Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή με αναφορές στον... Λάκι Λουτσιάνο και τον Πάμπλο Εσκομπάρ!

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή με αναφορές στον... Λάκι Λουτσιάνο και τον Πάμπλο Εσκομπάρ!

Την αρχή έκανε ο Τσακαλώτος που επεσήμανε ότι όσο έντιμος ήταν ο Λάκι Λουτσιάνο τόσο ισχύουν και οι κατηγορίες της ΝΔ για ενίσχυση της φοροδιαφυγής -  «Το να μιλάτε εσείς για φορολογική πολιτική είναι σαν ο Πάμπλο Εσκομπάρ να λέει ότι θέλει την φυλάκιση όλων των εμπόρων ναρκωτικών» επεσήμανε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

tsakalotos12
Συζήτηση αχταρμάς με ατάκες για Λάκι Λουτσιάνο, Πάμπλο Εσκομπάρ και συνθήματα πλατείας εξελίχθηκε στην Βουλή κατά την διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων. Η αρχή έγινε όταν ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την ΝΔ για υποκρισία και την κάλεσε να μην μιλά για κυβερνητική ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής καθώς είναι σαν να μιλά για εντιμότητα ο περιβόητος γκάγκστερ Λάκι Λουτσιάνο.

«Το να μας κατηγορεί η ΝΔ για ενίσχυση της φοροδιαφυγής είναι σαν να μιλά ο Λάκι Λουτσιάνο για εντιμότητα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στον κ. Κώστα Κατσαφάδο που τον αποκάλεσε «πρωταθλητή στην επιβολή φόρων και ουραγό στην καταπολέμηση μαύρου χρήματος».

Ακολουθώντας ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε «το να μιλά ο κ. Τσακαλώτος για φορολογική πολιτική είναι σαν ο Πάμπλο Εσκομπάρ να λέει ότι θέλει την φυλάκιση όλων των εμπόρων ναρκωτικών» υπενθυμίζοντας πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση καλούσαν τους πολίτες να μην πληρώνουν φόρους.

Πέραν αυτών και με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τις εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Αριστείδη Φωκά με το σύνθημα «να καεί – να καεί το μπ…λο η Βουλή» ο κ. Κωνσταντινόπουλος σχολίασε «Ο κ. Τσακαλώτος πριν από λίγα χρόνια ήταν στο Σύνταγμα. Αν δεν το σιγοτραγουδούσε ο ίδιος θα το έκαναν άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τι να μας πει για απαξίωση της Βουλής; Ακόμα και σήμερα έρχεται να απαντήσει σε ερώτηση που του κατέθεσα πριν από έξι μήνες.

Ήταν άθλιο αυτό που είπε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων αλλά τα ίδια έλεγε και ο κ. Τσακαλώτος». Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ δε, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς ο κ. Τσακαλώτος επέλεξε να έρθει μετά από έξι μήνες στην Βουλή να δώσει εξηγήσεις για την πορεία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος διέψευσε ότι ο ίδιος ή άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει φωνάξει συνθήματα εναντίον της Βουλής. « Η συκοφαντία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε «να καεί να καεί» είναι ψέμα και είμαι περήφανος ότι η δική μας νεολαία όταν υπήρχαν ακροδεξιά στοιχεία στην πλατεία πήγαν εκεί με σημαίες από Ιρλανδία και αλλού ώστε να κάνουν την υπόθεση διεθνιστικό ζήτημα. Το έχω ακούσει πολλές φορές αυτό το ψέμα. Είναι εντελώς ψέμα και θα πρέπει να ξέρουν πως ποτέ δικά μας παιδία δεν φώναξαν αυτό το σύνθημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης