Μητσοτάκης: «Η ΝΔ αναγεννήθηκε από ένα παλιό και κουρασμένο κόμμα και τώρα διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη»

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ αναγεννήθηκε από ένα παλιό και κουρασμένο κόμμα και τώρα διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη»

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο Μαξίμου και την Πειραιώς για τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο Μόναχο στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Group Study Days)

Μητσοτακης-3
Χρησιμοποιώντας το «ελληνικό παράδειγμα», ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
σχεδιάζει να αναπτύξει τις προτάσεις του για το πώς η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται από την Τετάρτη στο Μόναχο για να πάρει μέρος στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Group Study Days) που διεξάγεται με σκοπό να καθοριστούν οι προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) τον τελευταίο χρόνο της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, ενόψει και των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019, αλλά και για να συζητηθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του για την Ευρώπη του μέλλοντος.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι κεντρικός ομιλητής στη θεματική ενότητα «Οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον της Ευρώπης». Και, σύμφωνα με όσα ο ίδιος προανήγγειλε συνομιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους, στη συνάντηση κυριάρχησε το θέμα της Ιταλίας.

Όπως είπε, οι αναλογίες ανάμεσα στις δύο χώρες, δηλαδή την Ιταλία και την Ελλάδα, είναι ενδιαφέρουσες και εξέφρασε την ελπίδα να μην χρειαστεί η γειτονική χώρα να περάσει την ίδια διαδικασία που πέρασε η Ελλάδα και να πληρώσει τον ίδιο βαρύ λογαριασμό.

Κλείσιμο
Κινούμενος στο ίδιο πνεύμα κατά την ομιλία την οποία θα εκφωνήσει την Πέμπτη αναμένεται να επισημάνει με έμφαση ότι «στην περίπτωση της χώρας μας οι λαϊκιστές δοκιμάστηκαν στην πράξη». Στον αντίποδα θα υποστηρίξει ότι «η ΝΔ αναγεννήθηκε από ένα παλιό και κουρασμένο κόμμα και τώρα διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη».

Όπως κάνει συχνά το τελευταίο διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει προβληματισμό για την προοπτική της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές μετά και τις τελευταίες εξελίξεις Επισημαίνει αφενός τα υψηλά επιτόκια των ελληνικών ομολόγων που, όπως σημείωσε δεν συνδέεται μόνον με όσα συμβαίνουν στην Ιταλία αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι χάσαμε τρία χρόνια και δεν φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.
«Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε διαβεί το κατώφλι που δεν μας επιτρέπει, λόγω υψηλών επιτοκίων, να βγούμε στις αγορές με βιώσιμους όρους», ανέφερε.
Για το θέμα της διευθέτησης του χρέους, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι προτίθεται να το θέσει, «όπως κάνω πάντα», συμπλήρωσε. Τόνισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται την καλύτερη δυνατή ρύθμιση χρέους για να βγει αγορές». Αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος «χρειάζεται μια σοβαρή κυβέρνηση με μεταρρυθμιστικό σχέδιο από το οποίο δεν θα υπάρχει απόκλιση».

Η χώρα πληρώνει την αναξιόπιστη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης. Ενώ επιμένει να υπογραμμίζει ότι «η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή καθώς η πραγματική λύση είναι οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης».

Αναφέρει ότι οι εταίροι έχουν κάθε λόγο να είναι καχύποπτοι για να δώσουν δημοσιονομικό χώρο σήμερα καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής ότι μπορεί να γυρίσει τη χώρα στις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Και εκφράζει την εκτίμηση ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα η οποία εκτιμά ότι έρχεται, θα δώσει στη χώρα μια κυβέρνηση με μεγάλη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα.

Για τις αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας μετά την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για απαράδεκτους ισχυρισμούς και ξεκαθάρισε ότι παρεμβάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη δεν χωρούν. Ειδικά για τις δηλώσεις Ερντογάν για τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως περιμένει από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επίσημα.

Τέλος σχετικά με την ΠΓΔΜ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και κατανοητή στους κόλπους του ΕΛΚ.

Καβγάς για το χρέος

Το Μέγαρο Μαξίμου, στηριζόμενο σε δημοσιεύματα, κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της έκδοσης non paper για να επιτεθεί στον πρόεδρο της ΝΔ. «Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα και τον αγώνα για έξοδο από τα μνημόνια και απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές χρήματος, εκτιμώντας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Α. Ταγιάνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει» ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται και θα διαψευσθεί. Ας μείνει καλύτερα μέσα στη χώρα να υπονομεύει όσο θέλει τα εθνικά συμφέροντα μαζί με τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη. Δε χρειάζεται να το κάνει και στο εξωτερικό», συμπλήρωσε.

Αλλά και η Πειραιώς δεν άφησε αναπάντητες τις κυβερνητικές επιθέσεις. «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα υπόγεια του Μαξίμου στεγάζουν άθλιους συκοφάντες που το μόνο που ξέρουν είναι να παράγουν fake news», σχολίασαν γαλάζιες πηγές.

«O κ. Μητσοτάκης τόσο στις σημερινές συναντήσεις του στο Μόναχο, όσο και στις αυριανές παρεμβάσεις του, θα προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ήδη από το 2012 για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους», πρόσθεταν, καταλήγοντας: «Όχι ασφαλώς για να βοηθήσει την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποτελεί ήδη παρελθόν, αλλά για το καλό της πατρίδας μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης