Βόμβες Φίλη: Κανάλι με παραδιοίκηση η ΕΡΤ - Αυταρχισμός οι κατασχέσεις

nikos_filis_arthro

Σφοδρή κριτική του πρώην υπουργού σε βασικές κυβερνητικές επιλογές - Κεραυνοί για την ΕΡΤ: Θυμίζει την εικόνα της πριν το «μαύρο» - Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τη μάχη της καθημερινότητας, αυταρχισμός  να μην μπορεί να πάρει σύνταξη χηρείας μια γυναίκα 52-55 ετών

Σφοδρή κριτική σε κρίσιμες κυβερνητικές επιλογές άσκησε ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, χωρίς μάλιστα να διστάσει να πει ότι «η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση», «δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση» και ακόμη ότι η εικόνα της θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο».

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο newpost.gr και τον Γ. Τερζή, ο κ.Φίλης είπε ευθέως και χωρίς περιστροφές ότι είναι αυταρχισμός οι κατασχέσεις χρημάτων από λογαριασμούς και οι περικοπές στις συντάξεις χηρείας.

Ειδικά για την ΕΡΤ και στην ερώτηση αν υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση που δεν λέει την αλήθεια, ο κ.Φίλης απαντά:
«εν έχω ορό αληθείας για να σας απαντήσω. Αλλά ορισμένες κυβερνητικές επιλογές, κατά τη γνώμη μου, δημιουργούν ζητήματα. Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή. Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».

Οικονομική πολιτική με σοβαρά στοιχεία αυταρχισμού

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης στο newpost.gr, ο κ.Φίλης λέει: «Το στοίχημα της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει το όποιο θετικό κλίμα δημιουργείται από την έξοδο από τη δανειακή σύμβαση, για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό σημαίνει πάταξη της γραφειοκρατίας και βελτίωση της σχέσης του πολίτη με το κράτος. Σημαίνει ένα δημοκρατικό πλαίσιο της σχέσης του πολίτη με το κράτος και όχι επιστροφή στον αυταρχισμό σε όλους τους τομείς. Δεν εννοώ μόνο την αστυνομοκρατία αλλά και ζητήματα που αφορούν την πίεση για την αύξηση των εσόδων με κατασχέσεις λογαριασμών. Αυτό είναι ένα στοιχείο αυταρχισμού σε βάρος των πολιτών. Αυτό πρέπει να το δούμε και να το αναθεωρήσουμε αξιοποιώντας όποιες δυνατότητες υπάρχουν σήμερα υπέρ του πολίτη. Άλλο θέμα είναι οι συντάξεις χηρείας. Είναι στοιχείο αυταρχισμού και αρνητική σχέση του πολίτη με το Δημόσιο, να μην μπορεί μια γυναίκα χήρα στην ηλικία των 52-55 χρονών να πάρει σύνταξη. Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει κατά προτεραιότητα τη μάχη της καθημερινότητας». Στην ερώτηση που ακολουθεί, αν δηλαδή πιστεύει ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει σοβαρά στοιχεία αυταρχισμού, ο κ.Φίλης απαντά ευθέως:
-Όταν γίνονται κατασχέσεις σε μικρούς λογαριασμούς, τι είναι; Για πέστε μου εσείς; Ή όταν ο πολίτης δεν έχει διευκολύνσεις όπως οι 120 δόσεις για να ρυθμίσει τα χρέη του; Πολλά από αυτά είναι στο πλαίσιο του Μνημονίου (όπως οι συντάξεις χηρείας) και πρέπει να αλλάξουν. Άλλα προϋπήρχαν και πρέπει να βελτιωθούν.


Ζήσαμε περίοδο νεκρών οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην ίδια συνέντευξη πάντως, ο κ.Φίλης ασκεί κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στο σκοπιανό, αλλά και στα ζητήματα της αστυνόμευσης. Απαντώντας όμως, σε ερώτηση για τη δική του στάση από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση, ο κ.Φίλης απάντησε: Όσα λέω και κάνω τα εντάσσω στη συλλογική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο λειτουργεί βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ζήσαμε μια περίοδο «νεκρών» οργάνων. Κα όσο βέβαια μπορεί να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη μεταμφίεση του κυβερνητικού προγράμματος. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στίγμα αριστερού κόμματος και όχι το στίγμα ενός κόμματος που λειτουργεί υπό τον μανδύα του κυβερνητισμού, της αναγκαστικής υποστήριξης όλων των ενεργειών της κυβέρνησης. Αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να λύσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη νέα πορεία που χαράσσουμε, με τον νέο γραμματέα Π. Σκουρλέτη και τα νέα όργανα. Για να απαντήσω τώρα στους κακόπιστους, θέλω να υπενθυμίσω ότι και υπουργός που ήμουν, εξέφραζα πολιτικές θέσεις που δεν ήταν αρεστές σε ένα μέρος της κοινωνίας –όχι μόνο αντιπάλους. Σας υπενθυμίζω τις θέσεις μου για τον εθνικισμό ή τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας. Αλλά δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει κάποιος να δημιουργεί προφίλ αιρετικού. Δεν είμαι αιρετικός. Είμαι πολύ ορθόδοξος.

ΣΧΟΛΙΑ (32)

κοριτσια ;;;

...........να καει το μπουρδ.... η ΕΡΤ. Δεν προκειται ποτε να γινει ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. θΑ παραμεινει παντα ενα κομματικο-κυβερνητικο καναλι που θα το πληρωνει ολος ο Ελληνικος λαος. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΛΟΙΠΟΝ.

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΤ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ "ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ". ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΙΔΕΡΟΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ "ΚΗΦΗΝΑ ΕΡΤΑΤΖΗ" ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΟΡΘΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. ΟΠΩΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΡΘΙΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΤΟ ΤΣΕΚ ΠΟΙΝΤ "ΤΣΑΡΛΙ", ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ: "Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ".

Χι χι χι

Όταν ο αριστερός χάνει την μάσα με 15 μασέλες, βγάζει τον πραγματικό του εαυτό! Έτσι έτσι, φάτε ο ένας τον άλλον τώρα κατσαπλιαδες, μόνο το χρήμα σας νοιάζει... Αν είχε υπουργείο δεν θα μιλούσε!

Μπαταχτσόπουλο

Πες τα ρε φίλη... δε μπορεί να μου κατάσχουν τις καταθέσεις... εγώ μετά πως θα αγοράζω τσιγάρα μπύρες και καφέδες...

R21

Ήρθαν τα μαντάτα σου πάτησες τη γάτα σου επήγες κι έπεσες μες στους ατσίδες και σου τα τρώγανε οι παπατζήδες Όπου κι αν πας όπου κι αν πας εδώ παπάς εκεί παπάς

Σ

Νατος παλι ο Φίλης!! Οταν έχει ζόρι ο Τσίπρας βγαινει ο Φιλης και υποτίθεται κάνει κριτική. Όταν ήταν υπουργός δεν έβγαζε άχνα. Τι σου ειναι αυτή η καρέκλα βρε παιδί μου σου φέρνει αφωνία! Μολις κατέβεις σου ξαναέρχεται η φωνή!

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Τις βόμβες τις έριξε μετά από 2 πιάτα φασολάδα???

ΚΩΣΤΑΣ

H EΡΤ στον ενημερωτικό τομέα έχει αφεντικο ένα πρωτοπαλληκαρο του Παπα που ειναι παιδι της ΝΔ Του Αβραμόπουλου Εχει γεμίσει την ΕΡΤ με δικούς του δεξιούς, εχει σε δίωξη τους υπόλποιπους ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και μόλις αλλάξουν τα πράγματα θα λακισοουν και θα τους βριζουμε ξανά ως παπαγαλάκια της ΝΔ Η ΕΡΤ ειναι μαγαζι των καιροσκόπων Κιτρωτσος, Αρβανιτης, Παναγιωτόπουλος κλπ

Alexis4ever

Ευτυχώς για τη χώρα μας που υπάρχει η ΕΡΤ και προσφέρει αντικειμενική πληροφόρηση και ενημέρωση σε όλους τους Έλληνες με εξαιρετικά χαμηλό κόστος! Ο ενάρετος εθνάρχης πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας την έσωσε από την καταστροφική μανία του κακόβουλου προκάτοχού του και την κατέστησε μια ανεξάρτητη και σοβαρή δημοσιογραφική φωνή της πατρίδας μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Χχμ

Βρε ουστ...

MIK

Έλα τώρα! Μέχρι ένα σημείο η πλάκα, ας μη το παρακάνουμε...

Ασε μας ρε μίστερ με τις χήρες

Εστω 52 ετων παίρνει σύνταξη, δεν θα ειναι τα 75 έτη ο μέσος όρος ζωης των γυναικών; Κάντε την αριθμητική τωρα, ο κακόμοιρος φορολογούμενος ιδιωτικός υπάλληλος για πόσο θα πληρώνει. Και αφήστε οι έξυπνοι τα " Ο άντρας δούλευε 35 χρόνια, δικαιούται η σύζυγος την σύνταξη" γιατί τα λεφτά του συνταξιοδοτικού του συζύγου έχουν γίνει καπνός προ πολλού

ο Γιωργος

Αν σε καιει ο "κακόμοιρος φορολογούμενος ιδιωτικός υπάλληλος" βαλε του και κανενα ενσημο. Ετσι; Οχι μονο προπαγανδα.

Τι προτείνεις?

Να την αφήσουμε στο δρόμο?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης