Δείτε live: Τελευταία «πράξη» για την κοινοβουλευτική παρωδία της υπόθεσης Novartis

bouli-nomosxedio

Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που χαρακτήριζαν την υπόθεση ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως κράτους, θα ψηφίσουν σήμερα κατά της δίωξης των δέκα πολιτικών λόγω… αναρμοδιότητας

Η τελευταία πράξη της κοινοβουλευτικής περιπέτειας που εξελίχθηκε σε παρωδία για την δικογραφία Novartis 
αναμένεται να παιχθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί. Το κυβερνητικό πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Βουλή δεν είναι αρμόδια να ασκήσει διώξεις και πως ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη.Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που χαρακτήριζαν την υπόθεση ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως κράτους, θα ψηφίσουν σήμερα το βράδυ κατά της δίωξης των δέκα πολιτικών προσώπων λόγω… αναρμοδιότητας.

Σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει στις 20:00. Θα διεξαχθεί με 10 κάλπες, μια για κάθε πολιτικό πρόσωπο που αρχικώς είχε παραπεμφθεί για προανακριτική εξέταση. Στους βουλευτές θα μοιραστούν ψηφοδέλτια με τις εξής επιλογές:

- Ναι στην δίωξη (σ.σ. για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα)

- Όχι στην δίωξη λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής

- Παρών

Η πρόταση της πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι υπερ της μη άσκησης δίωξης και της επιστροφής του φακέλου στην Δικαιοσύνη. Ωστόσο, η δικαιοσύνη ήταν αυτή που διαβίβασε την δικογραφία στο κοινοβούλιο κρίνοντας ότι για τα αδικήματα της απιστίας – δωροδοκίας αρμόδια ελέγχου είναι η Βουλή. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε και από τις πρόσφατες εντολές της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, η έρευνα για το αδίκημα του ξεπλύματος δεν είχε φύγει ποτέ από τα χέρια της τακτικής δικαιοσύνης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συμμετάσχουν στην συζήτηση του πορίσματος προκειμένου να αποδείξουν – όπως υποστηρίζουν – την σκευωρία της κυβέρνησης κατά των πολιτικών της αντιπάλων, πιθανότατα όμως θα αποχωρήσουν από την ψηφοφορία.

Εκτός αυτών τον λόγο αναμένεται να λάβουν όλα τα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα εκτός από τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο που θα τοποθετηθεί δια γραπτού υπομνήματος. Επίσης, θα τοποθετηθεί και το σύνολο των πολιτικών αρχηγών ενώ δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αναφερθεί και στις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων για το «Σκοπιανό».

Βενιζέλος: Ο Κοντονής ξέχασε να πει ότι διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία κατά Τσίπρα!

Την ίδια στιγμή πάντως, αίσθηση προκαλεί η ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να διαβιβάσει στην Βουλή, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης του πορίσματος για την Novartis, τη διάταξη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, δια της οποίας τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις Δημητρίου Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά κατά των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται την επίμαχη υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες η διαβίβαση των εγγράφων έγινε προκειμένου να συσχετιστούν με τις δικογραφίες κατά των Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που ήδη βρίσκονται στην Βουλή μετά από μηνύσεις των κ.κ. Σαμαρά, Α. Γεωργιάδη, Αν. Λοβέρδου και Ε. Βενιζέλου.

Η ενέργεια του κ. Κοντονή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βενιζέλου ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «Από πού έως πού μια τέτοια εισαγγελική διάταξη έπρεπε να καταστεί δημόσια παρότι αφορά την ποινική προδικασία που είναι μυστική και από πού έως πού έπρεπε να διαβιβαστεί στη Βουλή; Από ποτέ διαβιβάζονται στη Βουλή οι δικογραφίες στις οποίες πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί είναι μηνυτές;».

Προσθέτει, δε, ότι τα «τα σχετικά έγγραφα δεν έχουν καμία σχέση με τις αρμοδιότητες της Βουλής και δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να διαβιβάζονται σε αυτήν και να καθίστανται δημόσια».Η πλήρης δήλωση Βενιζέλου:Έχοντας απολέσει κάθε αίσθηση νομιμότητας και κάθε σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης «διαβίβασε στη Βουλή τη διάταξη του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή δια της οποίας τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις των Δημητρίου Αβραμόπουλου, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου κατά των εισαγγελικών λειτουργών Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη», όπως γράφεται στο δελτίο τύπου που έσπευσε να εκδώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενόψει προφανέστατα της αυριανής συζήτησης στη Βουλή!Από πού έως πού μια τέτοια εισαγγελική διάταξη έπρεπε να καταστεί δημόσια παρότι αφορά την ποινική προδικασία που είναι μυστική και από πού έως πού έπρεπε να διαβιβαστεί στη Βουλή; Από ποτέ διαβιβάζονται στη Βουλή οι δικογραφίες στις οποίες πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί είναι μηνυτές;Ακόμη και όταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνεται, στο πλαίσιο των πειθαρχικών του αρμοδιοτήτων, για την πορεία ποινικών δικογραφιών που αφορούν δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τα σχετικά έγγραφα δεν έχουν καμία σχέση με τις αρμοδιότητες της Βουλής και δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να διαβιβάζονται σε αυτήν και να καθίστανται δημόσια.Επικράτησε όμως η επικοινωνιακή αγωνία της κυβέρνησης που την έκανε να ομολογήσει το έκδηλο ενδιαφέρον της για ορισμένους εισαγγελικούς λειτουργούς και τη δικονομική πορεία μηνύσεων που υποβάλλονται εναντίον τους.Είναι πάντως εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία ο Αντεισαγγελέας του ΑΠ κ. Αγγελής ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση χωρίς να καλέσει τους μηνυτές να καταθέσουν, να υποδείξουν μάρτυρες και να προσκομίσουν στοιχεία. Όπως γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, επειδή έχει μηνύσει στο παρελθόν την προϊσταμένη του τότε Εισαγγελέα του ΑΠ, τον τότε εποπτεύοντα των εισαγγελέων διαφθοράς αντεισαγγελέα του ΑΠ και συναδέλφους του εισαγγελείς εφετών, οι μηνύσεις ακόμη και όταν τίθενται στο αρχείο, ανασύρονται, όπως ανασύρθηκε και η δική του μήνυση όταν άλλαξε η ηγεσία της Εισαγγελίας του ΑΠ.Ο Υπουργός Δικαιοσύνης που έσπευσε να ανακοινώσει ότι διαβίβασε στη Βουλή αυτή την εισαγγελική διάταξη, παρέλειψε να ενημερώσει την κοινή γνώμη ότι διαβίβασε στη Βουλή και τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις μηνύσεις μας κατά του κ. Τσίπρα και μελών της κυβέρνησης για τη συμμετοχή τους στη σκευωρία εναντίον μας που φτάνει στο σφετερισμό της ιδιότητας τους ως κρατικών οργάνων για την αλλοίωση θεμελιωδών θεσμών του πολιτεύματος. Εδώ δεν υπάρχει δυνατότητα προσωρινής αρχειοθέτησης. Αυτή που θα κρίνει προδικαστικά είναι η επόμενη Βουλή».

ΣΧΟΛΙΑ (40)

Ρινα

Θα σας στοιχειώσουν οι αλητείες σας, τα ίδια έκανε και ο Στάλιν το 1936.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οταν καταφερνουν ευρωπαικες εταιρειες να εκτοπισουν ανταγωνιστριες αμερικανικες και να τους παρουν πελατεια, οι εγωιστες Αμερικανοι θυμωνουν πολυ ,και το καταγγελουν ως σκανδαλο. Αυτο εγινε και με τη Νοβατρις.Αλλα οι Συριζανελ θελησαν να επωφεληθουν και πολιτικα του ''σκανδαλου''(;)!Στην Ελλαδα συνωθουνται πολλοι γιατροι και των παραιατρικων και φαρμακευτικων επαγγελματων, γιατι ειναι τα καλυτερα και τα πιο καταξιωμενα κοινωνικα επαγγελματα, Ως εκ τουτου πιεζουν αφορητα και αποτελεσματικα, τους πολιτικους να τους παραχωρουν ολο και περισσοτερα, και ενιοτε με σκανδαλωδη τροπο!Αυτη ειναι η αληθεια, αλλα συνεβαινε,συμβαινει και θα συμβαινει, οπου πεφτει χρημα πολυ και η επιθυμια για γρηγορο πλουτισμο ειναι μεγαλη.Να τους ελεγχουν διπλα τους γιατρους, γιατι αν ειναι ιδιως εθνομηδενιστες και αθεοι ,δηλ.Συριζαιοι, ειναι και διπλα επικινδυνοι!

Νάντια

Η Β΄Εθνική ρωτάει και ανησυχεί...

ΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ

1) Αρχισε να το παιρνεις λιγο πιο δεξια το θεμα.,. το εχεις καταλαβει οτι αυτο σου λειπει για την αυτοδυναμια..; 2) Η αντιπολιτευση που κανεις ειναι της πλακας."φλουφλικη" να στο πουμε λαικα.ΜΟΝΟ ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΑΔΩΝΙΣ κανει αντιπολιτευση στους ξεφτιλισμενους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 3) Χωσε και κανενα μπινελικι στο ΚΙΝΑΛ που εξελισεται σε φιλιππινεζα του συριζα. τσουτσεκια ειναι και αυτοι..Πολλοι φευγουν απο εκει πλεον..Δεν τους θες τους ψηφοφορους του;

H πορεία των προδοτών

προς τον εκλογικό θάνατο είναι πια μη αναστρέψιμη!

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΠΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΑΞΕΒΑΝΗ.

Νίκη

Η σύγχρονη πολιτική αλητεία προσπάθησε να φέρει τη χώρα σε συνθήκες ΕΣΣΔ περιόδου 1936, τότε που ο Στάλιν εξολόθρευσε δικαστικά όλους τους πολιτικούς που δεν ήταν πολύ κοντά του. Οι αλήτες δεν στήριξαν καμμία κατηγορία απέναντι στους πολιτικούς, ενώ έθαψαν τον καραμπινάτο χρηματισμό των γιατρών. Μας δουλεύουν....

Αλλος

Αν η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη έστειλε την υπόθεση στη Βουλή (!), τότε οι βουλευτές με το να επιστρέφουν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, αμφισβητούν την εγκυρότητά της. Και βέβαια περιγελούν τον ίδιο τον ελληνικό λαό, τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, βάζοντας στη τσέπη τους παχυλές αποδοχές.

Αριστερός Α-Π-Α-Τ-Ε-Ω-Ν-Α-Σ

Πρόκειται για το σκάνδαλο του αιώνα. Αλλά εμείς οι αριστεροί, είμαστε καθαροί άνθρωποι και δε θέλουμε να νικήσουμε στις εκλογές από ένα σκάνδαλο. Γι αυτό, θα ψηφίσουμε να πάει στο αρχείο. Είμαστε ανώτεροι άνθρωποι. Ωραίοι σαν αριστεροί! Να το θυμάστε αυτό στις κάλπες, γιατί δεν είναι όλοι τόσο μεγαλόψυχοι όσο εμείς!

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τα γαλαζοπράσινα λαμόγια.

Ευτυχώς που θα γυρίσει η υπόθεση στην Δικαιοσύνη και έτσι το κάθε γαλαζοπράσινο λαμόγιο που πλούτιζε εις βάρος του ελληνικού κράτους, δηλ. εις βάρος του ελληνικού λαού, θα καταλήξει εκεί που του αξίζει. Στην φυλακή!!!!! Της φυλακής τα σίδερα είναι για τα γαλαζοπράσινα λαμόγια.

Εργολάβος Καλογερίτσας

Έτσι! Όλα τα λαμόγια να πάνε μέσα!

ΝΙΚ

Οι γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ τα πήραν, όπως και κάποιοι άλλοι. Γιατι το κρύβουν...

dimitri

Επίσης το ίδιο για τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤσυριζαΑνέλ.

Παραμύθι χωρίς τελος

Της φυλακής τα σίδερα,αλλά 3,5 χρόνια τωρα της φυλακής τα σίδερα ανοίγουν για βγούνε όχι για να μπουνε

Άγγελος

Κουρουμπλής, Πολάκης και Ξανθός, λες να έχουν ηθικό πλεονέκτημα; Για ηθικό πλεονέκτημα μιλούσε και ο Λαδάς της χούντας, όταν επικαλείτο τα καθαρά χέρια. Η άρνηση διαλεύκανσης της περιόδου Σύριζα, θυμίζει το Ν.Δ 802 της χούντας που όριζε ότι, "δεν μπορούσε να ασκηθεί δίωξη εναντίον υπουργού ή υφυπουργού, παρά μόνο εάν το αποφάσιζαν οι …συνάδελφοι του". Πόσο μα πόσο στ' αλήθεια μοιάζετε. Αριστερόστροφοι εσείς δεξιόστροφοι εκείνοι, μα φασίστες και οι δυό. Κόκκινος φασισμός και μαύρος φασισμός της ίδιας σκύλας γέννα.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Παντως της ελληνικης φυλακης τα σιδερα ειναι για τα λαμογια με τις αποχρωσεις του ''ροζ'', γιατι τους κανουν πλυση εγκεφαλου οτι δεν υπαρχει καμια αλλη αξια και δυναμη, μονο το χρημα και ο εαυτος τους! Γι αυτο παρουσιαζουν οι Χωρες του πρωην σοβιετικου μπλοκ, τοσο πιο μεγαλη εγκληματικοτητα (και μαλιστα τοσο σκληρη),απο τις αλλες χωρες!Επειδη δηλ. τους μαθαιναν οτι δεν υπαρχει Θεος και αλλες αξιες μονο το χρημα και κανε ο,τι προλαβεις!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_atr

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για τις ανοιχτές εκδηλώσεις του κόμματος - «Αφήστε τις ίσες αποστάσεις και συμπορευτείτε μαζί μας», είπε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ από την Πάτρα - Κορυφώνονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

4777753

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφια παρουσίασε το νέο βιβλίο της με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κυκλική Οικονομία στην ΕΕ: Ευκαιρίες για δουλειές και ποιότητα ζωής»