Μητσοτάκης: «Η ΝΔ αναγεννήθηκε από ένα παλιό και κουρασμένο κόμμα και τώρα διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη»

Μητσοτακης-3

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο Μαξίμου και την Πειραιώς για τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο Μόναχο στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Group Study Days)

Χρησιμοποιώντας το «ελληνικό παράδειγμα», ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
σχεδιάζει να αναπτύξει τις προτάσεις του για το πώς η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται από την Τετάρτη στο Μόναχο για να πάρει μέρος στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Group Study Days) που διεξάγεται με σκοπό να καθοριστούν οι προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) τον τελευταίο χρόνο της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, ενόψει και των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019, αλλά και για να συζητηθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του για την Ευρώπη του μέλλοντος.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι κεντρικός ομιλητής στη θεματική ενότητα «Οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον της Ευρώπης». Και, σύμφωνα με όσα ο ίδιος προανήγγειλε συνομιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους, στη συνάντηση κυριάρχησε το θέμα της Ιταλίας.

Όπως είπε, οι αναλογίες ανάμεσα στις δύο χώρες, δηλαδή την Ιταλία και την Ελλάδα, είναι ενδιαφέρουσες και εξέφρασε την ελπίδα να μην χρειαστεί η γειτονική χώρα να περάσει την ίδια διαδικασία που πέρασε η Ελλάδα και να πληρώσει τον ίδιο βαρύ λογαριασμό.

Κινούμενος στο ίδιο πνεύμα κατά την ομιλία την οποία θα εκφωνήσει την Πέμπτη αναμένεται να επισημάνει με έμφαση ότι «στην περίπτωση της χώρας μας οι λαϊκιστές δοκιμάστηκαν στην πράξη». Στον αντίποδα θα υποστηρίξει ότι «η ΝΔ αναγεννήθηκε από ένα παλιό και κουρασμένο κόμμα και τώρα διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη».

Όπως κάνει συχνά το τελευταίο διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει προβληματισμό για την προοπτική της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές μετά και τις τελευταίες εξελίξεις Επισημαίνει αφενός τα υψηλά επιτόκια των ελληνικών ομολόγων που, όπως σημείωσε δεν συνδέεται μόνον με όσα συμβαίνουν στην Ιταλία αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι χάσαμε τρία χρόνια και δεν φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.
«Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε διαβεί το κατώφλι που δεν μας επιτρέπει, λόγω υψηλών επιτοκίων, να βγούμε στις αγορές με βιώσιμους όρους», ανέφερε.
Για το θέμα της διευθέτησης του χρέους, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι προτίθεται να το θέσει, «όπως κάνω πάντα», συμπλήρωσε. Τόνισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται την καλύτερη δυνατή ρύθμιση χρέους για να βγει αγορές». Αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος «χρειάζεται μια σοβαρή κυβέρνηση με μεταρρυθμιστικό σχέδιο από το οποίο δεν θα υπάρχει απόκλιση».

Η χώρα πληρώνει την αναξιόπιστη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης. Ενώ επιμένει να υπογραμμίζει ότι «η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή καθώς η πραγματική λύση είναι οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης».

Αναφέρει ότι οι εταίροι έχουν κάθε λόγο να είναι καχύποπτοι για να δώσουν δημοσιονομικό χώρο σήμερα καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής ότι μπορεί να γυρίσει τη χώρα στις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Και εκφράζει την εκτίμηση ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα η οποία εκτιμά ότι έρχεται, θα δώσει στη χώρα μια κυβέρνηση με μεγάλη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα.

Για τις αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας μετά την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για απαράδεκτους ισχυρισμούς και ξεκαθάρισε ότι παρεμβάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη δεν χωρούν. Ειδικά για τις δηλώσεις Ερντογάν για τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως περιμένει από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επίσημα.

Τέλος σχετικά με την ΠΓΔΜ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και κατανοητή στους κόλπους του ΕΛΚ.

Καβγάς για το χρέος

Το Μέγαρο Μαξίμου, στηριζόμενο σε δημοσιεύματα, κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της έκδοσης non paper για να επιτεθεί στον πρόεδρο της ΝΔ. «Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα και τον αγώνα για έξοδο από τα μνημόνια και απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές χρήματος, εκτιμώντας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Α. Ταγιάνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει» ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται και θα διαψευσθεί. Ας μείνει καλύτερα μέσα στη χώρα να υπονομεύει όσο θέλει τα εθνικά συμφέροντα μαζί με τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη. Δε χρειάζεται να το κάνει και στο εξωτερικό», συμπλήρωσε.

Αλλά και η Πειραιώς δεν άφησε αναπάντητες τις κυβερνητικές επιθέσεις. «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα υπόγεια του Μαξίμου στεγάζουν άθλιους συκοφάντες που το μόνο που ξέρουν είναι να παράγουν fake news», σχολίασαν γαλάζιες πηγές.

«O κ. Μητσοτάκης τόσο στις σημερινές συναντήσεις του στο Μόναχο, όσο και στις αυριανές παρεμβάσεις του, θα προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ήδη από το 2012 για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους», πρόσθεταν, καταλήγοντας: «Όχι ασφαλώς για να βοηθήσει την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποτελεί ήδη παρελθόν, αλλά για το καλό της πατρίδας μας».

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Φααααααπππππ... θα στον κοκκινίσω τον σβέρκο Κούλη

Γουρλομάτη θα το ρίξω εκεί που σε πονάει!

stp

Σε κάθε ανακοίνωση , σε κάθε σχόλιο εναντίον της ΝΔ από το Μαξίμου, πάντα βάζουν στο κάδρο πέρα από τον Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, και τον Αντώνη Σαμαρά. Μα αυτός τώρα είναι ένας απλός βουλευτής , δεν βγαίνει στα κανάλια, δεν μιλάει στις εφημερίδες, τόσο πολύ τον φοβούνται, και προσπαθούν κάθε τόσο να τον υποβιβάσουν. Αρχηγός είναι ο Κυριάκος, και όχι ο Σαμαράς που η αδελφούλα του Κυριάκου, το βράδυ των εκλογών έτρεξε να αμφισβητήσει τον Σαμαρά. Ετσι για να θυμόμαστε που υπάρχουν εχθροί της ΝΔ. Οι χειρότεροι είναι μέσα. Όπως έκανε και με τον Μειμαράκη. Ο σαμαράς κάτι ήξερε και έβαλε αρχηγό τον Μειμαράκη, γιατί αν τότε είχε μπει το Μητσοτακέϊκο, η ΝΔ θα είχε μικρότερο ποσοστό από την Φώφη. Όπως και τώρα με άλλο αρχηγό θα είχε στις δημοσκοπήσεις διπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα η ΝΔ με τον Κυριάκο δεν κάνει αντιπολίτευση , σιγοντάρει τον Αλέξη.

Εδώ χανόμαστε κι' ο Κούλης τον χαβά του..

Κούλη αν μπορείς σταμάτησε εδώ και τώρα το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και μόνον τότε σου επιτρέπεται να μιλάς και να ελπίζεις(!) σε μεγάλες "ΝΙΚΕΣ"!!!!!!!!

Υπονομευτης

Σε καθε ευκαιρια υπονομευει το μελλον της χωρας! Κανεις δεν ξεχνα το εγινε στο δημοψηφισμα και κατα τη διαρκεια των διαπραγματευσεων που μπαινατε απο την πισω πορτα και φωναζατε στην ευρωπη να μην δωσει τιποτα στην ελλαδα για να πεσει ο Συριζα. Μιασματα εισαστε, κομματοσκυλα, που διψατε για χρημα, εξουσια και κλοπες. Θα σας μαυρισουμε!

ΘΑΝΟΣ

Οπως σκεφτεται ο τσιπρας σκεφτεσαι και εσυ και ολο το ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΞΟ και στα εθνικα θεματα και στα εσωτερικα συνεννοημενοι μεχρι το κοκκαλο. γι αυτο θα εισαστε και πανελλαδικα τελειωμενοι!!!!!!!!!!!!!!

Μπράβο μπατριώτη Κούλη

Ο Μητσοτάκης για ακόμα μία φορά δεν δίστασε να υπονομεύσει τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, δικαιολογώντας και προτρέποντας τους εταίρους να μη δώσουν δημοσιονομικό χώρο στην ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. Όπως ανέφερε, οι εταίροι έχουν κάθε λόγο να είναι καχύποπτοι να δώσουν δημοσιονομικό χώρο σήμερα, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής ότι μπορεί να γυρίσει τη χώρα στις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Αποδεικνύοντας πόσο αδίστακτος μπορεί να είναι για να εξυπηρετήσει την δίψα του για εξουσία. Αλλά ο λαός δεν θα του κάνει την χάρη !!!!!

Τασία

Συριζοτρολ, η φασιστική σας προπαγάνδα πάντα ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα. Το κυρίαρχο σήμερα ειναι το ξεπούλημα της Ελλαδος απο τον Τσίπρα, η Μακεδονία ήταν και παραμένει ελληνική, απελευθερώθηκε απο τον ελληνικό στρατό με αίμα και έρχεται τώρα ο Τσίπρας να την χαρίσει σε Σλάβους. Μας έκλεψαν τον Αλέξανδρο, έβαλαν το σύμβολο του Φιλίππου, τον ήλιο της Βεργίνας στη σημαία τους, ενώ μιλούν για μακεδονική γλώσσα τη στιγμή που οι Μακεδόνες μιλούσαν και έγραφαν ελληνικά, σαν Έλληνες που ήταν. Κομμουνιστή Τσίπρα είσαι προδότης και ανιστόρητος.

Q

Αναγεννηση απο παλια και σαπια υλικα δεν ειναι αναγεννηση. Ειναι Δευτερα Παρουσια και σηκωνονται οι νεκροι απο τους ταφους τους. Αναγεννηση θα ηταν μονο αμα φευγανε ολοι οσοι εμπλεκονται σε σκανδαλα, τα τζακια (ναι εσυ Κουλη) και γενικως ολη η σαπιλα που ετρωγε τα πετσια μας επι 40 χρονια. Να εμπαιναν μεσα εντελως ακαφτα ατομα, τα οποια ουδεμια σχεση θα ειχαν με τα παλια τζακια. Αυτο ναι, θα ηταν αναγεννηση. Τωρα το μονο για το οποιο μπορεις να μιλας ειναι για ενα κομμα ζομπι. Αλλωστε μην νομιζεις οτι ξεχασαμε το φιασκο σας στις εσωκομματικες εκλογες, που ειχατε στησει 50 καλπες, ηρθαν βια 1000 ατομα και στο τελος ειχατε και προβληματα με το συστημα. Εδω δεν καταφερατε να στησετε μια εσωκομματικη εκλογικη διαδικασια και θες να πιστεψουμε οτι μπορειτε να κανετε κατι διαφορετικο απο αυτα που κανατε μια ζωη τωρα?

Ελένη

Τη Μακεδονία και την Θράκη τις χρειαζόμαστε σαν χώρα ? Ή μήπως θέλεις να κυβερνήσεις το τμήμα της Ελλαδος μέχρι τα Τέμπη? Γιατί δεν ζητάς δημοψήφισμα?

@Σωστή η ...Ελένη!

Eλα μου ντε! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΣΑΝ ...ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ??????????

Η χωρα πληρωνει

την αναξιοπιστη κυβερνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ....... ( ΚΟΥΛΗ!!!!!!!!!! Ο λαος πληρωνει το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ που υπεστει η χωρα , απο την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , πληρωνει την λιστα λαγκαρτ ......αυτη που θαψανε Σαμαρας και Βενιζελος ......πληρωνει το ελλειμμα ( πλιατσικο ) 15% , που αφησε ο καραμαν αλης ....Κουλη , δεν κλεψατε 1 , 2 , 3 , 4, δις, μας κλεψατε 400 δις , καταστρεψατε την Ελλαδα και σκλαβωσατε τον Ελληνικο λαο , για 100 χρονια στο ΔΝΤ . Το οτι σημερα ειμαστε στον ΔΝΤ , ειναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ... των κυβερνησεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ .....Αντε γεια και με τη νικη ....και μια φουτσα σαν μανικι ....σε περιμενει .

παλιό και κουρασμένο κόμμα

δε σε υποχρεώνει κανένας να γίνεις πρωθυπουργός και δε θα γίνεις, ανερμάτιστε καλικάντζαρε....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

airplane_venez

Σύμφωνα με πηγή από τη Βενεζουέλα, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο δεύτερος υπουργός επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη που έφθασαν στην Ελλάδα - Το ίδιο κανάλι κάνει λόγο και για επαφές της κυβέρνησης Τσίπρα με συνεργάτες του Γκουαϊδό

8
mloizou0

Μητσοτάκης για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε - Γεννηματά: Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; - Αμηχανία σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου - Επικρίσεις εκ των έσω από τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών: Αν το είχανε ψάξει καλύτερα, δεν θα γινόταν η πρόταση

97