ΝΔ για Σκοπιανό: Θέλουν να μας οδηγήσουν προ τετελεσμένων - ΥΠΕΞ: Ας ενημερωθεί ο Μητσοτάκης από τους φίλους του

ΝΔ για Σκοπιανό: Θέλουν να μας οδηγήσουν προ τετελεσμένων - ΥΠΕΞ: Ας ενημερωθεί ο Μητσοτάκης από τους φίλους του

Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων – Αναρμόδιο δηλώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

ipesx
Μια σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, έχει ξεσπάσει, ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Επικαλούμενος «διπλωματικές πηγές» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, ανέφερε ότι την Πέμπτη ή την Παρασκευή (αυτής της εβδομάδας), θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα-Ζάουφ στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας για την υπογραφή της Συμφωνίας για την αλλαγή της ονομασίας Δημοκρατία της "Μακεδονίας".

Με ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο των Εξωτερικών για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών. Το γεγονός ότι το υπουργείο δεν απάντησε, έκανα την Νέα Δημοκρατία, να επανέλθει με νέα ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μια συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Πειραιώς αναφέρει: «H Νέα Δημοκρατία, δια του αρμόδιου Τομεάρχη της κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ζήτησε χθες στις 5.45 το απόγευμα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο των Εξωτερικών για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι που θέλει τον κ. Αλέξη Τσίπρα να είναι έτοιμος να δεσμεύσει τη χώρα με μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ. 

Μέχρι την ώρα που εκδίδεται η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας (12.40 μ.μ.), ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Προφανής στόχευση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είναι να οδηγήσουν την χώρα και τους πολίτες προ τετελεσμένων. 

Κλείσιμο
Προειδοποιούμε τον Πρωθυπουργό για μια ακόμη φορά: Δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μια συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας».
 
Σήμερα, λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απάντησε στην Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας αναρμόδιο... αλλά, όπως αναφέρει στην συνέχεια της ίδιας ανακοίνωσης, αν θέλει ενημέρωση η αντιπολίτευση, να την ζητήσει ευθέως.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι αρμόδιο, ούτε είναι καθήκον του να ενημερώνει τη Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ (VMRO), αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΛΚ, στο οποίο οφείλει να απευθυνθεί.

Την επόμενη δε φορά που η Νέα Δημοκρατία θελήσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, καλό θα ήταν να το ζητήσουν ευθέως, ως οφείλουν, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Μόναχο, ας βρει χρόνο ο κ. Μητσοτάκης να ενημερωθεί από τους φίλους του στο VMRO, καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ για τις δηλώσεις του στα Σκόπια», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης