας. Μην χάνετε την ελευθερία σας! Οι τράπεζες είναι οικονομικά βαμπίρ που καταστρέφουν τον πλανήτη. Μην γίνεστε συμμέτοχοι στην δολοφονία της οικονομίας! Αν κάνατε το λάθος σε μια δύσκολη στιγμή, δεν πειράζει αφού δεν το είχατε συνειδητοποιήσει. Τώρα γνωρίζετε.

ΓΙΑ ΕΝΑ Κ@ΛΟΣΠΙΤΟ ΣΤA ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ

Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ 300.000 Ε + ΣΥΝ ΑΛΛΑ 100.000 Ε ΤΩΡΑ = ΣΥΝΟΛΟ 400.000 Ε - ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ;;;;;; ΚΑΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ;;

ιαννισ

η εμπορική αξία του ακινήτου (πάνω από 250 χιλ) καλύπτει και τα δυο δάνεια. Μην ξεχνάς ότι από το πρώτο δάνειο έχει αποπληρώσει ήδη 150 χιλ. Άρα τα χρωστούμενά του είναι 150+100 = 250 χιλ και για τα δυο δάνεια και όχι 400 χιλ

@

Μια παροιμία λέει: "Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης". Αυτή η παροιμία με τα όσα θα έλθουν στην επιφάνεια σε λίγες μέρες, μετά, από έρευνα 2 περίπου χρόνων από την Επιτροπή Οικονομικής Διαφάνειας, πρέπει να αλλάξει και να γίνει: "Μάρτης γδάρτης και κακός πολιτικοκάφτης". Γι αυτό ξεσηκώθηκε τόση θύελλα και τόσος εκνευρισμός τούτες τις μέρες από πολλούς ενεχομένους σε παράνομο χρήμα, καθότι πλησιάζει ο Μάρτης....

kyriakos

Αυτός ο ζωοκλεφτης έχει ένστικτα ζωοκλεφτη. Η ηθική του είναι όπως και του κώδικα τιμής του. Ανήκει στον 19ο αιώνα. Οι δύο περιοχές της Ελλάδας από τις οποίες προέρχονται αυτά τα γίδια έχουν κοινούς αξιακους κώδικες και κοινές νοοτροπίες γιατί ανήκουν στον 19ο αιώνα. Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Η μία περιοχή είναι η περιοχή του αλβανοτσαμη, του Παπαδημουλη, του Βαρεμενου, του τυφλού που χορεύει σαν πίθηκος, του Τσακαλωτου, του Φλαμπουραρη, της Γεροβασιλη, του Μπάρκα, του Μωραιτη, κλπ. Η άλλη βγάζει Πολακη, Δαννελη, Δραγασακη, Μιχελογιαννακη, Βερναρδάκη, Σταθακη, Ξανθό, Μπαλαφα, κλπ. Αυτές οι δύο καταραμένες περιοχές, έχουν σκοπό να τιναξουν την Ελλάδα στον αέρα. Έχουν μίσος προς κάθε τι Ελληνικό.

10+1 ερωτηματα εχουν οι πολιτες απο χθες

Για τα 200μυρια που χρωστανε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα δανεια του 'Κηρυκα, τις 713.000ε που χρωστα η εκπροσωπος τυπου της ΝΔ, και τα 623.000ε που χρωσταει ο αντιπροεδρος της ΝΔ....

@

Μα ο Πολακης χρωσταει 400.000 Ε !!!! (300.000 Ε στεγαστικό συν 100.000 Ε καταναλωτικό)....

@@

Η Τράπεζα της Ελλάδας που συνήλθε εκτάκτως υπό τον Κ. Στουρνάρα έκρινε νομιμότατο το δάνειο του κ. Πολάκη. Τώρα ο Στουρνάρας, δεσμευμένος γαρ, είναι υποχρεωμένος να εξετάσει ακι τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και της κ. Σπυράκη, και του Κήρυκα Χανίων κλπ κλπ. Η είδηση κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο. Υ.Γ. έρχεται και κρύο τσουχτερό , και να δούμε αν θα μπούνε και τσουχτερά πρόστιμα στους τυχόν παραβάτες. Προσωπικά δεν το νομίζω

ΛΑΘΟΣ !!!!!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΟΜΙΜΟ ! ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΘΙΚΟ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ !!!!!!! ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑΣ ΕΚΤΙΜΗΤΗΣ "ΛΑΔΩΜΕΝΟΣ" ΕΒΓΑΛΕ ΤΙΜΗ 4 ΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ !!!! ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ !!!!! ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ 5-6 ΑΤΟΜΑ ΦΥΛΑΚΗ, ΚΑΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ !!!!! ΣΙΓΟΥΡΑΑΑΑ !!!!!!!!!

Πρωτο θεμα

Το υπαριθμον ΕΝΑ χαμαιτυπειο κατηντησε γι αυτο δεν θα το σωσουν ουτε τα δανεια.

ΣτέλλαAU

Δεν μας απασχολεί το δάνειο του Πολάκη. Το μοναδικό που μας απασχολεί είναι η ύπαρξη της Γερμανικής βρομόφαρας και του σιχαμένου Μίχαελ Ροτ. Επίσης των "δικών" μας αριστεροδεξιομεσαίων κολαούζων

ΚρΗτικός

Προς Π.Θ :Το πρώτο ερώτημα σας είναι τελείως ΑΣΤΟΧΟ. Θα έπρεπε να είναι: Υπάρχει κάποιος άλλος οπουδήποτε και οποτεδήποτε που να έχει πάρει ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΟΟΟΟ δάνειο ύψους 100.000 . ΟΧΙΙΙΙΙΙ είναι η απάντηση , γιατί απο μόνη της η έννοια του καταναλωτικού το περιορίζει στα 15-20 χιλ. Απο εκεί και επάνω αρχίζουν τα στεγαστικά , τα επιχειρηματικά κ.λ.π

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΈΣ ΑΡΧΈΣ ΝΑ ΕΠΈΜΒΟΥΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΈΛΤΩΣ

Η δήλωση του διοικητή της ΤτΕ Γιαννη Στουρναρα αναλυτικά: «Στα τέσσερα και πλέον χρόνια που έχω την τιμή να μου έχει ανατεθεί η θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφεύγω, για προφανείς λόγους, δηλώσεις που θα μπορούσαν να τύχουν πολιτικής εκμετάλλευσης. Πόσο μάλλον όταν, εκ της θέσεως της Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλους του Ευρωσυστήματος, υποχρεούμαι να ασκώ την εποπτεία μέρους του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η πρωτοφανής, ωστόσο, χθεσινή ενέργεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επιχειρήσει με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου, με υποχρεώνει να προβώ σε αυτονόητες διευκρινίσεις, αλλά και ενέργειες. Είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον. Πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή μου και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως. Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή. Καλώ ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος.»

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης