Σωσίβια σε πλειοψηφίες – «κουρελού» επιδιώκει ο Τσίπρας μετά το «σικέ» διαζύγιο

tsipras-dilwseis-new_main02

Αναζητά τους 151 τόσο για ψήφο εμπιστοσύνης, όσο και για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών - Την ίδια στιγμή ο Καμμένος ψάχνει και αυτός πρόθυμους για να συγκροτήσει νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Με πλειοψηφία – «κουρελού» που αποτελείται από πολιτικά ρετάλια κάθε προέλευσης αποφάσισε να συνεχίσει την παραμονή του στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τερματίζοντας τον τετράχρονο γάμο του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας… έδειξε την πόρτα εξόδου στον Πάνο Καμμένο, αφού πρώτα εξασφάλισε ότι, έστω και με οριακό τρόπο, θα καταφέρει να πάρει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, υποβάλλοντας σχετική πρόταση στη Βουλή που θα συζητηθεί το τριήμερο 15 με 17 Ιανουαρίου.

Στην αντιπολίτευση θεωρούν ότι οι εξελίξεις που δρομολογούνται είναι προϊόν αλληλοεκβιασμών και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι βρίσκονται σε «απόλυτη συνεννόηση», διευκολύνοντας ο ένας τους σχεδιασμούς του άλλου και κυρίως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ που είδε τα στελέχη του να τον εγκαταλείπουν και να συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καμμένος, κατά τα φαινόμενα, εγκλωβίστηκε από τον πρωθυπουργό και υποχρεώθηκε σε πλήρη υπαναχώρηση, διευκολύνοντας με τη στάση του τόσο την ψήφιση των Πρεσπών όσο και την παράταση της παραμονής στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για χρονικό διάστημα που είναι αβέβαιο και πάντως με τον Μάιο να προβάλει ως πιθανότερος χρόνος για τις βουλευτικές κάλπες.

Κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο μέχρι πρότινος κυβερνητικοί εταίροι την Κυριακή το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καμμένος υπέβαλε μεν την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά το αίτημά του να αποσυρθούν και οι υπόλοιποι υπουργοί και υφυπουργοί που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ απορρίφθηκε. Ο κ. Τσίπρας το άφησε στην ευχέρεια τους, κάτι που στην πραγματικότητα σημαίνει ότι τους διατηρεί στην κυβέρνησή του, διαλύοντας στην πράξη το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αμέσως μετά και πριν μιλήσει δημόσια ο Πάνος Καμμένος την αντικατάστασή του από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος θα ορκιστεί νέος υπουργός Άμυνας. Και στόχος του είναι, όπως υποστήριξε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και η κυβέρνησή του να ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ από την πλευρά του είπε ότι το κόμμα του θα ταχθεί κατά της πρότασης εμπιστοσύνης (δίχως όμως να θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας) και θα διαγράψει όσα στελέχη του δεν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και προτιμήσουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους σε αυτήν. Ο ίδιος επεφύλαξε θετικά λόγια για τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι θα παραδώσει το υπουργείο την Τρίτη, αφού νωρίτερα κάνει απολογισμό του έργου του.

Με την πρωτοβουλία, πάντως, του πρωθυπουργού να στείλει αμέσως αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, «πάγωσε» και η τροπολογία για τα αντισταθμιστικά των F – 16, την οποία προωθούσε ο υπουργός Άμυνας και το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί πλέον από τον διάδοχό του ναύαρχο Αποστολάκη.

Αλέξης Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή


Ψάχνουν διπλή πλειοψηφία και σωσίβιο στον Καμμένο

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μπλοκάρουμε τη Συνθήκη των Πρεσπών», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, αλλά, όπως φάνηκε, τα περιθώρια κινήσεων που του άφησε ο κ. Τσίπρας δεν του επιτρέπουν να παρέμβει στις εξελίξεις που δρομολογούνται, αφού κινδυνεύει ακόμη και να μείνει χωρίς αναγνωρισμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ότι θα τον εγκαταλείψουν τρεις από τους 7 βουλευτές που έχει τώρα και συγκεκριμένα η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Μαζί του παραμένουν άλλοι τρεις: η Μαρία Κόλια – Τσαρούχα, ο Κώστας Κατσίκης και ενδεχομένως ο Κώστας Ζουράρις, τον οποίο, ωστόσο, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ προφανώς την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος- θα τους επιτρέψει να… «μην ρίξει την αριστερή κυβέρνηση».

Αν μείνει, εν τέλει, ο κ. Ζουράρις τότε ο κ. Καμμένος μπορεί να συμμαχήσει εκ νέου με τον ανεξάρτητο Νίκο Νικολόπουλο ή με κάποιον από τους άλλους ανεξάρτητους βουλευτές, ώστε με 5 βουλευτές να συγκροτήσει εκ νέου Κ.Ο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρει «δεκανίκια» στον Αριστείδη Φωκά, που είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, καθώς και στον Γιώργο Λαζαρίδη που θα επανακάμψει στους ΑΝΕΛ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης με απόλυτη εμπιστοσύνη 151 ναι από τη Βουλή ο κ. Τσίπρας θα χρειαστεί προσθήκες και άλλων βουλευτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 έδρες και ελπίζει σε «ναι» από την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα, τους τρεις των ΑΝΕΛ, καθώς και τον Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι, για το οποίο ο Σταύρος Θεοδωράκης, που τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας στοχεύει σε δύο πλειοψηφίες: στην πρώτη για να πάρει την εμπιστοσύνη της Βουλής με βουλευτές από διάφορες κατευθύνσεις, ανάμεσα τους οποίους και η πλειονότητα των ΑΝΕΛ, και στη δεύτερη για τη Συμφωνία των Πρεσπών που θα ακολουθήσει με άλλους συσχετισμό, στον οποίο βαρύνουσα θα είναι η στάση του Ποταμιού.

«Ο καθείς μπροστά στις ιστορικές του ευθύνες»

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός έσπευσε να προκαταλάβει τις εξελίξεις, λέγοντας ότι αν και το Σύνταγμα του δίνει τη δυνατότητα να αναζητεί «ad hoc πλειοψηφίες» και ο ίδιος είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτές τις πλειοψηφίες θα τις εύρισκε, αποφάσισε να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην κυβέρνηση του. Προκειμένου, όπως είπε, να προχωρήσουμε με απόλυτη πλειοψηφία, σε όλες αυτές τις κρίσιμες για την χώρα και την ελληνική κοινωνία επιλογές» και η κυβέρνηση του «να ολοκληρώσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της, ως τον Οκτώβριο του 2019».

Δίνοντας το στίγμα των επιδιώξεων του που είναι να στηριχθεί σε πλειοψηφία «κουρελού», υποστήριξε ότι «ο καθένας και η καθεμιά οφείλουμε στις κρίσιμες στιγμές να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στον τόπο, απέναντι σε αυτό που πιστεύουμε βαθειά ως εθνικό συμφέρον. Πρώτος εγώ, τα μέλη της κυβέρνησης μου, αλλά βεβαίως και κάθε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας». Και κατέληξε λέγοντας ότι με την πρωτοβουλία του «βρίσκεται ο καθείς μπροστά στις ιστορικές του ευθύνες».

ΝΔ: «Σκηνοθετημένο διαζύγιο»

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι είναι σε συνεννόηση. «Το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο «διαζύγιό» του: Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους», σχολίασε το γραφείο Τύπου της ΝΔ. 

Γι΄αυτό, άλλωστε και ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ», εξήγησαν αναφερόμενοι στους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Ζουράρι.

«Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει», επισημαίνει η ΝΔ και καταλήγει: «Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (101)

Το τελείωμα της πολιτικής

Τσίπρας και καμένος έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στην πολιτική.Ο ένας είναι ο τζάμπα μακεδονομάχος που φεύγει στο όνομα υποτίθεται της Μακεδονίας αλλά δίνει τις απαραίτητες ψήφους στον Τσίπρα για να περάσει την συμφωνία με τα σκόπια .Δηλαδη εμπαίζει μπροστά στα μάτια τους όλους τους Έλληνες πολίτες .Ο άλλος για να διατηρήσει ακόμη λίγο την καρέκλα ξεφτιλίζει το Σύνταγμα ενώ έχει χάσει πλέον κάθε λαϊκή πλειοψηφία .Εκμεταλευεται την ανοχή της δημοκρατίας που τόσο πολέμησε και εγκλωβίζει τη χώρα μηπως και προλάβει τα καταλύσει όλους τους θεσμους και να διαιωνίσει την εξουσία του.Θυμιζει την εποχή όπου ο Ελευθέριος Βενιζέλος κέρδισε τις εκλογές αλλά το παλάτι κωλυσιεργούσε για μήνες να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης .Αυτη είναι η αριστερά; Τελικά δικαιώνει όλους όσους πολέμησαν τον κομμουνισμό ως επικίνδυνο για την χώρα

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

κα

Άλλη μια πολιτική χλαπάτσα στα μούτρα του Κούλεως! Για να δούμε, θα τη βγάλει ο γόνος μέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη που θα γίνονταν πριν από τρία χρόνια;

Κούλη παρ'την ούλη

Αν εσεις ακονιζετε μασελες για γερο φαγοποτι ΝΟ 2 στις πλατες μας, εμεις σημερα σας ριξαμε τρικλοποδια και τις επομενες μερες με πλατες τον ελληνικο λαο αλλα και καποια πιο γερα επιχειρηματικα πορτοφολια απο του κουλη θα συνεχισουμε, τσιριξτε τωρα ετσι κι αλλιως ειστε τακε κουαλε ολοι του ψευδού γκαριλα με τη ρωσοποντια που εχει και μας λεει οτι ειναι ελληνιδα για να μην τον φανε οι ομοιδεατες του της ΧΑ

ΚΑΚΟΠΑΙΓΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

Είναι προφανές ότι σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας κακοπαιγμένης θεατρικής παράστασης. Ισως και να ήταν σκηνοθετημένη εδώ και μήνες, όπως λέει ο Δημ. Καμένος. Κατά ένα περίεργο τρόπο όλοι πήραν το καλύτερο δυνατό. Ο Τσίπρας έχοντας ήδη εξασφαλίσει με εξαγορά συνειδήσεων, αποστάτες και πουλημένα τομάρια τις πλειοψηφίες που του χρειάζονται, βοήθησε το συνεταιράκι του να ξεφύγει από το αδιέξοδο με τον λιγότερο επώδυνο τρόπο. Χωρίς να χάσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, χωρίς να ψηφίσει τη συμφωνία και ταυτόχρονα χωρίς να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην (επονομαζόμενη) "κυβέρνηση" για να κρατήσει ότι μπορεί από την εκλογική του πελατεία. Τα πάντα είχαν συμφωνηθεί τηλεφωνικά και οι συναντήσεις, οι συνεντεύξεις τύπου, οι δηλώσεις, οι λεονταρισμοί εκ του ασφαλούς ήταν θέατρο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ιθαγενών. Ο ένας βοήθησε τον άλλο στους στόχους τους, ο μεν για να βρει τις πλειοψηφίες να ολοκληρώσει την προδοσία, ο δε για να περισώσει ότι είναι δυνατό από το πολιτικό του μέλλον. Το παχύδερμο συνεχίζει να συγκυβερνά με τον Τσίπρα δε αγαστή συνεργασία, έστω και αν αναγκάστηκε να αφήσει την υπουργική καρέκλα λίγο πριν τις εκλογές. Οι 2 τυχοδιώκτες είναι πιο κοντά από ποτέ.

αριστερή μουσατη λουλού

«Είμαι απο τη Θεσσαλονίκη κι ο άντρας θέλω να μου ανήκει...»

Άγγελος

Αυτό που δεν μας είπε ο Μπούλης είναι, το πως έγινε η μοιρασιά, των 50 εκ. του Σόρος και τα ανεξέλεκτα κρυφά κονδύλια των υπουργείων. Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν όταν συνοδεύεται από χρήμα.

alekos

ρωτα τον Μπομπολινο!

kyriakos

Κοιτάξτε γύρω σας. Στα καφενεία, στις ταβέρνες, στους δημόσιους χώρους, στα θέατρα, στα σχολεία, κλπ και θα δείτε ότι οι καταραμένοι της ζωής από όλες τις εκφάνσεις/διαστάσεις της (αριστεροί, δεξιοί, κεντρωοι και ακραίοι) , σε μια στιγμή που κι ο Θεός δεν πρόλαβε να αντιδράσει, μαζεύτηκαν σε ένα κόμμα με αρχηγό τον Σατανά, που ήρθε με τουλάχιστον 200 δισεκατομμύρια επιπλέον χρέος και φεύγει με μια μαχαίρια στην ψυχή και το μέλλον του Έλληνα.

κουρελού ξεκουρελου

... συνεχίζουμε ακάθεκτοι λαμογια που περιμένετε πως και πώς να έρθει στην εξουσία ο επαγγελματιας αητονυχης για να αρχίσετε πάλι να ροκανίζετει τους φόρους μας και να μαε καθησυχαζετε ολη την ωρα με τη καραμελα της καμμενης γης και παραλληλα τα επιχειρηματικα κορακια σας θα χουν πιασει δουλεια. Δεν υπάρχει περίπτωση ο ελληνικός λαός να σας ταιζει εσας τις οικογένειές σας και τα μετρημένα στα δάχτυλα επιχειρηματικά λόμπι του Κούλη και των κολλητων του Μπουμπούκουι του ψευδού πού να χτυπιέστε όσο θέλετε

ασε ρε Παυλη τα μεγαλα λογια

αντε μια ρακη και ασπρο πατο για να ξεχασεις τον πονο απο το διαζυγιο

Οπλαρχηγός Μπαρμπαρουσης

0,60. Σε καλή μεριά κοπανε!/

Ο Κουρελής που συνεχίζει

Τι συνεχίζεις βρε κακομοίρη, να πας που με τους γελοίους που βαράνε διάλυση και που σε λίγο δεν θα γεμίζετε ταξί? Σαχλαμάρα.

@

Κοπρόσκυλο έφαγες καλά φαίνεται την τετραετία της διάλυσης των πάντων των συριζαν(θ)έλ! Ότι, μα ότι και να κάνετε, ο ΨΟΦΟΣ σας είναι αναπόφευκτος! Είτε το Μάρτιο, είτε το Μάιο, είτε τον Οκτώβριο, ΘΑ ΤΟ ΠΙΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ και θα δείτε τον Κυριάκο αυτοδύναμο Πρωθυπουργό, είτε το θέλετε, είτε όχι! Οι ανεπάγγελτοι συριζαίοι θα ξαναπάτε από κει που ήρθατε, στο 4%, κομπλεξικοί, ανεπρόκοποι καταληψίες και καρανικοπολάκηδες!

@

Αν δεχεστε να τρωτε ξεφτιλα για λιγο ακομα καιρο τοτε η κουρελου ειναι αυτη που σας αξιζει. Παντως τη Σωρο-συμφωνια δεν μπορειτε να την περασετε γιατι θελει τα 3/5 της βουλης. Αν εδω κανετε φαουλ ετοιμαστειτε για.... αποβολη...

veritas

ειπε,και αφου μπηκε στο τζιπ,εφυγε απο τη δανεικη βιλα με πισινα,για να παει στα μπουζουκια να ανοιξει μια κασα σαμπανιες παραγγελια για τους παρανομους στην καισαριανη.

Καληνυχτα Ελλαδα

Αξιολυπητη η νεα παρασταση τσιπ-καμμενου,Αξιολυπητος και ο λαος γιδοπροβατων που ακομη τους πιστευει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης