Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς: Όταν ο διάδοχος του Κριμιζή έλεγε «κουφ...ς» τους Ευρωπαίους

Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς: Όταν ο διάδοχος του Κριμιζή έλεγε «κουφ...ς» τους Ευρωπαίους

Ο νέος επικεφαλής του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού βγάζει τα... απωθημένα του στο Facebook  με γηπεδικούς χαρακτηρισμούς και φόντο το Σούνιο, ενώ υμνεί τον Άγιο Πορφύριο για το «θαύμα» της συστολής του χρόνου

30822219_2081286538565602_4795424987689686840_o
Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς είναι από σήμερα ο διευθυντής του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, έπειτα από την παραίτηση του διεθνούς βεληνεκούς επιστήμονα, Σταμάτη Κριμιζή, κάνοντας βαριές καταγγελίες για εσωτερικές παρεμβάσεις.

Ο διάδοχός του έχει εργαστεί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών. Έχει τιμηθεί από την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών για τη διεθνή προσφορά του στις τηλεπικοινωνίες με τον διορισμό του ως Μέλος της ειδικής τετραμελούς παγκόσμιας επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τις τηλεπικοινωνίες έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλούν παλαιότερες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες βγάζει τα απωθημένα του με τόσο γηπεδικούς, όσο και εθνικοπατριωτικούς χαρακτηρισμούς απέναντι στους ευρωπαίους, με φόντο... το Σούνιο.

Η εν λόγω ανάρτηση με ημερομηνία 3 Απριλίου 2016 περιλαμβάνει 15 φωτογραφίες από τον ναό του Ποσειδώνα και συνοδεύονται με τη λεζάντα, στην οποία -όπως μπορεί κανείς να διακρίνει- «φιλοξενούνται» ορθογραφικά λάθη: «Η Ελλάδα και η Ρωμιοσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες, εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο».



Ο κ.Πρωτοπαπάς δεν σταμάτησε εκεί. Σε πιο πρόσφατη ανάρτησή του (1η Μαρτίου), τοποθετείται για το θέμα των αμβλώσεων, με αφορμή την νομιμοποίησή τους ως ανθρώπινο δικαίωμα της μητέρας Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Καλείται αυτές τις ημέρες η Βουλή να νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις ως ανθρώπινο δικαίωμα της μητέρας, χωρίς όμως υπάρχει έστω και ένας συνήγορος για τις υπάρξεις που σκοτώνονται κατά τις αμβλώσεις αφού αυτές κραυγάζουν σιωπηλά χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου. Από την άλλη όμως η Πολιτεία δεν έχει να παρουσιάσει, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ένα Νομοσχέδιο που να παρέχεται απλόχερα οποιαδήποτε βοήθεια στις δυσπραγούσες πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες, για να μπορούν να μεγαλώσουν τα νεογέννητά τους με αξιοπρέπεια».

Μάλιστα παραθέτει και βίντεο από ντοκιμαντέρ με τη διαδικασία της εγκυμοσύνης, μέσα από την κοιλιά της μητέρας.

Κλείσιμο


Οι... ύμνοι στον Άγιο Προφύριο τον Καυσοκαλυβίτη

Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, μάλιστα διατηρούσε έως το 2016 και ιστολόγιο, στο οποίο ενόσω ήταν διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat είχε γράψει για τη μεγαλοσύνη του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, του προστάτη της τεχνολογίας.

«Κανένας Άγιος μέχρι σήμερα από το Συναξάρι της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν έχει τόση μεγάλη σχέση με τη σύγχρονη τεχνολογία όση ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Η σοφία που με τη χάρη του Θεού είχε αποκτήσει ο Άγιος Πορφύριος ήταν μοναδική αλλά και ο τρόπος και τα θαύματα που έκανε όταν ήταν στη ζωή ή μετά το θάνατό του ήταν τόσο σημαντικά που άφηνε εμάς τους «τεχνολόγους αλόγους (...)», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δεν διστάζει μάλιστα να χαρακτηρίσει ως... «μοναδικό και μεγαλύτερο θαύμα του Αγίου, τη συστολή του χρόνου όχι για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου που πασχίζουν σήμερα οι φυσικοί που ασχολούνται με τη θεωρία της σχετικότητας και τη φυσική των υψηλών ενεργειών να πραγματοποιήσουν, αλλά πάνω από μια ώρα»




ΝΔ: Ψεκάζουν και στο Διάστημα;

Στην τοποθέτηση του Χριστόδουλου Πρωτοπαπά αντέδρασε με δηκτικό τρόπο στην τοποθέτηση Χριστόδουλου Πρωτοπαπά στην προεδρία του ΕΛΔΟ σημειώνοντας ότι ο δημόσιος λόγος του προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.

«Η Νέα Δημοκρατία σας παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό δείγμα από το δημόσιο λόγο του νέου διαστημικού διευθυντή που επέλεξε ο αρμόδιος επί του Διαστήματος Υπουργός Νίκος Παππάς. Πρόκειται για τον κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά που επελέγη για την θέση του ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή ο οποίος, ως γνωστόν, παραιτήθηκε χθες, καταγγέλλοντας τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας του νέου Οργανισμού.

Υ.Γ. Προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση οι απόψεις του κ. Πρωτοπαπά, καθώς μέχρι στιγμής κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει υποστηρίξει ότι ψεκάζουν και στο Διάστημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης