Καμμένος για «ρήξη» με ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μίλησα με Τσίπρα γιατί δεν άλλαξαν τα συμφωνημένα - Οι βάσεις των ΗΠΑ ήδη λειτουργούν!

Καμμένος για «ρήξη» με ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μίλησα με Τσίπρα γιατί δεν άλλαξαν τα συμφωνημένα - Οι βάσεις των ΗΠΑ ήδη λειτουργούν!

Και επίθεση σε Βούτση, σε νέο tweet - Καταγγέλλει «γνωστά κέντρα» για ψευδή δημοσιεύματα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ - Σημειώνει ότι η εναλλακτική πρόταση για το Σκοπιανό δεσμεύει μόνο εκείνον και επιμένει ότι λειτουργούν στην Ελλάδα κι άλλες αμερικανικές βάσεις εκτός από τη Σούδα

kammenos_main01
Με μια δήλωση που μοιάζει αινιγματική, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρεμβαίνει στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις μετά τα σενάρια ότι η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγείται σε οριστικό ναυάγιο, με αφορμή το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών.



Μετά τις κατηγορίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -ενδεικτική η γραπτή δήλωση του Νίκου Ξυδάκη, ότι με τις εναλλακτικές και εκτός γραμμής προτάσεις του για τη «Βόρεια Μακεδονία» ο Πάνος Καμμένος προκαλεί ρήγμα στην αξιοπιστία της Ελλάδας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας -μέσω τουίτερ- απάντησε στους επικριτές του.

Στο στόχαστρο του προέδρου των Ανεξαρτητων Ελλήνων μπήκε η Εφημερίδα των Συντακτών που την Πέμπτη είχε πρωτοσέλιδο τίτλο «ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα». Σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, που από τα δημοσιεύματά της προκύπτει ότι στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανοικτά και χωρίς επιφυλάξεις, έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η κυβέρνηση αντέχει... τον Πάνο» και στηρίζει το δημοσίευμα με πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον ευρισκόμενο στις Ηνωμένες Πολιτείες Πάνο Καμμένο για να διευθετηθεί το θέμα που δημιουργήθηκε από την πρωτοβουλία Καμμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Γουές Μίτσελ προδιαγράφοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ακυρωθεί και να προτείνει εναλλακτική πρόταση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας της  FYROM.

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω: 1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα 2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα 3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν» έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο τουίτερ.
Κλείσιμο
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο κ. Καμμένος διαψεύδει ότι συνομίλησε με τον κ. Τσίπρα μετά τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον επισημαίνοντας ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα. Τι εννοεί άραγε σχετικά με τα συμφωνημένα; Αναφέρεται στον χρόνο των εκλογών τον οποίο συνδέει με τις πολιτικές διεργασίες και ζυμώσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών; Μήπως υπαινίσσεται ότι η κατάθεση εναλλακτικής πρότασης για το Σκοπιανό ήταν συμφωνημένη με τον Αλέξη Τσίπρα; Στις πολιτικές διεργασίες και ζυμώσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών;

Και πώς άραγε δικαιολογείται ο ισχυρισμός του Πάνου Καμμένου ότι λειτουργεί στο πλαίσιο των συμφωνημένων με τον Αλέξη Τσίπρα τη στιγμή που ο ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ομολογεί ότι η πρόταση  που κατέθεσε στην αμερικανική διοίκηση για το Σκοπιανό δεσμεύει μόνο τον ίδιο, δηλαδή ούτε καν τους ΑΝΕΛ στο σύνολό τους;

Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον να υποβάλλει στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόταση διαφορετική απ'αυτή που υπηρετεί και προσπαθεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση την οποία στηρίζει; Είναι αυτό δείγμα αξιοπιστίας μας κυβέρνησης; Ποια είναι τελικά η γραμμή της κυβέρνησης; Στα ερωτήματα αυτά ο κ. Καμμένος επιλέγει να μην απαντήσει.

Και επίθεση σε Βούτση

Λίγο μετά την ανάρτησή του για τον πρωθυπουργό, ο Πάνος Καμμένος έκανε και δεύτερο tweet βάζοντας στο στόχαστρό του τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ο υπουργός Αμυνας αναπαρήγαγε ένα άρθρο με τίτλο «Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο» στο οποίο σχολίασε με ειρωνεία τον κ. Βούτση: «Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες».


«Οι βάσεις των ΗΠΑ ήδη λειτουργούν»

Οργή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε και η παρότρυνση του Πάνου Καμμένου στον ομόλογό του υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ να δημουργηθούν νέες αμερικανικές βάσεις στον Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα. Ενω οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει προκεχωρημένη βάση της Αμερικής, ο κ. Καμμένος επέμεινε λέγοντας μάλιστα ότι οι περίφημες βάσεις που πρότεινε στους Αμερικανούς ήδη λειτουργούν!



Αμερικανική βάση στην Ελλάδα είναι μόνο η βάση της Σούδας, με βάση όσα γνωρίζουμε επίσημα. Στη Λάρισα δίδονται κάποιες διευκολύνσεις στους Αμερικανούς για την εξυπηρέτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών  UAV's, όπως συμβαίνει και σε άλλες ελληνικές αεροπορικές βάσεις. Είναι άλλο αυτό και άλλο πράγμα να επιμένει ο Πάνος Καμμένος ότι λειτουργούν στην Ελλάδα κι άλλες αμερικανικές βάσεις εκτός της Σούδας. Την στιγμή που ο κ. Καμμένος, αλλά και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, υποστήριξαν ότι υπάρχει και λειτουργεί αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, είναι ο ίδιος ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ που διαβεβαιώνει ότι η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να δημιουργήσει βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη!

Ακούστε τι είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης:



Δείτε (στο 6:15 του βίντεο) τι απάντησε ο Τζέφρι Πάιατ για το θέμα της βάσης στην Αλεξανδρούπολη:

03 SYNENTEYXH ME GEOFFREY PYATT
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης