«Παράθυρο» Ζάεφ για αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων: Αν χρειάζονται πρόσθετες εγγυήσεις οι Έλληνες...

«Παράθυρο» Ζάεφ για αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων: Αν χρειάζονται πρόσθετες εγγυήσεις οι Έλληνες...

«Η ΠΓΔΜ σίγουρα θα ανοίξει το Σύνταγμα πριν από την ένταξη στην ΕΕ, ακριβώς όπως όλες οι άλλες χώρες-μέλη, μεταφέροντας ένα τμήμα της κυριαρχίας της στην Ενωση» δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός

zoran_zaev_me_tsipra
Η ΠΓΔΜ θα πρέπει σίγουρα να ανοίξει το θέμα του Συντάγματός της, πριν από την ένταξή της στην ΕΕ, όπως όλα τα άλλα μέλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

«Η ΠΓΔΜ σίγουρα θα ανοίξει το Σύνταγμα πριν από την ένταξη στην ΕΕ, ακριβώς όπως όλες οι άλλες χώρες-μέλη, μεταφέροντας ένα τμήμα της κυριαρχίας της στην Ενωση. Αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως ασφάλεια για τους Ελληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή» δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

«Αναζητούμε όλες τις πιθανές δημιουργικές επιλογές για μια λύση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λύση είναι εφικτή, αν οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ψηφίσουν υπέρ της» συμπλήρωσε ο Ζάεφ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι οι θεσμοί θα πρέπει να εγκρίνουν τη λύση και όχι ο ίδιος ή ο Αλέξης Τσίπρας, ή οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νικολά Ντιμιτρόφ και Νίκος Κοτζιάς.

«Πιθανότατα έχω αναφέρει όλες τις επιλογές για μια λύση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα» κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης