Καταγγελίες από στέλεχος της ΕΡΤ: Αυτή είναι η παραδιοίκηση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση

ert0

Για «ανακατάληψη» της ΕΡΤ από την «επιθετική παραδιοίκηση υπό τον Π. Καλφαγιάννη» μιλά σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Νίκο Παππά ο απερχόμενος Εντεταλμένος Σύμβουλος Προγράμματος της ΕΡΤ Σπύρος Κρίμπαλης - «Παραδώσατε τα κλειδιά στον πεινασμένο για εξουσία κ.Καλφαγιάννη με αντάλλαγμα τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης», γράφει απευθυνόμενος στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Την παραδιοίκηση της ΕΡΤ -όρο που είχε χρησιμοποιήσει και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης για να περιγράψει όσα συμβαίνουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση- περιγράφει και καταγγέλλει σε επιστολή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο απερχόμενος -σε λίγες μέρες- Εντεταλμένος Σύμβουλος Προγράμματος της ΕΡΤ Σπύρος Κρίμπαλης. Στον κ.Παππά, μάλιστα, αποδίδει προσωπική ευθύνη ότι παρέδωσε τα κλειδιά της ΕΡΤ στον «πεινασμένο για εξουσία κ.Καλφαγιάννη», της ΠΟΣΠΕΡΤ με αντάλλαγμα τον πλήρη έλεγχο στον τομέα της ενημέρωσης. 

Την ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό, ο κ.Κρίμπαλης την ανήρτηση στη σελίδα του στο facebook. Περιγράφει ένα σύστημα εξουσίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ που «έχει εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο ανακατάληψης της ΕΡΤ, εξοστρακίζοντας σταδιακά όλα τα έμπειρα και ικανά στελέχη με μοναδικό κριτήριο αν ανήκουν στη σφαίρα επιρροής της φατρίας ή όχι», γράφει ο κ.Κρίμπαλης, ο οποίος, σημειωτέον είχε βρεθεί πέρσι το Μάρτιο εκτός ΕΡΤ με πρόωρη καταγγελία της σύμβασής του. Επανήλθε στα καθήκοντά του και ολοκληρώνει την προβλεπόμενη θητεία έχοντας κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως λέει, η περίπτωσή του δεν αποτελεί «θλιβερή εξαίρεση», αλλά «μάλλον τον θλιβερό κανόνα», και προσθέτει: «Μια αλαζονική, μικρόψυχη και αστοιχείωτη διοίκηση μαζί με μια άκρως επιθετική παραδιοίκηση υπό τον κ.Παναγιώτη Καλφαγιάννη λειτουργούν σαν ενιαίο σύστημα εξουσίας, που θυμίζει περισσότερο μοπόλεμη φατρία, παρά ορθολογική εταιρική δομή». Ο κ.Κρίμπαλης μιλά επίσης για σύστημα «εξυπηρέτησης ποικίλων ιδιοτελών και συντεχνιακών συμφερόντων» και για καταστροφικό σχέδιο «ανακατάληψης» της ΕΡΤ που υλοποιήθηκε σε τρία στάδια:
1.Απαξίωση των οργανικών δομών της εταιρείας και υποκατάστασή τους από πλήρως ελεγχόμενες επιτροπές.
2.Ψήφιση νέου οργανογράμματος με σωρεία ανορθολογικών και φωτογραφικών διατάξεων.
3.Τοποθέτηση ημετέρων στις θέσεις των γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων, ενάντια σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αναποτελεσματικότητας. Γράφει χαρακτηριστικά ο απερχόμενος Ενταταλμένος Σύμβουλος προγράμματος της ΕΡΤ: «Παράλληλα οι ικανότατοι προϊστάμενοι των πιο νευραλγικών τμημάτων του προγράμματος αντικαταστάθηκαν από άπειρους ή και ανίδεους υποψηφίους με μοναδικό κριτήριο το Ποσπερτόμετρο -το όργανο που μετράει πόσο κοντά βρίσκεται στην ΠΟΣΠΕΡΤ».

Ο κ.Κρίμπαλης όμως, καταλογίζει προσωπική ευθύνη στον Νίκο Παππά, ενώ μιλά για πλήρη απαξίωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, και για «στρατηγική ήττα της ΕΡΤ», που δεν μπορεί να κουκουλωθεί, λέει και απευθυνόμενος στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής λέει ότι πρόκειται «για μια ήττα που πφείλεται στο δικό σας σχέδιο. Είχατε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ανεξάρτητη, αξιοκρατική και πρωτοπόρο ΕΡΤ σε μια συγκυρία μοναδικά ευνοϊκή. (...) Αντ' αυτού προτιμήσατε την πεπετημένη του παλαιοκομματική και παλαιοσυνδικαλιστικού παρελθόντος. Τοποθετήσατε ως επικεφαλής δύο 80χρονους «μαθητευόμενους μάγους», ενώ στην ουσία παραδώσατε τα κλειδιά στον πεινασμένο για εξουσία κ.Καλφαγιάννη. Ως αντάλλαγμα εξασφαλίσατε την απόλυτη ελευθερία κινήσεων στον κ.Ταλαμάγκα και μέσω αυτού, πλήρη έλεγχο στον τομέα της ενημέρωσης. Κερ΄δισατε επιπλέον την αμέριστη συμπαράσταση της ΠΟΣΠΕΡΤ στον επικοινωνιακό χαρτοπόλεμο κατά του κ.Μητσοτάκη», γράφει ο Σπύρος Κρίμπαλης και καταλήγει, απευθυνόμενος, πάντα, στον Νίκο Παππά: «Παραδώσατε την ΕΡΤ στη "λαίλαπα Καλφαγιάννη" κατά τρίπο που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΡΤ μοιάζει πια με εφιάλτη».

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Πανος

Το πορνείο πρέπει να κλείσει, δεν είναι ηθικό να πληρώνει τις πόρνες ο λαός αλλά να τις χαίρονται μόνο οι κομισάριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πόπη

Δε φτάνει που εργάζονται στη Δημόσια τηλεόραση και έχουν ψωμί να φάνε, τους έκανε και την και τους προσέλαβε η σημερινή κυβέρνηση αλλά τώρα για προεκλογικό σκοπό υπέρ της ΝΔ κλαψουρίζουν, τους χρησιμοποιεί καταλλήλως ο Κούλης αφού τους έχει υποσχεθεί ρόδα και τριαντάφυλλα, συμμετοχή στις μίζες κλπ. Δεν σκέφτηκαν ότι ο Σύριζα θα έχει αυτοδυναμία και αυτοί θα καταντήσουν να τρολάρουν από τα υπόγεια της ΝΔ τα επόμενα τέσσερα χρόνια;

G.K

Η γνωστή Πόπη! Ξεκινά πάντοτε για να πει κάτι... μα στη συνέχεια και όσο πλησιάζει προς το το τέλος... τα μπουρδουκλώνει! με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει και η ίδια τι ακριβώς ήθελε να πει! Πάντως εμείς Ποπάκι, καταλάβαμε τι ήθελες να πεις... άσχετα αν δε σου βγήκε! Και κάτι ακόμα... Όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο πιο πολύ θα χάνετε τα λόγια σας!

Α.Β

Ειχε κατι εκρεμοτητες με την δικαιοσυνη αυτος με κατι παρανομα επιδοματα που επαιρνε αυτος και η γυναικα του την οποια ειχε διορισει κι αυτην στην σκατερτ..που βρισκεται η υποθεση?τα κουκουλωσαν η φασιστεροι???

GeorgeP

ΣυριζοΠαππακαλφογιαννοΕΡΤ. Εδω καναλια κλεινουν και ο οικος ανοχης παραμενει. Ξεφτιλα

Κarletos

Παραβιαση ανοικτης θυρας....και το αρθρο και οι αναφερομενες αποψεις... Συμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ υπηρξε ο απο 30 και πλεον χρονια "αρχησυνδικα-ληστης" ! κος Ρουφιανογιαννης !

Πρόταση

Κλείσιμο , προφανώς . ΑΛΛΑ , το κτίριο να ΜΗΝ γκρεμιστεί . Το κτίριο πρέπει να γίνει μουσείο κομματοκρατίας, υπερφορολόγησης και κηφηναριού , για να μην ξανακάνουμε ποτέ τα ίδια εγκλήματα . Και τα σχολεία υποχρεωτικά εκδρομές , όπως οι Γερμανοί στο Άουσβιτς, για να μην ξεχαστούν τα εγκλήματα του κρατισμού .

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Πριν από πολλάα χρόνια,μου λέγανε ότι υπήρχε ένα ξενοδοχείο πίσω από το κτίριο της ΕΡΤ που δούλευε φουλ με υπαλλήλους της. Μετά τις 12,την κάνανε ανά δύο οι...ερωτευμένοι προς τα κει,δια τα περαιτέρω...

F.

Προς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ : Ποσπερτ και Καλφαγιάννης ειναι το νέο ηθος της αμόλυντης απο τον παλαιοκομματισμό αριστεράς; Μπράβο, ελπίζω να συνειδητοποιήσατε οτι σε κανένα αλλο ιδεολογικό χώρο δεν ειναι τοσο ταιριαστός ο παλαιοκομματισμός οσο με την αριστερά στην εξουσία. Γιατι ειναι η πλέον παραδοσιακή σε τέτοιες πρακτικές.

stavros

Πρός διαπιστευμένους δημοσιογράφους ΜΜΕ:Ψήστε Λάμπη Ταγματάρχη να μιλήσει και να σας πεί εστω τα ελάχιστα! Ξέρω δεν είναι του χαρακτήρα του αλλά......!

αριστερη διαπλοκη

να κλεισει η ερτ που τη πληρωνουμε με το ετσι θελω ...ο φον παπας εδειξε το σκληρο του προσωπο κ αφησε χωρις δουλεια κοσμο .... αν μεινουν χωρις δουλεια κ στην ερτ θα καταλαβουν πως ειναι να πεινας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

αλήτες

αριστεροί

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης