Μαντέλης: "Η Siemens εκτίμησε την προσωπικότητά μου"!

Προσωρινά ελεύθερος λόγω διαφωνίας ο Τ. Μαντέλης

Αποφασισμένος να διαθέσει τα χρήματα που -κατά δήλωσή του - έλαβε ως «χορηγία» από τη Siemens σε χρήσιμο κοινωνικό σκοπό, δήλωσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας στην ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα...

Αποφασισμένος να διαθέσει τα χρήματα που -κατά δήλωσή του - έλαβε ως «χορηγία» από τη Siemens σε χρήσιμο κοινωνικό σκοπό, δήλωσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας στην ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα.

Ο κ. Μαντέλης αντιμετωπίζει το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να είχε απαιτήσει από την Siemens τα χρήματα ως δώρο για να εγκρίνει σύμβαση της εταιρείας για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Πρόκειται για δύο εμβάσματα συνολικού ύψους 450.000 μάρκων που κατατέθηκαν το 1998 και το 2000 σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας στο όνομα «Α. Ρόκος», τον οποίο είχε ανοίξει ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του Γιώργος Τσουγκράνης.

Ο κ. Μαντέλης, που βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας ανάφερε πως άνθρωπος της Siemens του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε ότι η εταιρεία ήθελε να τον στηρίξει στον προεκλογικό του αγώνα. Όπως λέει ο ίδιος, προφανώς η Siemens εκτίμησε την προσωπικότητα του!

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην απολογία του: «Δέχθηκα τηλεφώνημα από κάποιον που μου συστήθηκε ως εκπρόσωπος της διοίκησης της Siemens Γερμανίας, μου είπε το όνομά του αλλά δεν μπορώ να το θυμηθώ γιατί δεν είχα καμία ιδιαίτερη σχέση μαζί του ούτε άλλη επικοινωνία, ώστε να εντυπωθεί στο μυαλό μου και ο οποίος μου είπε ότι η εταιρεία Siemens εκτιμώντας με ως προσωπικότητα, προφανώς για αυτό που πρεσβεύω, θέλει να με υποστηρίξει με μια χορηγία για τον εκλογικό μου αγώνα…»

Παρ’ όλα αυτά, σε άλλο σημείο της απολογίας του ο κ. Μαντέλης χαρακτηρίζει την κατάθεση των εμβασμάτων σε τράπεζα της Γενεύης πολιτικό λάθος, ενώ σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι ως υπουργός Μεταφορών δεν έλαβε κάποια απόφαση υπέρ της Siemens αλλά ούτε και ζημίωσε τον ΟΤΕ, τον οποίο αντίθετα- όπως λέει -ωφέλησε με τις ενέργειες του!

Ο κ. Μαντέλης βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, καθώς μετά το τέλος της απολογίας του υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα ως προς την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ. Αντίθετα,  ο εισαγγελέας κ. Γ. Χατζίκος τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του κ. Μαντέλη.

Τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα καλείται να άρει με βούλευμά του το συμβούλιο εφετών, το οποίο θα αποφασίσει οριστικά για τον αν ο κ. Μαντέλης θα προφυλακιστεί η θα παραμείνει ελεύθερος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dimitrif_kotzias

«Νίκο, σου εύχομαι υγεία καλή επιτυχία σε όλες τις μελλοντικές προκλήσεις - Θα συνεχίσουμε με μια ισχυρή δέσμευση να ολοκληρώσουμε αυτή την ιστορική λύση», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter 

trio_arthro

Παραίτηση Κοτζιά: Μόνο τρελό δεν έχουν βγάλει τον τέως υπουργό Εξωτερικών  την ώρα που ο ξένος Tύπος τον χαρακτηρίζει ως το «πρώτο εξέχον θύμα» της κυβερνητικής κρίσης - Στην ίδια γραμμή και οι ΑΝΕΛ

9
voutsis-fot1

 «Δεν έχω τέτοια εκτίμηση» η απάντηση του προέδρου της Βουλής αν από το 2017 υπάρχουν ενδείξεις κακοδιαχείρισης - «Δεν γνωρίζω να υπάρχει ζήτημα απορρήτων δαπανών σε άλλο τομέα της κυβερνητικής πολιτικής»

2
kot_09

H ελβετική «Νeue Zuercher Zeitung» τόνισε ότι «ο ελληνικός κυβερνητικός συνασπισμός είναι απελπισμένα διχασμένος σε ότι αφορά το όνομα της γειτονικής "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"»

kount_09

Η αρχή έγινε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων όπου συζητείται το προσχέδιο, όταν ο κ. Χουλιαράκης χαρακτήρισε «λάθος» την έκθεση του Γραφείου που μιλά για προσχέδιο δύο σεναρίων