Novartis: Αποχώρησε το ΚΚΕ - Έτοιμη να αποχωρήσει και η υπόλοιπη αντιπολίτευση από την ψηφοφορία

vouli_main01

Για πόρισμα - μνημείο ευτελισμού μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας - Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, και της Ένωσης Κεντρώων θα αποχωρήσουν και αυτές αμέσως μετά τις ομιλίες των επικεφαλής τους - Στη γραμμή «είναι σκάνδαλο γιατί το λένε οι πολίτες» ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε αποχώρηση από την συζήτηση του πορίσματος παρωδία για την υπόθεση της Novartis προσανατολίζεται σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας κυβερνητική σκευωρία με πολιτικές μεθοδεύσεις και fake ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων πιθανότατα θα αποχωρήσουν από την συνεδρίαση αμέσως μετά τις ομιλίες των επικεφαλής τους καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων διαδικαστικά τερτίπια και φαιδρές κομματικές επιδιώξεις που στοχεύουν στην υφαρπαγή της ψήφου με φαλκιδευμένα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με τον εως τώρα προγραμματισμό πριν από τις 2 το μεσημέρι αναμένεται να τοποθετηθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος αναμένεται να επιτεθεί τόσο στην κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στις πρόσφατες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων για το «Σκοπιανό». Αμέσως μετά θα ανοίξει ο κύκλος των τοποθετήσεων των φερόμενων ως εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει τοποθετηθεί δια γραπτού υπομνήματος.

Μετά τις 5 το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών ώστε και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης να ανακοινώσουν την αποχώρηση των βουλευτών τους πέραν τις γενικής κριτικής που θα ασκήσουν στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της συνεδρίασης τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τον τρόπο που το προεδρείο της Βουλής συνέταξε τα ψηφοδέλτια για την σχετική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί αργά το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι το ψηφοδέλτιο δίνει στους βουλευτές 3 επιλογές:

- Ναι στην δίωξη

- Όχι στην δίωξη λόγω αναρμοδιότητας και διαβίβαση στον αρμόδιο εισαγγελέα

- Παρών

Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα η πλειοψηφία θα επιλέξει την δεύτερη επιλογή ενώ κατά την αντιπολίτευση η διατύπωση στο ΟΧΙ στην ουσία «κλείνει το μάτι στο Ναι» και δεν επιτρέπει στους βουλευτές να εκφράσουν την συνολική τους διαφωνία με τον χειρισμό της υπόθεσης.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας έθεσε ζήτημα συνταγματικότητας τόσο για τον αριθμό των καλπών όσο και για τον τρόπο σύνταξης των ψηφοδελτίων.

Ο ίδιος εξήγησε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής οι ξεχωριστές κάλπες στήνονται μόνο όταν υπάρχουν καταγγελλόμενες πράξεις. Εξήγησε ότι το πόρισμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν προτείνει την άσκηση διώξεων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να στηθούν δέκα κάλπες.

«Επίσης, στο ψηφοδέλτιο λέει «ΟΧΙ λόγω αναρμοδιότητας και διαβίβαση στον αρμόδιο εισαγγελέα». Με τον τρόπο αυτό στην πραγματικότητα φαλκιδεύει εκ του πονηρού το δικαίωμα των βουλευτώ να έχουν απεριόριστο δικαίωμα ψήφου και γνώμης» τόνισε στην συνέχεια ο κ. Δένδιας για να προσθέσει «Το φαλκιδεύει γιατί δίπλα στο ΟΧΙ θέτει κατά τρόπο κομματικά πονηρό συγκεκριμένη αιτιολογία που είναι αντίθετη με αυτό που πιστεύει σύσσωμη η αντιπολίτευση. Το ΟΧΙ δεν είναι λόγω αναρμοδιότητας αλλά λόγω ουσίας. Για εμάς δεν υφίσταται αδίκημα λόγω ουσίας και όχι λόγο αναρμοδιότητας και μας στερείται την επιλογή».

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι χαρακτήρισε το πόρισμα της πλειοψηφίας ως «ανοησία» που θα μείνει ανεξίτηλα στις γελοιογραφίες της ιστορίας. Ζήτησε τέλος την διόρθωση του ψηφοδελτίου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χρήστος Μαντάς αλλά και από τους ΑΝΕΛ ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος επιχείρησαν να υποστηρίξουν την διαδικασία.

Ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπενθύμισε ότι «η πλειοψηφία πρότεινε την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με σκεπτικό που έπασχε. Είπαμε τότε ότι θα ψηφίσουμε την επιτροπή για επι της ουσίας διερεύνηση και καθαρό πόρισμα. Δυστυχώς η πλειοψηφία δεν το έκανε. Από την αρχή είχατε σκοπιμότητα να στήσετε ένα πανηγύρι. Είναι προφανής η αντισυνταγματικότητα προκειμένου να καλύψετε τα πολιτικά σας ατοπήματα. Δεν μπαίνουμε στην συζήτηση για το ψηφοδέλτιο. Είναι αντικανονικό».

Επίσης, ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς εξήγησε ότι έτσι όπως έχει συνταχθεί το ψηφοδέλτιο το «ΟΧΙ λόγω αναρμοδιότητας» στην πράξη είναι «μισό ΝΑΙ». Για πολιτικά παιχνίδια και κομματικές επιδιώξεις έκανε λόγο ο κ. Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων

Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο τω αντιδράσεων ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατέφυγε σε φαντάσματα προκειμένου να αντικρούσει τα επιχειρήματα.

«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την συντηρητική παράταξη» είπε για να αποκαλύψει στην συνέχεια «Το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ. Θυμόμαστε τι είχε συμβεί στην συζήτηση της Βουλής για την Εθνική Αντίσταση. Ο μακαρίτης Αβέρωφ μπροστά στο αδιέξοδο αναγκάστηκε να αποσύρει την κοινοβουλευτική του ομάδα για να μην πλησιάσει κανείς εκ των βουλευτών του στην κάλπη». Ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι το ζήτημα που έθεσε ο κ. Δένδιας είναι νομικό και πως ήδη έχουν ληφθεί ι σχετικές αποφάσεις.

«Είναι σκοπιμότητα να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη με την υπόθεση;» αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι η ελεύθερη βούληση των βουλευτών εξυπηρετείται με τις δέκα κάλπες ωστόσο απέφυγε να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο των ψηφοδελτίων.

Νίκος Παρασκευόπουλος: είναι σκάνδαλο γιατί το λένε οι πολίτες

«Αν ρωτήσετε τους πολίτες θα σου απαντήσουν: «μα πως είναι δυνατόν να μην είναι σκάνδαλο» με αυτό το επιχείρημα ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος για το κυβερνητικό πόρισμα της υπόθεσης Novartis που συντάχθηκε υπο την δική του καθοδήγηση.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επιχειρώντας να αποδομήσει την θέση της αντιπολίτευσης που αναφέρει ότι η υπόθεση αποτελεί κυβερνητική σκευωρία και όχι σκάνδαλο προκειμένου να πληγούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι είπε μεταξύ άλλων «Το σκάνδαλο προκύπτει από τους δείκτες τους οικονομικούς, των νοσοκομείων και των φαρμάκων. Αν ρωτήσεις του πολίτες θα σου πουν «μα πως είναι δυνατόν ότι δεν είναι σκάνδαλο»».

Ο ίδιος χαρακτήρισε μυθεύματα τα επιχείρημα της αντιπολίτευσης ενώ σημείωσε ότι «Ολες οι συζητήσεις της επιτροπής έγιναν υπο ένα διαρκές αίτημα. Το αίτημα να εξεταστούν μάρτυρες και να προκύψει έτσι μέσα από τις καταθέσεις ποια είναι η πραγματικότητα. Όμως, αν είχαμε εξετάσει μάρτυρες θα είχαμε οδηγηθεί σε αρμοδιότητα της Βουλής και επομένως διαγραφή. Με άλλα λόγια όσοι ζητούσαν έρευνα από την Βουλή ζητούσαν το θάψιμο της υπόθεσης».

Βορίδης: Άθλια σκευωρία που μεθοδεύτηκε σκανδαλωδώς

Για άθλια σκευωρία που στήθηκε με σκανδαλώδη μεθόδευση μίλησε ο κ. Μάκης Βορίδης προαναγγέλλοντας ότι «η υπόθεση αυτή θα ελεγχθεί για την ιταμή μεθόδευση από την επόμενη Βουλή με την επόμενη σύνθεση και τότε θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι τα μέλη της πλειοψηφίας αρνήθηκαν την επι της ουσίας έρευνα που θα οδηγούσε σε ενδεχόμενες ενδείξεις ή πράξεις τέλεσης αδικημάτων. «Τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ; Να αποκαλύψουμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών όπως λέτε χωρίς ενδείξεις και αποδείξεις; Συγκλονιστικό. Μένουμε άφωνοι. Εκ των εμπλεκομένων είναι ο Γεωργιάδης. Για φανταστείτε να είχε βρεθεί κατι για τον Γεωργιάδη; Αυτά θα μας λέγατε εδώ; Θα ήσασταν υπεράνω και θα μιλάγατε για αναρμοδιότητα;» τόνισε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Λέτε να συζητήσουμε για την αρμοδιότητα. Η κυρία Τουλουπάκη κράτησε το ξέπλυμα που θεώρησε ότι είναι αρμοδιότητά της και έστειλε όσα δεν είναι αρμοδιότητά της, δηλαδή είπε ότι δεν είναι αρμόδια για απιστία και δωροδοκία». Συνεχίζοντας την αμφισβήτηση του νομικίστικου μανδύα του πορίσματος της πλειοψηφίας ανέφερε ότι «μας λέτε να μην εφαρμοστεί το άρθρο 86 ΄του Συντάγματος περι ευθύνης υπουργών. Όταν προτείνατε να συγκληθεί η ολομέλεια ποιο άρθρο χρησιμοποιήσατε; Το 86. Σήμερα η συζήτηση που κάνουμε προβλέπεται από το άρθρο 86 αλλά θα αποφασίσουμε ότι δεν το εφαρμόζουμε. Νομική ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας την άποψη τυ αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου περι μη παραγραφής των αδικημάτων όταν αυτά τελούνται επ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων, άποψη στην οποία βασίζεται το πόρισμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε «Πως θα τεκμηριώσουμε ότι τα αδικήματα τελέστηκαν κατά την άσκηση; Θα κοιτάξετε το ταβάνι ή θα κάνετε έρευνα; Με ποια κριτήρια θα αποφασίσετε; Είστε προκλητικοί στην μεθόδευσή σας. Είναι άθλια η μεθόδευσή σας. Έπρεπε να κατασκευαστεί μια ιστορία και να υπηρετηθεί. Κατασκευάστηκε όμως κακότεχνα και είστε εκτεθειμένοι και ελέγχεστε. Λέτε ότι αν ψάχναμε την αρμοδιότητα θα οδηγούμασταν στην παραγραφή. Όμως για να παραγραφεί κάτι πρέπει να υπάρχει. Πως θα αποφασίσετε ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης χωρίς έρευνα; Γιατί το αρνηθήκατε; Συνεδριάσατε 30 ώρες για διαδικαστικά και οργάνωση εργασιών. Ολη η αντιπολίτευση σας παρακαλούσε να εξετάσετε την ουσία της υπόθεσης με δική σας εχθρική πλειοψηφία. Ποτέ δεν έχει γίνει αυτό στο παρελθόν. Το κάνατε γιατί τα στοιχεία είναι οι 3 ψευδομάρτυρες με κουκούλες. Ετσι θα παραπέμψετε πρωθυπουργούς και υπουργούς; Αν το κάνατε θα βρίσκαμε ποιοι έστησαν την σκευωρία και θα έσκαγε στα μούτρα σας».

Δείτε σε απ' ευθείας μετάδοση τη συζήτηση που πραγματοποιείται στη Βουλή:

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΑΙΚ

Οι Συριζαίοι τυχοδιώκτες αφου ξεβρακωθηκαν πολιτικά και ιδεολογικά το γυρισαν στις συκοφαντιες και σκευωριες. Αλλα κι εδω απετυχαν. Αλλα...... το 75% του λαού θέλει να τους ΞΕΣΚΙΣΕΙ πραγματικά, έναν, έναν....μη ξεχνάμε ποιοι είναι....πρωην βαθυπασοκοι αυριανιστές και κουμουνιστές (Κοντονής κλπ) ΣΚΙΣΙΜΟ με όλα τα μέσα.

Γελοιοι καραγκιοζηδες....

Συριζοφιδα...

Τα ορφανά του Στάλιν....

Στην πατρίδα του "πατερούλη" τους δεν είχαν ανάγκη επιτροπές , δικαστές, ενόρκους... Αποφάσιζε ένα αδικημα το κόμμα και μετά έβαζαν τον Λαυρέντη Μπέρια να σκοτώσει αφού βασανίσει και βιάσει τα θύματα που τους ενοχλούσαν ( Με την ευκαιρία δείτε και την θαυμάσια νέα ταινία "ο Θάνατος του Στάλιν"...). Τα ρετάλια του Συριζα/ανελ , προσπαθούν να μιμιθούν τις γνωστές πρακτικές , πρώτον επειδή "ζουν" στο 1945 , δεύτερον νομίζουν ότι είναι λαικοί δικαστές και τρίτον ότι έχουν απεριόριστη εξουσία... 2 χρόνια παλεύουν με μιά δράκα "επίορκων" δικαστικών και 3 κουκουλοφόρων να βρουν κάτι χωρίς αποτέλεσμα ... Έρχεται η ώρα που θα πληρώσουν την σκευωρία τους... Χωρίς οίκτο...

εε

μεγαλε οπως τα λες ειναι,αλλα ξερεις που απευθυνεσαι,σε γιδια,αμορφωτους,κομπλεξικους,

Άγγελος

Νίκος Παρασκευόπουλος: είναι σκάνδαλο γιατί το λένε οι πολίτες. «Αν ρωτήσετε τους πολίτες θα σου απαντήσουν: «μα πως είναι δυνατόν να μην είναι σκάνδαλο». Οι πολίτες όμως σας λένε και κάτι άλλο ρε αριστερό απολειφάδι. Σε ρωτούν γιατί δεν είναι στο εδώλιο και οι Κουρουμπλής, Πολάκης και Ξανθός.

Γιάννης

Πως γίνεται ρε παιδιά σε κάθε πολιτικό άρθρο να πέφτουν τα πρώτα σχόλια από τα καλόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ. Με το που βγαίνει το άρθρο τσουπ πρώτοι πρώτοι σχόλια. Φαίνεται πως στα υπόγεια της Κουμουνδούρου περιμένουν με το το δάκτυλο στο πληκτρολόγιο. Μετά βέβαια από λίγο τα σχόλια τους χάνονται ανάμεσα στα δεκάδες των αγανακτισμένων με τη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το πρώτο ντου πάντα αυτοί το κάνουν. Δεν έχει ανέβει άρθρο που να μη γίνεται αυτό. Αυτό που κυκλοφορεί για βαλτούς σχολιαστές μάλλον έχει βάση.

Αλέξη χασαμε, παμε να κρυφτουμε Βενεζουέλα ..

Αλλο ενα Βατερλώ για τον Αλέξη μας. Ποσο να αντέξει με τα φάρμακα ??? Νοβαρτις θα λεει ο Τσίπρας και θα λιποθυμά ! Τον έκαναν σκόνη εδω και ενα μήνα σύσσωμη η αντιπολίτευση με την μαφιόζικη σκεωρία ! Ολοι οι Ελληνες το έχουν καταλάβει ! Συντριβη και πάλι για τον Τσίπρα ! Και κλάμα στου Μαξίμου ...... !!!!

Δεξιός

Αν αποχωρεί η ΝΔ και το Πασόκ σημαίνει πως ο Σύριζα κάνει καλά πράγματα. Αν με αυτούς τους κοπρίτες αρχι-κλεφταραίους συμβαδίζει και το ΚΚΕ, τότε μάλλον το ΚΚΕ δεν είναι αριστερό κόμμα και θα πρέπει να το δουν οι ψηφοφόροι του. Για Ποτάμι και Κεντρώους και Χρυσαυγίτες ουδείς λόγος χρειάζεται, δεξιοί είναι οι άνθρωποι.

@

Για καλό σανό ξέρω ένα χωράφι εδώ παραπέρα! Ρε "έξυπνε", νομίζεις ότι ενδιαφέρει τον Συριζα το υπαρκτό σκάνδαλο; Το σκάνδαλο υπάρχει αλλά αφορά κυρίως γιατρούς και διοικητές υπηρεσιών, ο Συριζα για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να πλήξει εν δυνάμει αντιπάλους, πρόσωπα! Σιγά μην πηγαινοέρχονταν βαλίτσες στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο, για κορόιδα τους έχεις;

Αριστερός

Εννοείς ότι ο ΣΎΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα; τυχοδιωκτες είναι..

Αντωνάκης

Έχει ο καιρός γυρίσματα κυρά Ουρανία μου, καλομελέτα κι έρχεται. Με μια προφυλάκιση 18 μηνών οι λύκοι γίνανε αρνάκια, οι σκευωροί θα γίνουνε καλόγριες...

πούλος

μίλησε και ο υπουργός παρασκεύοπουλος.... ο λυτρωτής (μας έχει πείσει άλλωστε για τη φιλανθρωπία του) των δολοφόνων....

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Ερχονται δικες, καταδικες , ποινες, φυλακισεις...αντε να παιρνει σειρα κι ο κομιστης...να μαζευτει το παρεακι στον Κορυδαλο....χαχαχαχαχαχαχα

Ηλιας

Το ερωτημα θα επρεπε να ηταν τακτικο ή λαικο δικαστηριο. Το φαγοποτι τελειωσε.

Τονωση ηθικου

Αααααα γι' αυτο βγηκαν χθες οι 2 δημοσκοπησεις! Σημερα ειναι η συζητηση στη Βουλη για το novartis.....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdo3

Θα πάμε μέχρι το τέλος, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - «Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» είπε σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία

9
PLAKIOTAKHS1

Συμμετείχε σε σύσκεψη για τη στελέχωση του προσωπικού, τα επιχειρησιακά μέσα και τις κτιριακές εγκαταστάσεις ου κεντρικού λιμεναρχείου - Τι δήλωσε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και για το ιρανικό τάνκερ

kyriakos_me_macron

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξεχνά τη δήλωση που είχε κάνει η Γερμανίδα καγκελάριος στις 19 Ιουλίου - Είχε μεν αναφέρει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «έκπτωση» αναφορικά με το χρέος επειδή άλλαξε η κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά είχε προσθέσει ότι όλα εξαρτώνται από τα πεπραγμένα της Αθήνας - Κινητικότητα και στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα

12