Μαντέλης: "Η Siemens εκτίμησε την προσωπικότητά μου"!

Προσωρινά ελεύθερος λόγω διαφωνίας ο Τ. Μαντέλης

Αποφασισμένος να διαθέσει τα χρήματα που -κατά δήλωσή του - έλαβε ως «χορηγία» από τη Siemens σε χρήσιμο κοινωνικό σκοπό, δήλωσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας στην ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα...

Αποφασισμένος να διαθέσει τα χρήματα που -κατά δήλωσή του - έλαβε ως «χορηγία» από τη Siemens σε χρήσιμο κοινωνικό σκοπό, δήλωσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας στην ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα.

Ο κ. Μαντέλης αντιμετωπίζει το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να είχε απαιτήσει από την Siemens τα χρήματα ως δώρο για να εγκρίνει σύμβαση της εταιρείας για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Πρόκειται για δύο εμβάσματα συνολικού ύψους 450.000 μάρκων που κατατέθηκαν το 1998 και το 2000 σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας στο όνομα «Α. Ρόκος», τον οποίο είχε ανοίξει ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του Γιώργος Τσουγκράνης.

Ο κ. Μαντέλης, που βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας ανάφερε πως άνθρωπος της Siemens του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε ότι η εταιρεία ήθελε να τον στηρίξει στον προεκλογικό του αγώνα. Όπως λέει ο ίδιος, προφανώς η Siemens εκτίμησε την προσωπικότητα του!

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην απολογία του: «Δέχθηκα τηλεφώνημα από κάποιον που μου συστήθηκε ως εκπρόσωπος της διοίκησης της Siemens Γερμανίας, μου είπε το όνομά του αλλά δεν μπορώ να το θυμηθώ γιατί δεν είχα καμία ιδιαίτερη σχέση μαζί του ούτε άλλη επικοινωνία, ώστε να εντυπωθεί στο μυαλό μου και ο οποίος μου είπε ότι η εταιρεία Siemens εκτιμώντας με ως προσωπικότητα, προφανώς για αυτό που πρεσβεύω, θέλει να με υποστηρίξει με μια χορηγία για τον εκλογικό μου αγώνα…»

Παρ’ όλα αυτά, σε άλλο σημείο της απολογίας του ο κ. Μαντέλης χαρακτηρίζει την κατάθεση των εμβασμάτων σε τράπεζα της Γενεύης πολιτικό λάθος, ενώ σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι ως υπουργός Μεταφορών δεν έλαβε κάποια απόφαση υπέρ της Siemens αλλά ούτε και ζημίωσε τον ΟΤΕ, τον οποίο αντίθετα- όπως λέει -ωφέλησε με τις ενέργειες του!

Ο κ. Μαντέλης βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, καθώς μετά το τέλος της απολογίας του υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα ως προς την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ. Αντίθετα,  ο εισαγγελέας κ. Γ. Χατζίκος τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του κ. Μαντέλη.

Τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα καλείται να άρει με βούλευμά του το συμβούλιο εφετών, το οποίο θα αποφασίσει οριστικά για τον αν ο κ. Μαντέλης θα προφυλακιστεί η θα παραμείνει ελεύθερος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_kentriki_omilia

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε μια συγκέντρωση, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις αντίστοιχες του 2015 - Εξήγγειλε προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, ζήτησε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

56