Αρθρο Τσίπρα: Τελικά η δική μας κυβέρνηση θα πετύχει εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενες

Αρθρο Τσίπρα: Τελικά η δική μας κυβέρνηση θα πετύχει εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενες

«Η εμπειρία μας από την προσπάθεια αριστερής διακυβέρνησης σε περίοδο μνημονικών καταναγκασμών είναι πιο πλούσια. Γνωρίζουμε καλά το κόστος. Τώρα όμως αρχίζουμε να μαθαίνουμε τα οφέλη»

tsipras_2
Η Ελλάδα έπειτα από οκτώ χρόνια μνημονιακής επιτροπείας είναι έτοιμη να κάνει το αποφασιστικό βήμα προς την οριστική έξοδο από την κρίση, επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η σημερινή πορεία της οικονομίας δημιουργεί τόσο τις προϋποθέσεις για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την έξοδο από το μνημόνιο, όσο όμως και τις συνθήκες για την επόμενη ημέρα της χώρας μετά την πολυετή κρίση.

Οπως επισημαίνει «αρχίζει να διαφαίνεται ότι τελικά αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει εκεί που απέτυχαν όλες οι προηγούμενες» και με το άρθρο προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα που ο ίδιος θέτει στην αρχή αν άξιζε τον κόπο να αναλάβει αυτή τη βαριά ευθύνη μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι απολύτως κρίσιμη παράμετρος είναι η ρύθμιση του χρέους, καθώς θα επιτρέψει στη χώρα να διατηρήσει την αναπτυξιακή δυναμική που καταγράφει και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της επιστροφής στις μέρες που ζήσαμε από το 2010.

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ενωση γράφει: Ανεξάρτητα από το αν μας αρέσει ή όχι, αποτελεί σήμερα το πιο πρόσφορο πεδίο της πάλης, ταξικής και πολιτικής.

Και συνεχίζει: «Η εμπειρία μας από την προσπάθεια αριστερής διακυβέρνησης σε περίοδο μνημονικών καταναγκασμών είναι πιο πλούσια. Γνωρίζουμε καλά το κόστος. Τώρα όμως αρχίζουμε να μαθαίνουμε τα οφέλη».

Κλείσιμο
Το νέο πλαίσιο που θα διαμορφώσει η έξοδος από τα μνημόνια, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, και άρα η διεύρυνση των βαθμών ελευθερίας ως προς την άσκηση πολιτικής, παράγει πλέον μία πολύ σημαντική επίπτωση στην εσωτερική πολιτική της χώρας: Καθιστά σαφέστερες τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης