Τι ανταλλάγματα θα πάρουν οι έξι βουλευτές που θα στηρίξουν τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία

Τι ανταλλάγματα θα πάρουν οι έξι βουλευτές που θα στηρίξουν τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία

koinovoulio_new

Στην ψήφο εμπιστοχύνης έξι βουλευτών εκτός ΣΥΡΙΖΑ θα βασιστεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις νέα πλειοψηφία που θα διεκδικήσει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες για το παρασκήνιο που υπάρχει πίσω από τη συμφωνία με κάθε έναν από αυτούς οργιάζουν.

Είναι βέβαιο ότι εφόσον η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ανανεωθεί, θα επακολουθήσει ανασχηματισμός, ο οποίος θα δώσει την ευκαιρία να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα και να ικανοποιηθούν έτσι πιθανά αιτήματα των "προθύμων" βουλευτών.

 
Στο πλαίσιο αυτό πιθανότατα η Κατερίνα Παπακώστα η οποία θεωρείται ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση,  θα αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ μάλλον θα βρεθεί και στα ψηφοδέλτια της κυβερνητικής παράταξης στις επόμενες εκλογές.
Ανοιχτή θα είναι και η θέση του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης αφού η Κατερίνα Νοτοπούλου θα αποχωρήσει για να διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Κώστας Ζουράρις, των ΑΝΕΛ.
Κλείσιμο
Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, που προέρχεται και αυτή από τους ΑΝΕΛ, θα παραμείνει στη θέση της ενώ είναι πολύ πιθανόν ότι θα έχει θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.
Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, επίσης των ΑΝΕΛ ίσως αναλάβει τη θέση του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Αθηναίων.
Πληροφορίες που εκ της φύσεώς τους δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν αναφέρονται και στο ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας στη θέση του Πάνου Καμμένου.
Τέλος, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, που φαίνεται ότι και αυτός θα στηρίξει την κυβέρνηση, μπορεί να τοποθετηθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης