Το 62% των Ελλήνων θέλουν πρόωρες εκλογές - Φόβοι και για νέα μέτρα

Το 62% των Ελλήνων θέλουν πρόωρες εκλογές - Φόβοι και για νέα μέτρα

Πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με δημοσκόποπηση της MRB

kalpi

Πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύει η εφημερίδα RealNews με 26,3%, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με μόλις 13,6%, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με 10,6%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 8,8%, ο Ντόναλντ Τραμπ με 7,1%, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με 4,6% και η Φώφη Γεννηματά με 3,8%. Ενα ποσοστό 19,2% δεν ξέρει ή δεν απαντά, ενώ άλλο πρόσωπο επιλέγει το 6% των ερωτηθέντων.

Στην ίδια δημοσκόπηση, πρόωρες εκλογές θέλουν σε ποσοστό 62% οι Έλληνες πολίτες, με το 30% των ερωτηθέντων να θέλει να διεξαχθούν εκλογές πριν από το Μάιο του 2019 και το 32% να επιθυμεί να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Αντίθετα, το 31,3% επιθυμεί εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ ένα 6,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Όσο για το πόσο πιθανό είναι να ληφθούν επιπλέον μέτρα, το 36,3% των ερωτηθέντων απάντησαν «αρκετά πιθανό» και το 17,2% «πολύ πιθανό», ενώ το 23,5% «λίγο πιθανό» και το 14% «καθόλου πιθανό», με ένα 9% να αναφέρει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Συνεπώς, αθροιστικά, το 53,5% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ το 37,5% εκτιμά ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.

Επίσης, οι Έλληνες ζητούν εθνικό διάλογο και συνεννόηση για την Ελλάδα της «μεταμνημονιακής περιόδου» σε ποσοστό 75,9% συνολικά (37,5% «σίγουρα ναι», 38,4% «μάλλον ναι»), ενώ «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι» απαντά αθροιστικά το 15,3% των ερωτηθέντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης