Ποτάμι: «Θέλω την Κονιόρδου Ιφιγένεια στην Επίδαυρο και όχι Κλυταιμνήστρα στο Νιάρχος»

Ποτάμι: «Θέλω την Κονιόρδου Ιφιγένεια στην Επίδαυρο και όχι Κλυταιμνήστρα στο Νιάρχος»

Με αιχμηρό τρόπο υποδέχθηκε το Ποτάμι τον διορισμό της τέως υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου ως προέδρου στο «Κέντρο Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος».

4513968
«Η αναξιοκρατία και το φαύλο κομματικό σύστημα, και όχι μόνο οι οικονομικές δυσκολίες, είναι οι αιτίες που διώχνουν τους νέους μας στο εξωτερικό» σημειώνει το Ποτάμι το οποίο επικρίνει τον διορισμό πρώην υπουργών με κομματικά κριτήρια σε οργανισμούς του Δημοσίου.

«Θέλω την Κονιόρδου Ιφιγένεια στην Επίδαυρο και όχι Κλυταιμνήστρα στο Νιάρχος» τιτλοφορείται το σχετικό «Θέλω» στο potami.gr και το κείμενο που το συνοδεύει έχει ως εξής:

“Η αναξιοκρατία και το φαύλο κομματικό σύστημα, και όχι μόνο οι οικονομικές δυσκολίες, είναι οι αιτίες που διώχνουν τους νέους μας στο εξωτερικό”

Ένας από τους λόγους που χρεοκόπησε η χώρα μας ήταν οι τοποθετήσεις κομματικών ημετέρων σε όλα τα κρίσιμα πόστα του κράτους. Στα νοσοκομεία έμπαιναν διοικητές αποτυχημένοι πολιτευτές και στους οργανισμούς αποτυχημένοι πρώην υπουργοί. Το μήνυμα ήταν σαφές. Έλα μαζί μας και δεν θα χάσεις. Θα είσαι υποψήφιος βουλευτής κι αν δεν βγεις, κάπου θα σε βολέψουμε.

Το μήνυμα όμως είναι σαφές και για την υπόλοιπη κοινωνία. Αν δεν είσαι κομματικός δεν θα έχεις ποτέ ευκαιρίες στη ζωή σου. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι κομματικοί στρατοί. Αυτό το κομματικό κράτος αναπαράγει «σε όλο του το μεγαλείο» και η τωρινή κυβέρνηση. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η αναξιοκρατία και το φαύλο κομματικό σύστημα, και όχι μόνο οι οικονομικές δυσκολίες, είναι οι αιτίες που διώχνουν τους νέους μας στο εξωτερικό.

Εμείς προτείνουμε όλες οι θέσεις ευθύνης στους οργανισμούς που ελέγχονται από το κράτος να προκηρύσσονται με ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Έτσι υπάρχει ελπίδα να επιλέγονται οι ικανοί, άνθρωποι που θα έχουν γνώση του αντικειμένου και όχι απλώς «τα δικά μας παιδιά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης