Ζάεφ: Λύση μέσα στον Μάιο και δημοψήφισμα - Gorna, Severna ή Vardarska

zaeftsipras0

Ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά σε λύση απ' ότι σήμερα είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός - «Πολύ φιλικά διακείμενος» ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός της FYROM Ζόραν Ζάεφ σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων “TV 24”, σημείωσε ότι ποτέ στο παρελθόν Ελλάδα και πΓΔΜ δεν ήταν πιο κοντά στην επίλυση του θέματος της ονομασίας απ’ ότι είναι σήμερα. Ανέφερε ότι οι δύο χώρες συζητούν για γεωγραφικό προσδιορισμό και όχι για χρονικό. Επισήμανε, επίσης, ότι μεταξύ των δύο χωρών υπάρχουν ακόμα διαφορές στο θέμα της αλλαγής του συντάγματος, το οποίο συνδέεται και με το εύρος χρήσης. Πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά δείχνει κατανόηση στο θέμα της ταυτότητας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει λύση, η οποία, όπως είπε, θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

«Είναι πράγματι ένα επίκαιρο ζήτημα. Το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό μας όνομα υπάρχει εδώ και 25 χρόνια, αλλά μπορώ να πω ότι ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά σε λύση απ’ ότι σήμερα. Γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος. Με πολύ ευαισθησία, προσήλωση, δημιουργικότητα για την εξεύρεση λύσης, που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητά μας, αλλά προσέχοντας και τις ανάγκες της άλλης πλευράς, της Ελλάδας. Διότι ο Νίκολα και ο Νίκος, ο Ζόραν και ο Αλέξης μπορούν να συμφωνήσουν ό,τι θέλουν, αλλά αυτό θα πρέπει να περάσει από τους πολίτες, από τους θεσμούς, από τα κοινοβούλια – στη “Μακεδονία” και από δημοψήφισμα, όπως έχουμε πει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί εμείς μπορούμε να πετύχουμε μία υπέροχη λύση, η οποία να μην περάσει από την Ελλάδα ή το αντίστροφο», είπε ο Ζάεφ.

Σημείωσε, ακόμα, ότι οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά στη λύση του θέματος της ονομασίας και ότι «έχουν μείνει λίγα θέματα, τα οποία, όμως, όπως είπε και ο ΥΠΕΞ Ντιμιτρόφ, είναι τα πιο σημαντικά». «Είναι σημαντική η πρόοδος που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Προχωράμε προς τη λύση και όλα αυτά μας δίνουν ελπίδα ότι η λύση είναι δυνατή. Ξέρετε ότι η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι αυτόματη εφόσον βρεθεί λύση. Δεν χρειαζόμαστε καν τη Σύνοδο Κορυφής που θα κάνει η Συμμαχία τον Ιούλιο. Όμως θα ήταν καλό αν μπορέσουμε να έχουμε λύση. Θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό και εξαιτίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο, οπότε η “Μακεδονία”, εάν συνεχίσει να κινείται στην ίδια πορεία, έχει κάθε δικαίωμα να περιμένει έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων…Είναι επίσης σημαντικό και για τις διμερείς σχέσεις. Με την Ελλάδα έχουμε εξαιρετική συνεργασία, οι πολίτες της χώρας μας έκαναν σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέψεις στην Ελλάδα το 2017. Αλλά αυτό το πολιτικό πρόβλημα είναι ένα εμπόδιο για την μεγιστοποίηση της συνεργασίας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα θέματα στα οποία έχει επιτευχθεί πρόοδος, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ σημείωσε ότι από τις 7-8 παραμέτρους που απαρτίζουν το ζήτημα του ονόματος (ως τέτοιες ανέφερε όνομα, εύρος χρήσης, γλώσσα, υπηκοότητα, αλυτρωτισμός, κωδικοί κλπ) «μεγάλο μέρος έχει λυθεί, αλλά απομένουν τα πλέον σημαντικά και ευαίσθητα θέματα». Επισήμανε, ακόμα, ότι στο θέμα της αλλαγής του συντάγματος υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών. «Είναι ένα από τα θέματα που δεν έχουν λυθεί. Ελπίζω ότι με δημιουργικότητα και αφοσίωση, με επιχειρήματα και επίγνωση για το τι μπορεί να περάσει και τι όχι, θα υπάρξει λύση», ανέφερε ο Ζάεφ.

Gorna, Severna ή Vardarska  Macedonia

Σε ερώτηση αν μεταξύ των θεμάτων για τα οποία υπάρχει συμφωνία περιλαμβάνεται και το όνομα καθ’ εαυτό, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία για γεωγραφικό προσδιορισμό και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει απόφαση αν ο προσδιορισμός θα είναι Άνω (Gorna), Βόρεια (Severna) ή του Βαρδάρη (Vardarska). Αλλά θα είναι γεωγραφικός προσδιορισμός, όχι χρονικός. Γιατί πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι είναι γεγονός, και εμείς δεν έχουμε πρόθεση να το αρνηθούμε, ότι από την ιστορική Μακεδονία εμείς είμαστε το Βόρειο ή το Άνω μέρος, το τμήμα του Βαρδάρη. Αυτό διδαχθήκαμε ως παιδιά και ξέρουμε ότι υπάρχει αυτό το κομμάτι, όπως υπάρχει και το κομμάτι του Αιγαίου και το κομμάτι του Πιρίν. Αυτό είναι γεγονός. Αν θέλουμε να κάνουμε διάκριση, αυτή γίνεται με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ο χρονικός προσδιορισμός, για μένα προσωπικά, δεν είναι αποδεκτός, όπως δεν είναι αποδεκτός και από τον πρόεδρο της χώρας και την αντιπολίτευση. Γιατί το “Nova Makedonija” έχει τη δική του αρνητική επιρροή. Αλλά δεν είναι καλό ούτε για την ελληνική πλευρά, επειδή θα έρθουν νέες γενιές και θα αναρωτηθούν “τότε ποια είναι αυτή η παλιά Μακεδονία” και έτσι θα ανοίξουν θέματα που δεν θέλουμε να ανοίξουν. Έτσι, το πρόβλημα είναι γύρω από το όνομα. Η λύση αναζητείται γύρω από το όνομα. Σίγουρα εδώ πρέπει να βρεθεί διαχωρισμός, μέσω γεωγραφικού προσδιορισμού. Είμαι ο πρώτος Πρωθυπουργός που είπε δημόσια ότι για μένα και την κυβέρνησή μου είναι αποδεκτό όνομα για διεθνή χρήση με γεωγραφικό προσδιορισμό. Πιστεύω ότι αυτό διευκόλυνε τη διαδικασία, η “μακεδονική” κοινή γνώμη είπε την άποψή της και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε να κινούμαστε σε αυτή την πορεία, θα έχουμε λύση που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητά μας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ εκτίμησε ότι, αν η διαδικασία συνεχίσει να κινείται σε θετική κατεύθυνση, είναι δυνατή η επίτευξη λύσης τον Μάιο, ενώ επανέλαβε πως εάν υπάρξει συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αυτό πιθανά θα σημαίνει ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμβιβαστικής λύσης που θα είναι αποδεκτή από τους πολίτες και των δύο χωρών.

Δεν υπάρχει συμφωνία για το εύρος χρήσης του ονόματος

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πΓΔΜ, ο Ζόραν Ζάεφ, από κοινού με τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης Ράντμιλα Σεκερίνσκα και Μπούγιαρ Οσμάνι, προχώρησε χθες σε θεματική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τις μεταρρυθμίσεις, την οικονομία και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, μεγάλο μέρος της ενημέρωσης επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στο θέμα του ονόματος, με τον Ζ.Ζάεφ να κινείται, σε γενικές γραμμές, στο ίδιο κλίμα με τη συνέντευξη στον τ/σ “TV 24”.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα του ονόματος, o Ζόραν Ζάεφ σημείωσε ότι υπάρχει πρόοδος στην διαπραγματευτική διαδικασία, που δίνει λόγους αισιοδοξίας.

«Ένα μεγάλο μέρος των θεμάτων έχουν λυθεί. Αυτό μου δίνει δικαίωμα να πιστεύω ότι έχει γίνει βήμα προόδου. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε και εσείς και οι πολίτες ότι αυτό που έχει λυθεί είναι υπό όρους, δηλαδή θα θεωρηθεί ως συμφωνημένο μόνο αν υπάρξει τελική συμφωνία. Έτσι έχει συμφωνηθεί να τρέξει η διαπραγματευτική διαδικασία, για να υπάρξει πλήρης επιτυχία», είπε ο Ζάεφ και πρόσθεσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι τα θέματα που δεν έχουν λυθεί ακόμα είναι το όνομα για διεθνή χρήση και το εύρος χρήσης.

Ζάεφ: Η Ελλάδα να μην αναμειγνύεται στη δική μας κληρονομιά

«Σε σχέση με το θέμα του αλυτρωτισμού, η ελληνική πλευρά θέλει από εμάς διαβεβαίωση – και εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό – ότι δεν έχουμε εδαφικές βλέψεις, ότι δεν έχουμε πρόθεση να αμφισβητήσουμε τα σύνορα μεταξύ μας, ότι δεν έχουμε πρόθεση να αναμειχθούμε στην κληρονομιά της Ελλάδας. Απομένει να βρούμε τις αμοιβαία αποδεκτές διατυπώσεις σε αυτό το θέμα. Ταυτόχρονα και εμείς ζητάμε να μην αναμειγνύονται αυτοί στη δική μας κληρονομιά. Πιστεύω ότι σε αυτό δεν θα έχουμε περαιτέρω προβλήματα. Πρέπει να βρεθούν μηχανισμοί πως θα λυθεί αυτό», είπε ο Ζάεφ σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ερωτηθείς για το θέμα της ταυτότητας, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά «δείχνει κατανόηση σε αυτά τα ευαίσθητα ζητήματα». Επίσης, εξέφρασε την προσδοκία ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών «θα επιβεβαιωθούν ζητήματα που είναι ήδη αποδεκτά στο πλαίσιο του ΟΗΕ».

«Η χρήση του ονόματος "Μακεδονία" στο εσωτερικό δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο την Ελλάδα

Ερωτηθείς για το θέμα του εύρους χρήσης, ο Ζάεφ σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανέφερε: «Το θέμα του εύρους χρήσης είναι ένα από τα ζητήματα που δεν έχουν λυθεί. Το θέμα αυτό προκλήθηκε από τις προβοκάτσιες που προέρχονταν από τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης σε σχέση με ορισμένες πτυχές αυτού του θέματος. Από εδώ προήλθε η απαίτηση για erga omnes, δηλαδή για ένα όνομα για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Εμείς νομίζουμε ότι πρέπει να διαχωριστεί, τι είναι για εξωτερική και τι για εσωτερική χρήση. Η χρήση του ονόματός μας στο εσωτερικό δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο την Ελλάδα», είπε ο Ζάεφ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση και πρόσθεσε ότι για να αποφευχθεί η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις γύρω από το όποιο ζήτημα, χρησιμοποιείται διαρκώς δημιουργικότητα και επιχειρηματολογία για να συνεχιστεί η διαδικασία.

«Πρέπει να έχουμε κατανόηση, επειδή αυτό που ίσως τελικά συμφωνήσουμε, σε πρωθυπουργικό ή υπουργικό επίπεδο, θα πρέπει να περάσει από τους θεσμούς του συστήματος, από το ελληνικό κοινοβούλιο και από το δικό μας κοινοβούλιο, ως επικύρωση των συμφωνιών. Είμαι πεπεισμένος ότι, αν είμαστε επαρκώς προσεκτικοί, αν έχουμε επαρκώς φιλική διάθεση και είμαστε επαρκώς δημιουργικοί, θα βρούμε λύση», είπε ο Ζάεφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ακόμα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ζάεφ ανέφερε ότι αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Νταβός, η Ελλάδα προχώρησε στην απεμπλοκή της δεύτερης φάσης της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-πΓΔΜ, ενώ δόθηκε στην πΓΔΜ η δυνατότητα συμμετοχής στην Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει προσπάθειες να βρει κονδύλια για την διάνοιξη της συνοριακής διόδου στις Πρέσπες, που θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής. «Πιστεύω πραγματικά ότι αυτές οι ενέργειες είναι ένας από τους λόγους που κινούμαστε σε θετική κατεύθυνση. Είμαι σίγουρα αισιόδοξος και λόγω της φιλίας με την Ελλάδα. Υποσχεθήκαμε, ως πρωθυπουργοί, ότι έχουμε την υποχρέωση να οικοδομήσουμε φιλία, επειδή με αυτόν τον τρόπο θα υπηρετήσουμε τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας είναι πολύ ευθύς, πολύ ανοιχτός, πολύ φιλικά διακείμενος. Είναι και αυτός πολιτικός, βγαίνει στους θεσμούς, στους πολίτες και δεν μπορώ εγώ να μην λάβω υπόψη αυτήν την παράμετρο όταν συνομιλώ μαζί του. Γιατί και αυτός λαμβάνει υπόψη αυτήν την παράμετρο όταν συνομιλεί μαζί μου», σημείωσε ο Ζάεφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ (120)

Τρέλα

Θα δώσουν το όνομα!!!χαχα εδώ γελάμε,140 χώρες το φωνάζουν!!! εντάξει δεν σας νοιάζει τι λένε οι ξένοι Εμείς να μην το φωνάζουμε, αλλά ζητάμε βοήθεια από τους ξένους με την Τουρκία!!! Άρα τους λέμε Καλύτερα να το φωνάζετε Μακεδονία παρά Άνω Μακεδονία παλιό ξένοι!! Τρέλα πουλάμε οτι να ναι ο καθένας, αυτοί που δεν θέλουν τη λύση είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της Τουρκίας παράσημο από τον Ερντογάν θα πάρουν

stateofmonkeys

Δεν υπογράφω για παράσημα, για ειδικά δικαστήρια όμως είμαι σχεδόν βέβαιος.

xxx

πρωτη φορα αριστερα συντροφοι.....την αλλη φορα ψηφιστε φοφη που ειναι κεντροΑΡΙΣΤΕΡΑ ....μυαλο δεν βαζετε νεοελληναραδες κ μετα κανετε παραπονα

Σ(ύνδεσμος) Ε(λληναράδων) Γ(εωπολιτικών) Α(ναλυτών)

Ρε, έχεις κάνα πρόβλημα με τους Ελληνάρες; Εμείς κρατάμε τη χώρα, εμείς κινούμε την οικονομία με τις φραπεδιές μας. Εμείς πολεμάμε τον Τούρκο και τον Σκοπιανό με το πληκτρολόγιο. Εμείς τα παίζουμε τα γεωπολιτικά στα δάχτυλα. Ακούω λίγο Σφακιανάκη τώρα, για να ηρεμήσω από την ιεροσυλία σου να τα βάλεις με τους Ελληνάρες. Αλήτη, πρακτοράκο των ξένων δυνάμεων.

εθνική αλλαντοποιία ΣΥΡΙΖΑ

Η απόλυτη σαλαμοποίηση όλων των "κόκκινων γραμμών" ημών των αγανακτισμένων νεοελλήνων του καναπέ! Κατά βάθος τους γουστάρουμε και τους χρειαζόμαστε γιατί είναι το άλλοθί μας! Εμπρός για μια νέα τετραετία!

Χ.Π.

Ο πρωδότης δοσίλογος, άεργος καταληψίας και απάτρηδας εθνομηδενιστής Τσίπρας, έχει βάλειο σκοπό πρίν ξεκοθυμπιστεί και πάει στα τσακίδια της ιστορίας (και της δικαιοσύνης γιατί τό ότι θα καθίσει στο σκαμνί είναι 100% σίγουρο) θέλει να ξεπουλήσει πάση θυσία την Μακεδονία στα πρώην συντρόφια του από τότε που αιματοκύλυσαν την Ελλάδα, τους σλάβους των σκοπίων... !! Να το ξέρει καλά όπως και όλοι οι προδότες εν των 300 που θα τολμίσουν να υπογεράψουν τέτοια απόφαση...!! Η υπογραφή τους δεν αξίζει ούτε να γραφτεί εκει που ξέρουν, με τίποτα δεν δεσμεύουν τον ελληνικό λαό, και μόνο αν γίνει δημοψήφισμα θα έχει αξία... Όσο για τους σφετεριστές της ιστορίας και λαθρέμπορους της δόξας της Ελλάδας σκοπιανούς, αν θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή ας κάνουν δημοψήφισμα και ας ζητήσουν την ενσωμάτωση τους με την Ελλάδα..! Τότε σίγουρα θα τους ονομάσουμε "νομός σκοπίων της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας"....!!!!

Αηδία

Πριν ξεκουμπιστεί ο καταληψίας θα πουλήσει και τη Μακεδονία. Από την άλλη, ενδεχόμενο δημοψήφισμα στην Ελλάδα, θα ήταν εντελώς άχρηστο, όπως και το άσχηστο δίδυμο που μας κυβερνάει το οποίο δεν έχει σε τίποτα να αλλάξει το αποτέλεσμα μ' αυτό που το βολεύει. Μόνο αν τους πάρουμε με τις πέτρες ίσως φοβηθούν κάποια στιγμή.

Αγύριγο κεφάλι

Γιατί ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝ οι ...εντεταλμένοι εδώ μέσα προς ΦΘΟΡΑΝ της Κυβερνήσεως εναντίον του κυρίου Τσίπρα;_______Μήπως ΔΕΝ ΕΣΩΣΕ από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ την Ελλάδα;________Ίδια είναι ΤΩΡΑ η Ελλάδα με την εποχή του Ιανουαρίου του 2015, όταν παρεδόθη η διακυβέρνηση της Χώρας εις τον κύριον Τσίπραν υπό της ΔΕΞΙΑΣ;_________Γιά να ... ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ορισμένοι!..________Αν αυτοί (παριστάνουν) ΄ότι ΔΕΝ θυμούνται, ΘΥΜΟΥΜΕΘΑ εμείς!____Θυμούμεθα και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ μάλιστα!..

Πραγματικά! Αγνώριστη την έχει κάνει την Ελλάδα του 2018 ο Τσίπρας!

Ρε νούμερο, τί δεν καταλαβαίνεις; Ο Τσίπρας πάει ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Διέλυσε τους ήδη φτωεχευμένους Έλληνες έτι περαιτέρω. Είχε μια χρυσή ευκαιρία να το παίξει μ"λ"κ"ς στο θέμα των Σκοπίων, αυτός εκεί! Του κεφαλιού του. Όμως, ο ελληνικός λαός λέει "λαγός τη φτέρη έσειε, κακότου κεφαλιού του!". Θα πληρώσει τώρα!

@

Αγυριγε εισαι αρρωστος.... εχεις παθει τη σοβαρη ασθενεια του κομματοσκυλου και δεν εχεις σωστη κριση... ειναι μειωμενης αντιληψης...

Αγύριγο κεφάλι

ΔΕΝ απαντούν οι ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ μόνο προς ΥΒΡΕΙΣ, ΔΕΞΙΟΙ, περί του εάν η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ από την ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 που ανέλαβε την ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ Χώρα η ένδοξος ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Τα ίδια χρωστούσαν

οι Έλληνες στην εφορία το 2015 και τα ίδια σήμερα; Ο Σύριζα διπλασίασε τα χρέη των πολιτών στην Εφορία και με τους πλειστηριασμούς θα τους πάρει και τα σπίτια. Πόσα χρωστούσαν οι Έλληνες το Δεκ 2014 και πόσα σήμερα, ξέρεις;

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ελα τελειωσε και αυτο το παραμυθακι των ξεφτιλοσυριζαιων και των ψεκασμενων..θα μεινει στις καλενδες..Απλα οι λινατσες συριζαιοι προσπαθησαν να δημιουργησουν προβληματα στην αντιπολιτευση και ειδικα στη Ν.Δ ειδαν οτι εφαγαν τα μουτρα τους και εκει..και τελος το εργο..

ΛΠ

Koντά ή μακριά από τη "λύση", θα το πει ο ελληνικός λαός, με Δημοψήφισμα, αλλιώς ανοίγουν και άλλες επιλογές.

Τάκης2016

Το βόρεια είναι πολύ χειρότερο απο το Νέα... όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι αν όχι ηλίθιος τουλάχιστον λαμόγιο...

τοσα ονοματα

υπαρχουν και αυτοι κολλησαν στον ορο Μακεδονια! Γιατι δεν ονομαζονται "ανατολικη τσαμουρια" ή "δυτικη βουλγαρια"???

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

9
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

16
theod0

H υποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύμπλευση με ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - Kαι πόλεμος ανακοινώσεων για την «πιρουέτα» της Κουμουνδούρου

22