Βαρόμετρο της Public Issue: Επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων βλέπει ένας στους δύο Έλληνες

Βαρόμετρο της Public Issue: Επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων βλέπει ένας στους δύο Έλληνες

Μόνο το 2% θεωρεί ότι έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις με την Άγκυρα τον τελευταίο χρόνο - Το 65% απορρίπτει τη συμφωνία των Πρεσπών - Αρνητικά τοποθετείται για τη συμφωνία και το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ - Ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έχει θετική εικόνα για τον Αμερικανό πρέσβη

erdogantsipras0
Κατά τη συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται το 65% των Ελλήνων σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε η Public Issue.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα και όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της, μόνο το 17% των Ελλήνων εγκρίνει τη συμφωνία για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της κύρωσης από την Βουλή της ΠΓΔΜ.

Από το Βαρόμετρο της Public Issue προκύπτει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τη συμφωνία, φθάνει το 45%, έναντι 31% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος που δηλώνουν υπέρ της συμφωνίας.

Η έρευνα που ασχολείται με τις εξελίξεις στα εθνικά ζητήματα δείχνει επίσης ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι Ελληνοτουρικές σχέσεις επιδεινώνονται. Συγκεκριμένα, ένας στους δύο Έλληνες θεωρεί ότι έχουν επιδεινωθεί οι σχέσεις των δύο χωρών τον τελευταίο χρόνο ενώ μόλις το 2% θεωρεί ότι έχουν βελτιωθεί.

Διχασμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Κοτζιά καθώς το 52% των ψηφοφόρων του έχει θετική γνώμη, ενώ το 40% τον κρίνει αρνητικά.  

Συνολικά το 60% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για τον πρώην υπουργό εξωτερικών ενώ ευνοϊκή γνώμη εκφράζει το 32%.

Κλείσιμο
Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι αυξάνονται οι αρνητικές γνώμες των Ελλήνων για τον Ζόραν Ζάεφ οι οποίες βρίσκονται πλέον στο 53% έναντι 42% που ήταν τον Ιούλιο του 2018.

Όσον αφορά τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (39% δεν έχει άποψη), το 31% τον κρίνει αρνητικά και το 29% κρίνει θετικά την παρουσία του στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι θετικά κρίνουν το Αμερικανό πρέσβη και το 27% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

pi01
pi02
pi03
pi04
pi05
Tα αποτελέσματα της έρευνας σε pdf
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης