Νίκος Παππάς για εκλογές: Αν δεν υπάρξει πλειοψηφία, ο Μάιος είναι ένα όριο

hbuw

«Είναι η πιο δύσκολη στιγμή της συγκυβέρνησης» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής που έσπευσε να στηρίξει τον πρωθυπουργό - Για την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου την Παρασκευή σχολίασε ότι «εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα» - «Δεν καθορίζουν μόνο οι Πρέσπες την κυβερνητική συμμαχία. Με τον Καμμένο συνεργαστήκαμε και βγάλαμε τη χώρα απο τα μνημόνια», σχολίασε ο κ. Παππάς

Μετά την εφ' όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη Τσίπρα στο OpenTv,  μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, που αφορούν στην Συμφωνία των Πρεσπών, στην συνταγματική αναθεώρηση, στις επικείμενες εκλογές, αλλά και στο «φλέγον» θέμα, αυτό της διαφαινόμενης ρήξης με τους ΑΝΕΛ.

«Είναι καθαρά τα διλήμματα και σε αυτά απάντησε με ξεκάθαρο τρόπο ο πρωθυπουργός. Καλείται να απαντήσει η αντιπολίτευση και θα απαντήσει και ο λαός(…). Θα απαντήσει και ο κυβερνητικός εταίρος» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο κανάλι Open, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Παππάς είπε ότι με τον κ. Καμμένο η κυβέρνηση έχει μια συνεργασία που άντεξε μέσα στον χρόνο και πέρα από τις αρχικές εκτιμήσεις ακόμα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε "άψογη" τη συνεργασία τους, η οποία «δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει τις πρωτοβουλίες που ήθελε».

«'Εχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα, το γνωρίζαμε» παραδέχθηκε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως ξεκάθαρος και στη συνάντησή τους θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Κρατάμε αυτό που έχει πει ο κ. Καμμένος σε εκείνο το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο. Κρατάμε αυτή του τη δήλωση. Τα χαρτιά είναι ανοιχτά πάνω στο τραπέζι και ο καθένας καλείται να κάνει τις επιλογές του». Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, ο Ν. Παππάς είπε ότι δεν θα προδικάσει τη θέση του Π. Καμμένου, λέγοντας ότι «είναι αρμόδιος αυτός και τα στελέχη του να διατυπώσουν τις θέσεις τους».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ απαντώντας για το νούμερο όσων βουλευτών αναμένεται να στηρίξουν την κυβέρνηση, σχολίασε ότι δεν θα μπουν σε ονοματολογία. «Όποιος κάνει ρεπορτάζ και δει τις σαφείς και τις λιγότερο σαφείς δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών, από όλο το πολιτικό φάσμα, αντιλαμβάνεται ότι η Νέα Δημοκρατία ζει τη διάψευση νούμερο διακόσια τόσο…» σχολίασε, τονίζοντας: «Δεν θα "πέσουμε", όσο και αν το πιστεύει η Νέα Δημοκρατία». Ο κ. Παππάς συμπλήρωσε ότι τα πράγματα σε σχέση με το πώς λειτουργεί το Σύνταγμα είναι σαφή, αναφέροντας ότι θα αναζητηθεί η πλειοψηφία στη Βουλή. Το χαρακτήρισε πολιτικά ορθό και συνταγματικά καθιερωμένο, υπογραμμίζοντας ότι «η Βουλή έχει την πλειοψηφία και για τις Πρέσπες και για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου μέχρι την εξάντληση της τετραετίας».

Υποστήριξε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι απολύτως σαφές, και αναφέρθηκε και αυτός σε όσα είπε στη χθεσινή του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας ως κυβερνητικές πρωτοβουλίες που μένει να γίνουν, (120 δόσεις, προστασία Α' κατοικίας, επιδόματα, Συνταγματική αναθεώρηση κλπ), προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία ακόμα και εκεί (σ.σ. Συνταγματική αναθεώρηση) άλλαξε τη στάση της για το άρθρο 86». «Διαμορφώνεται ένα τοπίο στο οποίο ασφαλώς και δεν πρέπει οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να μην τοποθετηθούν σε αυτά τα κρίσιμα διλήμματα» τόνισε.

Απαντώντας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση «θα δρομολογήσουμε τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και θα προχωρήσουμε με τα προβλεπόμενα» συμπληρώνοντας ότι «ο Μάιος είναι ένα όριο» σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει πλειοψηφία.

Ανέφερε ότι οι Πρέσπες δεν είναι το μόνο καθοριστικό μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και εξήγησε ότι «με τον Π. Καμμένο συνεργαστήκαμε και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, σε μια πορεία σταθεροποίησης». Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου είπε χαρακτηριστικά: «Παρασκευή κοντή γιορτή».

Καλούμενος να απαντήσει σε σενάρια ανασχηματισμού, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο μόνος αρμόδιος είναι ο πρωθυπουργός και έχει δείξει ότι οι αποφάσεις που παίρνει είναι με κριτήρια που εγγυώνται τη συνέχιση και τη διεύρυνση της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής. Ο στόχος διεύρυνσης της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής είναι διαρκής».

Απαντώντας για τη στάση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλου, ανέφερε ότι «ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει κρυστάλλινη θέση από την αρχή», συμπληρώνοντας ότι δεν έχει μπει ούτε αυτός ούτε κανείς άλλος σε μια λογική του "δούναι και λαβείν", υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να εκφράζουν τη γνώμη τους.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει δείξει δείγματα εξαγοράς το τελευταίο διάστημα με ανθρώπους που αλλάζουν θέση στον αέρα. Εμείς τέτοια πράγματα δεν κάνουμε. Εμείς λέμε καθαρά τη θέση μας» ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, επαναλαμβάνοντας ότι η προσπάθεια διεύρυνσης του τόξου των δυνάμεων που μπορούν να στηρίξουν την κυβερνητική προσπάθεια, είναι αυτονόητη και διαρκής.

Επανερχόμενος στο θέμα με τον Π. Καμμένο, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αποστάσεις με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κάνοντας λόγο για μια φιλία (σ.σ. Τσίπρα - Καμμένου) η οποία εδράζεται σε καθαρές κουβέντες. Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός χθες έκανε καθαρή τη θέση του, και παραδέχθηκε ότι αυτή η χρονική συγκυρία «είναι όντως η πιο δύσκολη στιγμή της συγκυβέρνησης».

Κλείνοντας, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι «αυτά τα καίρια διλήμματα ενώπιον των οποίων βρισκόμαστε αυτές τις μέρες, καλούν και τους ανθρώπους που έχουν διαχειριστεί τις τύχες της χώρας να τοποθετηθούν. Δεν μπορεί να σιωπά ούτε ο κ. Σημίτης, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός και διαχειρίστηκε το θέμα και θυμήθηκε προχθές να μας πει ότι πρέπει να ξαναμπούμε στα μνημόνια, ούτε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος είναι επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και ο κ. Καραμανλής πρέπει να τοποθετηθεί, θεωρώ ότι έχει ας πούμε "μισοτοποθετηθεί" με τη στάση του, αλλά μια πιο ξεκάθαρη απάντηση θα διευκόλυνε τους πάντες. Διλήμματα υπάρχουν πάντα στην πολιτική και αυτόν τον καιρό είναι και πολύ έντονα. Η κυβέρνηση τα απάντησε. Καλείται να τα απαντήσει και η αντιπολίτευση και θα κληθεί να απαντήσει και ο λαός. Εάν θα συνεχίσει να βαδίζει το δρόμο της ελπίδας και της δίκαιης ανάπτυξης ή της καταστροφής και του ολέθρου και της επιστροφής στην κατάσταση που μας χρεοκόπησε».

video placeholder
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ.

Θάνος

Γραπωθείτε κι'άλλο.

Δημοκριτος

Ποια Ελλαδα βγαλατε απ τα μνημονια, δημαγωγε Παππα. Η χωρα εβγαινε απ τα μνημονια το 2015,οπως βεβαιωσαν ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ αξιωματουχοι. Εσεις οι ψευτοπαληκαραδες, που παροδηγησατε το λαο, μας βαλατε ξανα στα μνημονια, φεσωσατε με δισεκατομμυρια τη χωρα, υποθηκευσατε τη χωρα για εκατο χρονια, ξαναπηγατε τη χωρα στην υφεση το 2015 και το 2016 ενω η χωρα ειχε αναπτυξη το 2014,καταστρεψατε τη μεσαια ταξη, κανατε το 60% των εργαζομενων να δουλευει 4ωρο και 5ωρο,νεκρωσατε την αναπτυξη της χωρας αφου δεν εγινε καμμια σοβαρη επενδυση(λειπει ο χρονος για να απαριθμησω κι αλλα) και ερχεσθε να μας σερβιρετε σανο, οτι εισθε οι σωτηρες της χωρας. Πισω εχει η αχλαδα την ουρα.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Οπότε και να γίνουν εκλογές κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ολες οι εκλογες που κερδισε ο Τσιπρας με το πενιχροτατο ποσοστο, επι της ουσιας, 20%, εγιναν εντος του Εξαμηνου του '15 και θεωρουνται ολες σαν μ ι α εκλογη. Και ο ελληνικος Λαος, αλλα και οι ξενοι οι Ευρωπαιοι, που κινδυνευαν να εχουν και στο δικο τους πορτοφολι επιπτωσεις απο την επαπειλουμενη ελληνικη οικονομικη καταρρευση, δεν ειχαν προλαβει να κρινουν,ποσο ψευτες,κλεφτες,απατεωνες, ανικανοι,μηδενικα και...δοτες, ηταν οι Τσιπροκαμμενοι με τα τσιπρανελια τους και τα συριζανελια τους! Γι αυτο τους εδιναν πιστωση χρονου! Αλλα εξαντλησαν ολοκληρη 4 ετια και παντου ειμαστε σε τρισχειροτερο σημειο απο εκει οπου ειχαν αναλαβει!Μετα τα πρωτα χαστουκια που θα φατε απο τις αμεταθετες ευρωεκλογες, θα ξεσηκωθουν και οι πετρες στην Ελλαδα και τη δημοκρατικη Ευρωπη να σας γκρεμοτσακισουν,να μη λερωνετε την ΕΕ με τα κομουνιστικα σας, που θελουν ολοι τους να ξεχασουν!

10-01-19 Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος ΛΈΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας λάβει σαφή θέση στο εθνικό θέμα για μη παραχώρηση ονόματος, γλώσσας ή εθνικότητας υπό τον όρο «Μακεδονία» στο γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων συμφωνεί με το κείμενο της από 19/12/2018 Επιστολής πάντων των εν Μακεδονία Αρχιερέων και συντάσσεται αγωνιστικά στο πλευρό του Κλήρου και του Λαού της Μακεδονίας.

Μ.Πασοκ

Αν υπηρχε σοβαρή αντιπολιτευςη τώρα θα είχε τελειώσει ο εμφύλιος με εσάς ςτην σέντρα. Δυστυχώς όμως.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Συνταγματικες αβελτηριες και αλλες μοιραιες και μοναδικες συμπτωσεις εκμεταλλευτηκε ο Τσιπρας και οι εχθροι της Ελλαδας και της ΕΕ, για να αρπαξει εστω και οριακα ο Τσιπρας την Εξουσια. Κυριως ομως εκμεταλλευτηκαν οι κυριοι αυτοι, την εσωστρεφεια της ΝΔ που θελησε τοτε, ανοητως, νομιζω, να διωξει απο το κομμα τους μητσοτακικους!Ευτυχως ο Κυριακος κρατει ενωμενη μια γροθια τωρα τη ΝΔ και ετσι ο Τσιπρας με ενα χαστουκι του Κυριακου, θα εξαυλωθει,μια κι εξω!

manolis

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ.. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΩΣ Η ΠΙΟ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Εν ολιγοις

Mαρτυρας χωρις ξυλο. Την παρελαση παντως δεν την προλαβαινετε.

Έλλην ψηφοφόρος

Ο λαός είναι σοφός, δε χρειάζεται υποδείξεις. Αν δεν τον ικανοποιεί ο Αλέξης θα ψηφίσει Κυριάκο.

danaos

Πολύ σωστά,με τον Καμμένο μια χαρά συνεργαστήκατε,τα πάντα ξεπουλήσατε και για λιτότητα μέχρι το 2060 με τους δανειστές, που θα διώχνατε,τάχα, με τις κλωστιές,συμφωνήσατε. Ε,αρκετά,ήρθε η ώρα να μας αδειάσετε τη γωνιά,μαζί,βέβαια,με τα άλλα παιδιά,Καρανικά,Πετσίτη κλπ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης