Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση λόγω... «τυφώνα Πάνου» - Πού το πάει ο Καμμένος;

tsipraskammenos0

«Οπερέτα» θυμίζει η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Καμμένου για «plan B» στο Σκοπιανό, αλλά και αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Λάρισα - Αποκτά ξεχωριστή σημασία η σημερινή ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Σκληρές δηλώσεις  για τον υπ. Άμυνας από Φίλη, Τασία, Σία και Τζάκρη

Plan b, αμερικάνικες βάσεις, σκηνικό ρήξης, προσπάθειες εκτόνωσης, αλλά και σιβυλλικά tweet συνθέτουν για μια ακόμα φορά την εικόνα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παραπέμπει μάλλον σε κυβέρνηση-οπερέτα, παρά σε σοβαρή πολιτική ηγεσία, που μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα και πολυσύνθετα εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα της χώρας.Υπό αυτά τα δεδομένα, αποκτά ξεχωριστή αξία η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αρχική απόπειρα να διασκεδάσει τις προβληματικές εντυπώσεις με την φράση «στην Αμερική έχει τυφώνα που δεν λέγεται Πάνος, αλλά Μάικλ», δεν περιόρισε την πολιτική φθορά.

Αντιθέτως, παρά τις αναταράξεις, τα πυρά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και τα σενάρια ότι η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγείται σε οριστικό ναυάγιο, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ περί εναλλακτικής λύσης για τα Σκόπια, αλλά και για νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ο κ. Πάνος Καμμένος επέλεξε να χτυπήσει και πάλι και να απαντήσει στους επικριτές του με δήλωση που μοιάζει αινιγματική.

Στο στόχαστρο του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μπήκε η Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία την Πέμπτη είχε πρωτοσέλιδο τίτλο «ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα», ενώ την Παρασκευή υποστήριζε πως «Η κυβέρνηση αντέχει... τον Πάνο», ενώ το συνοδευτικό ρεπορτάζ ανέφερε πως ο κ. Καμμένος απολογήθηκε τηλεφωνικώς στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις εκτός κυβερνητικής «γραμμής» δηλώσεις του.

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω: 1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα 2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα 3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν» έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο twitter.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο κ. Καμμένος διαψεύδει ότι συνομίλησε με τον κ. Τσίπρα μετά τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα. Τι εννοεί άραγε σχετικά με τα συμφωνημένα; Αναφέρεται στον χρόνο των εκλογών, τον οποίο συνδέει με τις πολιτικές διεργασίες και ζυμώσεις για την οριστικοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών; Μήπως υπαινίσσεται ότι η κατάθεση εναλλακτικής πρότασης για το Σκοπιανό ήταν συμφωνημένη με τον Αλέξη Τσίπρα; Στις πολιτικές διεργασίες και ζυμώσεις για την οριστικοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Και πώς άραγε δικαιολογείται ο ισχυρισμός του Πάνου Καμμένου ότι λειτουργεί στο πλαίσιο των συμφωνημένων με τον Αλέξη Τσίπρα, την στιγμή που ο ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ομολογεί ότι η πρόταση που κατέθεσε στην αμερικανική διοίκηση για το Σκοπιανό δεσμεύει μόνο τον ίδιο, δηλαδή ούτε καν τους ΑΝΕΛ στο σύνολό τους;

Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον να υποβάλει στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόταση διαφορετική από αυτή που υπηρετεί και προσπαθεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση, την οποία στηρίζει; Είναι αυτό δείγμα αξιοπιστίας μας κυβέρνησης; Ποια είναι τελικά η γραμμή της κυβέρνησης; Στα ερωτήματα αυτά ο κ. Καμμένος επιλέγει να μην απαντήσει.

«Η ΕφΣΥΝ εκτελεί συμβόλαιο»

Ο κ. Καμμένος όμως κορύφωσε την επίθεσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, εκτοξεύοντας βαρύτατη καταγγελία με νέο tweet. «Η Εφημερίδα των Συντακτών εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα» έγραψε χαρακτηριστικά για μια εφημερίδα που στηρίζει με συνέπεια την κυβέρνηση Τσίπρα.

Από την πλευρά της, η ΕφΣΥΝ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας, αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ' όσα γράψαμε, παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. Σε ό,τι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη».

Και προσθέτει σε άλλο σημείο: «Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την Εφ.Συν. Και το κυριότερο, οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. Διαφορετικά θα μας υποχρεώσει να προβούμε στους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν το επιθυμούμε».

Με Φίλη, Τασία, Τζάκρη και Σία απαντά η ΕΦΣΥΝ στον Καμμένο: Επιβαρύνει τη θέση της χώρας

Με τοποθετήσεις τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «απαντήσει» η Εφημερίδα των Συντακτών στον Πάνο Καμμένο μετά την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος της την Παρασκευή με δύο tweets.

Η ΕΦΣΥΝ - λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα - επιστρατεύει τον Νίκο Φίλη, την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη Θεοδώρα Τζάκρη και την Σία Αναγνωστοπούλου προκειμένου να περιγράψει την «ομαδική αποδοκιμασία» προς τον υπ. Άμυνας, όπως τιτλοφορεί το συγκεκριμένο άρθρο.

«Η κυβέρνηση έχει προγραμματικές δηλώσεις ιδιαίτερα για το μείζον εθνικό θέμα τις οποίες οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί ως κορυφαίος υπουργός. Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός "ψυχρού" βαλκανικού πολέμου ,επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του» δηλώνει ο Νίκος Φίλης.

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προεξοφλούν την ψήφισή της από τη Βουλή, τόσο ο υπουργός Άμυνας αναζητά τρόπους να διαφοροποιηθεί και να κάνει θόρυβο. Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν δικαιολογεί όμως τίποτα από όσα επινοεί. Αντίθετα εντείνει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται. Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους» αναφέρει από πλευράς της η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών» σημειώνει στη δήλωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δυστυχώς ο κ. Καμμένος δεν κατανοεί πλέον τον ρόλο του ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως ένας ιδιότυπος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος. Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική. Οι παραφωνίες δεν βοηθούν ούτε την εικόνα της χώρας, ούτε την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει ο κ. Καμμένος να το αντιληφθεί» σημειώνει από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη.

Και επίθεση σε Βούτση

Λίγο μετά την ανάρτησή του για τον πρωθυπουργό, ο Πάνος Καμμένος έκανε και δεύτερο tweet, βάζοντας στο στόχαστρό του τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Ο υπουργός Αμυνας αναπαρήγαγε ένα άρθρο, με τίτλο «Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο», στο οποίο σχολίασε με ειρωνεία τον κ. Βούτση: «Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες».

«Οι βάσεις των ΗΠΑ ήδη λειτουργούν»

Οργή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε και η παρότρυνση του Πάνου Καμμένου στον ομόλογό του υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ να δημιουργηθούν νέες αμερικανικές βάσεις στον Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα. Ενω οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει προκεχωρημένη βάση της Αμερικής, ο κ. Καμμένος επέμεινε, λέγοντας μάλιστα ότι οι περίφημες βάσεις που πρότεινε στους Αμερικανούς ήδη λειτουργούν!

Αμερικανική βάση στην Ελλάδα είναι μόνο η βάση της Σούδας, με βάση όσα γνωρίζουμε επίσημα. Στη Λάρισα δίδονται κάποιες διευκολύνσεις στους Αμερικανούς για την εξυπηρέτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV's, όπως συμβαίνει και σε άλλες ελληνικές αεροπορικές βάσεις. Είναι άλλο αυτό και άλλο πράγμα να επιμένει ο κ. Καμμένος ότι λειτουργούν στην Ελλάδα κι άλλες αμερικανικές βάσεις εκτός της Σούδας.

Την στιγμή που ο κ. Καμμένος, αλλά και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, υποστήριξαν ότι υπάρχει και λειτουργεί αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, είναι ο ίδιος ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ που διαβεβαιώνει ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να δημιουργήσει βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη!

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Πέτρος

Καλεσμένοι σήμερα όλοι στο πανηγύρι με την Γωγώ Τσάμπα...είστε ένας γελοίος θίασος!

Βρε γατάκια

"Σκληρές δηλώσεις για τον υπ. Άμυνας από Φίλη, Τασία, Σία και Τζάκρη" Το σωστό είναι: " Σκληρές δηλώσεις για τον υπ. Άμυνας από Φίλη, Τασία, Τζάκρη και Σία" ΟΛΑ ΕΓΩ ΠΧΙΑΑΑΑ.....

Β Ν

Τριχες ολα στιμενα για να χονεψουν οι αριστεροι τις βασεις

www

Ο Χονδρός παίζει με τα συριζοτρόλ, τις αριστερές λατέρνες, εδώ το ΔΝΤ τους κάθισε στα τέσσερα και γλώσσα έξω, ο μπούλης δεν θα τους δουλεύει

Υποσμηναγός Χατζηαντωνίου

Ο πανάρετος Πάνος με τον τεράστιο Πάκη είναι για μας οι πραγματικοί συνεχιστές της Νέας Δημοκρατίας του εθνάρχη Καραμανλή κι όχι κάποιοι τυχάρπαστοι Κούληδες και Βλακαηδόνηδες!

Τάσος

Θα είχε ενδιαφέρον η κυρία Τασία και ο Νίκος Φίλης αφού θίχτηκαν από τις δηλώσεις Καμμένου υπέρ του ΝΑΤΟ να μας πουν τα εξής. Γιατί δεν αντέδρασαν για το βραβείο νατοϊκών αξιωματούχων στον Αλέξη Τσίπρα στην Βοσνία και τι έχουν να πουν για τις δηλώσεις στρατηγού του ΝΑΤΟ από την βάση της Σούδας πως η κυβέρνηση της αριστεράς και ο Αλέξης Τσίπρας αποτελούν τον ποιο πιστό και σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ και στηρίζουν όλες τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου. Όπως θα έλεγε και η κυρά Τασία, επειδή ψηφίσαμε ένα μνημόνιο είμαστε μνημονιακοι και επειδή έχουμε μόνο μια βάση του ΝΑΤΟ είμαστε φιλονατοικοι ;; Σώπα καλέ !!

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΗΔΗΜΑΓΩΓΙΑ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ,ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ,ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ,Η ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΗΖΩΗ,ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΘΙΑΣΟΣ,ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΟΥΜΕΡΑ,ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.....Η ΑΥΛΑΙΑ

Γιωτα

Ο χοντρός το παίζει λαγός του Τσίπρα, ετοιμάζουν τις συνθήκες για προσφυγή στην κάλπη οταν διαγνώσει ο Τσίπρας οτι θα ειναι το μικρό μέγεθος της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

speech_leventis

Ερωτηθείς εάν βλέπει θετικά μια είσοδο του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σχολίασε:  «Εγώ την είσοδό του στη φυλακή θα θεωρούσα θετική!» - Τι είπε για τη διαπραγμάτεση του α' εξαμήνου του 2015

7
4836288__1_

«Όσο περνάει από το χέρι μας, θα αποτρέψουμε κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα και θα θέσει σε κίνδυνο εθνικά και δημοκρατικά κεκτημένα» είπε στη Θεσσαλονίκη  η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

9
apostolakis_hulusi_akar_art

Την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ζητούσε «σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα» της Ελλάδας από τον Τούρκο ομόλογό του, εκείνος απαντούσε, καλώντας την Αθήνα να αποφεύγει τις προκλήσεις!

33
mitsotakis_salamina2

Την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας καταδίκασε από την Ελευσίνα ο πρόεδρος της ΝΔ - Πρόσκληση για συστράτευση και συμμετοχή στις εκλογές για ισχυρή εντολή στη ΝΔ - «Μπάνιο μετά τις κάλπες» είπε, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στη νεολαία - Τα μέτρα για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης

49