Κριμιζής σε «τσάρο του διαστήματος»: Έχεις επιλεκτική μνήμη για τους λόγους της παραίτησής μου

krimizismesaa

Τι απάντησε για όσα υποστήριξε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Βασίλης Μαγκλάρας - Αποκαλύπτει ότι πριν παραιτηθεί του ζήτησε συνάντηση αλλά εκείνος αρνήθηκε - Τον καταγγέλλει για αντιδεοντολογική και αντικανονική συμπεριφορά

Ανακοίνωση-απάντηση σε όσα υποστήριξε ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στη συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6 για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του, εξέδωσε ο Δρ Σταμάτης Κριμιζής.

Αρχικά του απαντά στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο κ. Μαγκλάρας για το πρόσωπό του ότι «δεν ξόδεψε ούτε ένα λεπτό για να κατανοήσει τις αρμοδιότητες του υπουργείου και του οργανισμού. «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΔΟ συναντήθηκε τρεις φορές, με συνεδριάσεις διάρκειας 7 ωρών έκαστη και συζήτησε διεξοδικά όλα τα εκκρεμή θέματα. Είναι προφανές ότι το Συμβούλιο και εγώ δαπανήσαμε πάρα πολύ χρόνο για την κατανόηση του Ιδρυτικού νόμου και κατανοούμε πλήρως και τον νόμο και την Υπουργική Απόφαση, η οποία έγινε γνωστή μόλις στις 15 Μαρτίου. Αυτά για το “Δεν ξόδεψε ούτε ένα λεπτό….» αναφέρει ο κ. Κριμιζής.

Στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι είχε εξουσιοδοτηθεί από το συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος να συναντηθεί με τον ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αλλά «ο κ. Γενικός αρνήθηκε». Τον κατηγορεί, δε, για παράβαση κανονισμού και δεοντολογίας γιατί «ζήτησε συνάντηση του ΔΣ δίχως την παρουσία μου, η οποία και έλαβε χώρα ατύπως με μόνον 4 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου, καθώς 3 μέλη το αρνήθηκαν».

Στη συνέχεια ο Έλληνας επιστήμονας αναφέρεται στο θέμα της απουσίας ΑΦΜ που ο κ. Μαγκλάρας χρησιμοποίησε ως επιχείρημα για την ανάληψη της διαχείρισης του ΕΛΔΟ από υπαλλήλου τους υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. «Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υπήρχε ημερομηνία λήξης της διαχείρισης μέσα στην υπουργική απόφαση και ουδεμία αναφορά στον ΕΛΔΟ και γιατί μία δημόσια εταιρεία δεν είχε ούτε ΑΦΜ ούτε λογιστή ούτε Νομικό Σύμβουλο μετά από 2 εβδομάδες κωλυσιεργίας εκ μέρους του κ. Γενικού» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κριμιζής.

Ο Σταμάτης Κριμιζής απαντά τέλος και στον διάδοχό του, τον Χριστόδουλο Πρωτόπαππα, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο κ. Κριμιζής είναι αστροφυσικός» και ότι «το διάστημα τα τελευταία χρόνια είναι κυρίως υπόθεση Μηχανικών», υπενθυμίζοντας «σε όσους επιλεκτικά το ξεχνούν, ότι δεν είμαι θεωρητικός αστροφυσικός, αλλά σχεδιαστής/κατασκευαστής διαστημικών οργάνων και αποστολών, και στη Γή και σε όλους τους πλανήτες, και επιπλέον ερμηνευτής με τους συνεργάτες μου των δεδομένων και ανακαλύψεων που προέκυψαν».

Η απάντηση του Σταμάτη Κριμιζή έχει ως εξής:

Ο κ. Μαγκλάρας έχει προφανώς επιλεκτική μνήμη.

Πρώτον, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΔΟ συναντήθηκε τρεις φορές, με συνεδριάσεις διάρκειας 7 ωρών έκαστη και συζήτησε διεξοδικά όλα τα εκκρεμή θέματα. Είναι προφανές ότι το Συμβούλιο και εγώ δαπανήσαμε πάρα πολύ χρόνο για την κατανόηση του Ιδρυτικού νόμου και κατανοούμε πλήρως και τον νόμο και την Υπουργική Απόφαση, η οποία έγινε γνωστή μόλις στις 15 Μαρτίου. Αυτά για το “Δεν ξόδεψε ούτε ένα λεπτό….»

Μετά τη 2η συνεδρία, το Συμβούλιο, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο να συναντηθούν με τον κ. Μαγκλάρα για συζήτηση των θεμάτων, την οποία ο κ. Γενικός αρνήθηκε. Αντιθέτως, κατά παράβαση κάθε κανονισμού και δεοντολογίας, ζήτησε συνάντηση του ΔΣ δίχως την παρουσία μου, η οποία και έλαβε χώρα ατύπως με μόνον 4 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου, καθώς 3 μέλη το αρνήθηκαν. Όλα αυτά ήταν γνωστά και στον κ. Υπουργό.

Δεύτερον, το ότι το θέμα της διαχείρισης δόθηκε «προσωρινά σε υπαλλήλους του υπουργείου γιατί ο ΕΛΔΟ δεν έχει ΑΦΜ» αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υπήρχε ημερομηνία λήξης της διαχείρισης μέσα στην υπουργική απόφαση και ουδεμία αναφορά στον ΕΛΔΟ και γιατί μία δημόσια εταιρεία δεν είχε ούτε ΑΦΜ ούτε λογιστή ούτε Νομικό Σύμβουλο μετά από 2 εβδομάδες κωλυσιεργίας εκ μέρους του κ. Γενικού.

Όσον αφορά στα σχόλια του κ. Πρωτοπαπά, δε νομίζω ότι αρμόζει κάποια ιδιαίτερη απάντηση. Το τι ελέχθη στις συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ήδη στα πρακτικά και μπορεί ο ίδιος να διαβάσει τι είπε ή ίσως τι αμέλησε να πει. Ωστόσο του εύχομαι κάθε επιτυχία στις ασχολίες του στον ΕΛΔΟ και την Hellas Sat/Arab Sat. Αν και το βιογραφικό μου είναι διαθέσιμο, ίσως πρέπει να θυμίσω σε όσους επιλεκτικά το ξεχνούν, ότι δεν είμαι θεωρητικός αστροφυσικός, αλλά σχεδιαστής/κατασκευαστής διαστημικών οργάνων και αποστολών, και στη Γή και σε όλους τους πλανήτες, και επιπλέον ερμηνευτής με τους συνεργάτες μου των δεδομένων και ανακαλύψεων που προέκυψαν. Όλα είναι δημοσιευμένα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά με κριτές σε εκατοντάδες δημοσιεύσεις.

Τι είχε δηλώσει στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (73)

Ι.Μ.

Άλλη μεγάλη απάτη προς τον ελληνικό Λαό. Του έταξαν επιστημονική προσωπικότητα υψηλών προδιαγραφών. Τον αηδίασαν, ώστε να εγκαταλείψη την θέση και να την αναλάβει το επόμενο κομματοκοπρόσκυλο. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι σπάνιο είναι τακτικό, επαναλήψιμο.

Απορώ

Καλά τον Κο Κριμιζή οι ίδιοι δεν τον κάλεσαν; Προσφέρθηκε να βοηθήσει την πατρίδα του αλλά προσέκρουσε σε Μαγκλάρας και Μπαλαούρες!

JOHN

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΠΑΘΕΣ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΡΥΦΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ. ΕΓΙΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΕΚΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΧΘΗΚΕΣ ΝΑ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΝΟΙΚΙΟ. ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΤΕΣ

Ασχετόπουλος

Καραμήτρο, γύρνα πλευρό και ξανακοιμήσου. Δεν είναι τυχαίο που είμαστε σε αυτά τα χάλια. Ξερόλες σαν κι εσένα υπάρχουν πολλοί. Πρώτα τους ψηφίζεις σαν γίδι και μετά το παίζεις γνώστης των πάντων. Την πατρίδα του ήθελε να βοηθήσει ο άνθρωπος, όπως θα έκανε κάθε " χαζοαμερικανάκι", που δε γεννήθηκε όμορφο, έξυπνο και κυρίως μετριοπαθές, όπως εσύ. Αντίθετα, δούλεψε σκληρά, κάτι που εσύ ποτέ δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις.

BuX

Όλος ο πλανήτης του βγάζει το καπέλο και οι πολιτικάντηδες της Ελλάδας τον χλευάζουν...Ξυπνάτε κουμουνιστοέλληνες, ΞΥΠΝΑΤΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ke KRIMIZH "AFES AYTOYS" ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΗ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΕΙ"Ι!!! ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΨΕΜΑΤΑ , ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ,ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ! ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ...ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ !

Συριζοπουλο

Βγαζει γλωσσα ο προσκυνημενος καθηγητακος! Αντι να μας ευχαριστει για την θεσουλα που του δωσαμε. Που ντρεποταν να μιλησει ελληνικα και μιλουσε εγγλεζοαμερικανικα! Που δεν πατουσε στην δουλεια του! Βρε ουστ! Μονο συντροφους απο δω και περα, οι εχθροι της κυβερνησης στα τσακιδια!

@@@@

Συγνώμη.....αλλά με κάνετε κ. Καθηγητά να αμφιβάλω για την νοημοσύνης σας..... ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.......ΜΕ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΥΣ....?

Συριζοπουλο

Ωραιο το δωρακι καφετερια ζιμενς απο τον Κουλη κυριε "αριστε" Καθηγητα??

manOS

Εσύ ειδικά είσαι ο εξυπνότερος και ο πιο αριστ(ερότερ)ος απ' όλους. Όλα τα πιάνεις, ρε άτιμο. Όλα εκτός από τι χρειάζεται για να πετύχεις κάτι, κάτι κι εσύ στη ζωή σου. Γύρνα λοιπόν και δες μόνος σου τι έχεις πέτυχει και τότε θα καταλάβεις, πανεπιστήμονα..

@

Δεν υπάρχει ελπίδα για τη χώρα με τους Καρανικαίους στην εξουσία. .........

Joannis Bofilias

Ομολογώ την πάτησα και εγώ, ίσως ακόμα και πιο άγρια. Αντιλαμβάνομαι πλήρως την θέση του εν λόγω επιστήμονα. Λυπάμαι γιατί τέτοιες προσωπικότητες είναι οι μένες ικανές να οδηγήσουν τον τόπο σε πρόοδο και ευημερία. Σε αληθινή ανταγωνιστηκότητα. Εμένα με έφαγαν τα κομματοκοπρόσκυλα. Τα Κατήγγειλα στην Εισαγγελία. Ο κόπρος έφτασε στο λαιμό. Αφού και αυτή, άλλα υποσχέθηκε και τίποτα δεν έκανε, τους έγραψα... και έφυγα. Ο κόπρος παρέμεινε. Βουβάλωσε. Προτείνω να συνταχθεί επιτροπή επιστημόνων του εξωτερικού για να εξετάζουν με την δέουσα αντικειμενικότητα κάθε τέτοια περίπτωση, γιατί του χρόνου θα γράφω πάλι τα ίδια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης