Επιτροπή για Novartis: Κυβερνητικές μεθοδεύσεις κατήγγειλε αποχωρώντας η αντιπολίτευση

Επιτροπή για Novartis: Κυβερνητικές μεθοδεύσεις κατήγγειλε αποχωρώντας η αντιπολίτευση

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέμειναν στο σχέδιο να μην εξεταστούν τα πραγματικά περιστατικά και οι ουσιώδεις μάρτυρες - Καλούν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για να μην τους κάνουν ερωτήσεις επί της ουσίας

Την παραπομπή των δέκα πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis
στην τακτική δικαιοσύνη, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ουσιαστική ή έστω τυπική έρευνα επιδιώκει το κυβερνητικό σχέδιο που υλοποιεί η πλειοψηφία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μετέχουν στις εργασίες της προανακριτικής μετέρχονται τακτικές και ερμηνείες που παραπέμπουν σε άκομψη και αντιθεσμική μεθόδευση προκειμένου να αποφύγουν την εξέταση των πραγματικών περιστατικών και των ουσιωδών μαρτύρων και να διατηρήσουν με αυτό τον τρόπο την επικοινωνιακή δράση των καταγγελιών που έχουν κάνει οι προστατευόμενοι μάρτυρες εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης.

Η διάσταση διαδικαστικής παρωδίας που λαμβάνουν πλέον οι εργασίες της προανακριτικής με την επιμονή της πλειοψηφίας να συζητά θέματα αρμοδιοτήτων και να αρνείται τον ερευνητικό της ρόλο οδήγησε σύσσωμη την αντιπολίτευση σε αποχώρηση από τις συνεδριάσεις ξεκαθαρίζοντας ότι εάν δεν υπάρξει απόφαση για κλήτευση όλων των πρωταγωνιστών (προστατευόμενοι μάρτυρες, Κ. Φρουζής κλπ) δεν θα επιστρέψει.

Ενδεικτικό του ότι η προανακριτική εισέρχεται σε πρωτοφανές πλαίσιο λειτουργίας, για τα νομικά και κοινοβουλευτικά χρονικά, είναι και το γεγονός ότι ενώ τα μέλη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επιμένουν ότι δεν έχουν καταλήξει εάν έχουν αρμοδιότητα να ελέγξουν την υπόθεση, αποφάσισαν να καλέσουν για εξέταση τα εννέα πολιτικά πρόσωπα (Α. Σαμαράς, Π. Πικραμμένος, Δ. Αβραμόπουλος, Γ. Στουρνάρας, Γ. Κουτρουμάνης, Α. Λοβέρδος, Α. Γεωργιάδης, Μ. Σαλμάς, Α. Λυκουρέντζος) που ελέγχονται για τους χειρισμούς τους (σ.σ. ο κ. Ε. Βενιζέλος έχει ήδη καταθέσει).

«Με ποιο σκεπτικό τους καλείτε από την στιγμή που ούτε εσείς έχετε αποφασίσει εάν έχετε αρμοδιότητα να τους ελέγξετε;» ήταν το ερώτημα δημοσιογράφων με το μέλος της επιτροπής που ανήκει στην πλειοψηφία να αδυνατεί να απαντήσει.

Επίσης, η φράση του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου που έχει αναλάβει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τις σχετικές εισηγήσεις πως «Δικαιοσύνη σημαίνει δίκη. Βουλή σημαίνει εξάλειψη» είναι αποκαλυπτική για τις προθέσεις της κυβέρνησης να παραπέμψει την υπόθεση στην Δικαιοσύνη και να μεταθέσει στους τακτικούς δικαστές την ευθύνη. Άλλωστε, η πλειοψηφία της προανακριτικής όπως και η πρωτοβουλία των κινήσεων της ανήκει ώστε να αποφύγει κάθε μεθόδευση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξάλειψη του όποιου αξιόποινου.  

Παραπομπή χωρίς πόρισμα
Σύμφωνα δε, με τον προγραμματισμό η επιτροπή θα συνεχίσει τις συνεδριάσεις με την κλήση των εννιά πολιτικών προσώπων και στην συνέχεια θα κλείσει την υπόθεση για να την επιστρέψει στην τακτική δικαιοσύνη χωρίς πόρισμα που να περιλαμβάνει ενδείξεις αξιόποινων πράξεων. «Εάν τελικά αποφασιστεί ότι εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα τότε θα επιστρέψουμε την υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά μέλος της επιτροπής στο protothema.gr ενώ στο ερώτημα εάν η παραπομπή θα συνοδεύεται και από ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «όχι. Δεν θα υπάρχει καμία αναφορά γι αυτό και δεν θα κάνουμε επί της ουσίας ερωτήσεις στα δέκα πολιτικά πρόσωπα που θα καλέσουμε».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό την ερχόμενη Τρίτη έχουν προγραμματιστεί η καταθέσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά (10:30) και Παναγιώτη Πικραμμένου (17:30). Την Πέμπτη των Δημήτρη Αβραμόπουλου (10:30) και Ανδρέα Λοβέρδου (17:30) και την Παρασκευή του Ανδρέα Λυκουρέντζου (10:30) ενώ οι υπόλοιποι θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα.

Βενιζέλος, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης: Πρόχειρη και φτηνή σκευωρία
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση: «Οι δήθεν κατήγοροι έχουν ήδη μετατραπεί σε κατηγορούμενους για μια πρόχειρη και φτηνή σκευωρία όχι μόνο σε βάρος προσώπων αλλά σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της δικαιοσύνης. Ο ισχυρισμός ότι τα ζητήματα θα εξετασθούν δήθεν από τη δικαιοσύνη, είναι προσβλητικός για τη δικαιοσύνη που διαβίβασε στη Βουλή τα ζητήματα για τα οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι η Βουλή. Η πεισματική άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξεταστούν μάρτυρες, να συγκεντρωθούν έγγραφα και να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση δείχνει το φόβο τους απέναντι στην αποκάλυψη της σκευωρίας που είναι πλέον προφανής και ομολογημένη».

 
Παρασκευόπουλος: Άτακτη φυγή ενώπιον της προοπτικής να φωτιστεί ένα μεγάλο σκάνδαλο
Μετά την εμπλοκή στην επιτροπή με την αποχώρηση των μελών της αντιπολίτευσης ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε «Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018, σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS, προχώρησε σήμερα 20.3.2018 στις εργασίες της, προγραμματίζοντας τις προσεχείς της ενέργειες με ακρόαση των εμπλεκόμενων προσώπων» για να προσθέσει «Προς το παρόν συνεχίζει τη διερεύνηση του κρίσιμου και προαπαιτούμενου θέματος της αρμοδιότητας της ίδιας της Βουλής ή των δικαστηρίων, με βάση τους όρους το άρθρου 86 του Συντάγματος, ώστε η διαλεύκανση να αποβεί δικαιοκρατική, αποτελεσματική και πλήρης.

Ενώ η συζήτηση αυτή εκκρεμεί  μέλη – βουλευτές όλων των κομμάτων δήλωσαν ότι αποχωρούν από τις εργασίες, με πρόφαση ότι αιτήματά τους για εξέταση μαρτύρων δεν έγιναν δεκτά. Η δήλωσή τους είναι προφανώς προσχηματική, αφού η συζήτηση συνεχίζεται: Η πρόωρη διεξαγωγή αποδείξεων, πριν από την κρίση της αρμοδιότητας, θα οδηγούσε σε άσκοπη χρονοτριβή και σε ακυρότητες  εφόσον στη συνέχεια το όργανο (η Βουλή) κριθεί αναρμόδιο.

Καθώς δεν υπάρχει καμία νομική δικαιολογία για την αποχώρηση, απομένει μόνο η εκδοχή της απροθυμίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρόκειται για μια άτακτη φυγή ενώπιον της προοπτικής να φωτιστεί ένα μεγάλο σκάνδαλο που έπληξε τη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια. Η ελληνική κοινωνία ας είναι ήσυχη ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή, θα συνεχίσει το έργο της για την απόδοση δικαιοσύνης».

Βορίδης : Ολοκληρώνεται η κυβερνητική μεθόδευση
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μάκης Βορίδης επισήμανε «σήμερα είχαμε την εξής κατάσταση: Η μειοψηφία να ζητά να συνεχίσει τις εργασίες της η επιτροπή με την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να αποκαλυφθούν πλήρως όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης. Η δε, πλειοψηφία να υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η επιτροπή που συγκρότησε με δική της πρωτοβουλία δεν έχει αρμοδιότητα εξετάσεως της υποθέσεως και να ζητά να έρθουν τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται ως εμπλεκόμενα όχι για να τοποθετηθούν επί της ουσίας αλλά μόνο για να τοποθετηθούν για την αρμοδιότητα»

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό ολοκληρώνει το σχεδιασμό της σκευωρίας από την πλευρά της πλειοψηφίας» υπογραμμίζει ο κ. Βορίδης για να προσθέσει «με τον ίδιο τρόπο που στηρίχθηκαν σε ανώνυμους μάρτυρες γεμάτους αντιφάσεις και δικονομικές παρατυπίες, νε τον ίδιο τρόπο που απήγγειλαν κατηγορίες και έστησαν κάλπες για σύσταση επιτροπής,  με τον ίδιο τρόπο που αναγνώρισαν οι ίδιοι την αναρμοδιότητα, επιμένουν στο δρόμο της σπίλωσης των πολιτικών προσώπων και αρνούνται την ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης. Είναι σαφές ότι εμείς οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουμε στις εργασίες αρνηθήκαμε την περαιτέρω συμμετοχή μας και δηλώσαμε ότι θα επανέλθουμε εαν τυχόν η επιτροπή αποφασίσει να εξετάσεις μάρτυρες και αποδεικτικά στοιχεία».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το όποιο θέμα αρμοδιότητας έπρεπε να εξεταστεί πριν την συγκρότηση της επιτροπής για να προσθέσει «Για να έχουμε εξάλειψη του αξιοποίνου πρέπει πρώτα να έχουμε αξιόποινο. Να έχουμε μια κρίση ότι κάποιος μπορεί να έχει κάνει αξιόποινη πράξη. Δεν θα μιλάγαμε για παραγραφή εάν δεν υπάρχει αξιόποινο. Είναι αξιόποινη πράξη ότι κάποιος περπατούσε με τον Φρουζή; Όχι. Αρα πρέπει πρώτα να γίνει έρευνα να υπάρχει αξιόποινη πράξη και τότε να συζητήσουμε την παραγραφή. Ζητάνε όλοι από την μειοψηφία και οι εμπλεκόμενοι να τοποθετηθεί η πλειοψηφία εάν υπάρχουν έστω μικρές ενδείξεις αξιόποινης πράξης. Το αρνήθηκαν. Αρνήθηκαν να ερευνήσουν ακόμα και την ένδειξη αυτών των πράξεων. Όταν παραπέμπει η δικαιοσύνη έχει ήδη πάρει θέση για την αρμοδιότητα».

Παπαθεοδώρου: Φιάσκο παρελκυστικών μεθοδεύσεων
Ο κ. Θόδωρος Παπαθεοδώρου από τηγν ΔΗΣΥ είπε πως «Θεωρούμε ότι υπήρχε αρμοδιότητα της Επιτροπής να εξετάσει όλα τα στοιχεία που θα αποκαλύψουν την διαλεύκανση της υπόθεσης. Ως πρόταση από την πλειοψηφία ήρθε να εξεταστεί αν υπάρχει αρμοδιότητα. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να εξεταστούν τα αδικήματα ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρει η Επιτροπή για την αρμοδιότητα.

Αν δεν προχωρήσει ουσιαστικά η διαδικασία εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται περί ευτελισμού και παραβίαση των δικονομικών κανόνων» και επισήμανε «Θέλουμε κλήση μαρτύρων, των ανωνύμων, των επωνύμων, του Φρουζή και τον νυν πρόεδρο της Novartis. Η διαδικασία είναι άκυρη και δεν προστατεύονται πλέον οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Καταγγέλλουμε το επικοινωνιακό κόλπο της πλειοψηφίας και επισημαίνουμε ότι έφτασε σε ένα απίστευτο φιάσκο παρελκυστικών μεθοδεύσεων»

 
Αμυράς: Η κυβέρνηση οδηγεί σε ευθανασία την προανακριτική
Από το Ποτάμι ο κ. Γιώργος Αμυράς δήλωσε: "Σήμερα η κυβέρνηση οδήγησε σε ευθανασία την προανακριτική της Novartis. Είναι απαράδεκτο. Εμείς αποχωρούμε. Δεν θα γίνουμε φόντο και ταπετσαρία σε ένα φτηνό πολιτικό κόλπο. Και κάτι ακόμα. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μας έχει πει τη δική της άποψη για το αν έχει αρμοδιότητα ή όχι η προανακριτική. Αυτό το θεωρώ αδιανόητο. Είναι φτηνό πολιτικό κόλπο και κρίμα γιατί απ' ότι φαίνεται από το "όλα στο φως" θα πάμε στο "όλα στο σκότος". 

Δρίτσας: Δεν θα επαναληφθούν τα λάθη της παραγραφής
Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της προανακριτικής Θοδωρής Δρίτσας υποστήριξε ότι «η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την υπόθεση και αυτό το ενδιαφέρον είναι απολύτως δικαιολογημένο. Από θέση του προέδρου θέλω να βεβαιώσω τους πάντες μετά λόγου γνώσεως και με απόλυτη ευθύνη πως η επιτροπή – για πρώτη φορά στα χρονικά - θα εξετάσει σχολαστικά  όλες τις λεπτές παραμέτρους του συνταγματικού και νομοθετικού πλαισίου για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος όταν σκάνδαλα που ταλαιπωρούσαν το πανελλήνιο οδηγούνταν σε παραγραφή. Αυτή ευθύνη ανήκει σε αυτή την Επιτροπή και δεν εννοώ μόνο στην πλειοψηφία της. θα είναι πλούτος νομολογιακά και ίσως νομοθετικά για το μέλλον των εργασιών.  Ότι έχει γίνει έως τώρα έγινε στην βάση της εντολής που πήραμε από την Ολομέλεια την οποία τηρούμε κατά γράμμα.»
Βούτσης : Η τακτική φυγής δεν βοηθάει στην αποκάλυψη της αλήθειας

 «Δεν πρόκειται περί άτακτης φυγής, αλλά τακτικής φυγής, μέσω της αποφυγής για μία συζήτηση και εξέταση κατ' αρχήν των αναφερομένων πολιτικών προσώπων, για τα οποία η Βουλή έχει αναλάβει κατά το Σύνταγμα την πρωτοβουλία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», σχολιάζοντας την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική επιτροπή.

Ο κ. Βούτσης προσέθεσε μάλιστα πως «αυτή η τακτική δυστυχώς δεν βοηθάει στην αποκάλυψη των όποιων πραγματικών πλευρών, που είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν, της αλήθειας, σε αυτή την ιστορία».

Ο πρόεδρος της Βουλής στάθηκε στο γεγονός ότι «η κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη και όχι μόνο για τη Novartis, αλλά για όλα όσα δείχνουν το πώς έφτασε η χώρα εκεί που έφτασε».

Αναφερόμενος στους πολιτικούς, υπογράμμισε πως θα έπρεπε, με μεγαλύτερη ευαισθησία, «να βοηθούμε μέσα από τις συνταγματικές επιταγές και διαδικασίες, εν προκειμένω της προκαταρκτικής που έχει ξεκινήσει τις εργασίες της, να μην δυσκολεύουμε αυτές τις διαδικασίες».

Ο κ. Βούτσης επισήμανε πως «σε διαφορετική περίπτωση (εάν δεν βοηθούν οι πολιτικοί στη διαλεύκανση υποθέσεων), από τις κραυγές για σκευωρία σιγά-σιγά αναφύεται και μία προβληματική για μία μεθοδευμένη συγκάλυψη, την οποία δεν θα πρέπει ούτε εν συνόλω ούτε επί μέρους το πολιτικό σύστημα να πάρει πάνω του» Αγγελική Λάζου

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Sotiris Tziras

Ειναι η ωρα να βγουν στο φως περισσοτερα για το σκανδαλο χρηματοδοτησης με 400αρες και 500αρςς χιλιαδες ευρω που χαριστηκαν ως "διαφημιση" σε γνωστους δημοσιογραφους κατοχους ανυπαρκτων σε επισκεψιμοτητα ειδησεογραφικων sites

elena

ΤΙ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ? ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ? ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΕΠΤΩΧΕΥΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ. ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ. ΠΟΣΟ ΣΑΠΙΛΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ. ΕΛΕΟΣ ΛΥΠΗΘΗΤΕ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΤΟΣΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΗΣΑΝΕ. ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΚΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΛΟΓ/ΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ. ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΡΗΣΚΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΘΕΛΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΕΓΝΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΜΟΝΟ 2 ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΝΑΠΟΛΕΟΝ. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ. ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ? Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ? ΟΛΟΥΣ

abbot

ρεεεεεεεεεεε Δριτσα; πως επιβιωνατε εσυ και ο αδελφος σου;;; Αξιος ο μισθος σας απο την ΑΒΒΟΤΤ !!!! Πολυ σαπιλα ρε φιλε.....και τωρα μεσ τη βρωμα.....του ΝΑΙΝΑΙΚΟΥ......νομιζετε οτι.................ΣΥΓΛΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Ιδού η Ρόδος

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών. Η κυβερνητική πλειοψηφία που μιλά για σκάνδαλο, που παραπέμπει 10 πολιτικούς αντιπάλους της, μεταξύ τους και 2 πρωθυπουργούς, έχει την δυνατότητα να ρίξει φως στο σκάνδαλο και λέει όχι. Έχει την δυνατότητα να καλέσει άμεσα τον Κ Φρουζή, τον πρώην διευθυντή της Novartis, τον υπ' αριθμόν ένα πρωταγωνιστή του σκανδάλου, να τον ρωτήσει, να τον ανακρίνει, να τον κλείσει μέσα, και λέει όχι, δεν θέλω. Καλά ρε παιδιά πως το αντέχετε αυτό, εγώ αν ήμουν ένας από τους βουλευτές αυτούς θα ντρεπόμουν να βγω στο δρόμο, πλήρης εξευτελισμός..

Μιλάει και αυτός!!!

Δεν θα γίνουμε φόντο και ταπετσαρία σε ένα φτηνό πολιτικό κόλπο',είπε ο Αμυράς. Πόσο πιο φτηνός μπορείς να γίνεις ρε βολευτή?Δε σου φτάνει που τσεπώνεις τα χιλιάρικα για να καλύπτεις μιζαδόρους και διαφθορείς κάνεις και κριτική? Άει στα διάλα σε τελική.Άχρηστε.

ankirk

Εγώ πίστευα ,και τώρα το πιστεύω ακόμα περισσότερο,πως όλοι οι κατηγορούμενοι-λίγο ή πολύ-είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.Τώρα το αποδεικνύουν και από μόνοι τους,καθώς φαίνεται πως δε θέλουν να αποκαλυφτούν περισσότερα.Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε.

Αυτά

Θα τα ξανάλεγες όταν γίνουν δίκες του Καμμενου, Τσίπρα,απο την ΝΔ,για τα σαπάκια και τα βλήματα στην αραβία?Θα το έλεγες για τον Κουρουμπλή που θα το στείλει το Πασοκ για την μη τιμολόγηση των φαρμάκων ολο το 2015,αλλα και για λόγους λαικού κατευνασμού οπως έλεγε η Σια Αναγνωστοπούλου για τον Βενιζέλο?Γιατι θα γίνουν αυτά.

Τρια πραγματα χρειαζεσαι

Θεραπεία, Θεραπεία, Θεραπεία. Σε ολο το κοσμο ισχυει το τεκμηριο της αθωοτητας. Εκτος απο το Τσιπροκαμμενισταν. Δηλαδη οποιος θελει κατηγορει οποιον θελει για ο,τι θελει και ο κατηγορουμενος θεωρηται ενοχος εκτος αν αποδειξει οτι ειναι αθωος. Π.χ. σε κατηγορω οτι ασελγησες πανω στο παιδι σου οταν ηταν βρεφος. Αυτο ητανε. Πηδα τωρα σκοινακι. Μη στανοχωριεσαι ομως, το κολπο δεν επιασε, οι κουκουλοφοροι τα χουν κανει απανω τους, κρυβονται σαν μαμουνια και θα γελασει και το παρδαλο κατσικι. Ο σοφος λαος λεει "οποιος σκαβει τον λακο του αλλου πεφτει ο ιδιος μεσα"

Μ.ΠΑΣΟΚ

Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΝΤΕΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΗΤΑΝ ΟΧΙ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ Η ΣΠΙΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΔΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΚΚΕ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ.ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ (89)ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ(ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΛΠ.ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΧΩΣ ΔΙΑΚΟΠΗ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ..

spa & relax domokou

τι λες βρες αγυρτη με τσοχατζοπουλο παπαντωνιου μαντελη τσουκατο τολμας και μιλας.ΟΥΣΤ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΡΕ ΑΠΑΤΗ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ?ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2010 ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΔΙΚΗ.ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑΥΓΟΥΛΑ.

Πόπη

Το περιμέναμε ότι οι συστημικοί απατεώνες, που έτρωγαν 40 χρόνια, θα έκαναν τα πάντα για να ξεφτιλίσουν τις διαδικασίες και να δημιουργηθεί αδιέξοδο. Ελπίζω να βρεθεί ο τρόπος που θα παραπεμφθούν οι εμπλεκόμενοι. Τα μικρά κόμματα, μεταξύ των οποίων και το ΚΚΕ σιγοντάρουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί είχαν και αυτά συμφέροντα από την άτακτη τάξη που επικρατούσε στην πολιτική και οικονομική ζωή.

Πρώην ψηφοφόρος του Συριζα.

Χτες για πρώτη φορά έβαλα το το πρώην μαζί με το ψηφοφόρος του Συριζα. Κρίμα Αλέξη, αυτη ήταν η τελευταία σταγόνα, ξεχείλισε το ποτήρι. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΜΑΖΙ ΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ,ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,ΜΑΖΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ,ΜΑΖΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ,ΜΑΖΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΖΙ ΜΑΖΙ........ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΥΘΗΝΗ.ΑΚΟΜΑ ΟΤΑΝ ΚΑΛΗΠΤΗΣ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΗΝΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4721601

Επίθεση του υπουργού Υγείας στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τομέα της υγείας

stamatis_malelis

«Υπάρχουν στελέχη, υψηλά και μεσαία τα οποία βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν απογοητευτεί, περιθωριοποιήθηκαν και θέλουν να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης

6
4724763

Πρόληψη μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Υγεία που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

53
lakopoulos_ar

Ο συντονιστής του ΚΙΔΗΣΟ επισημαίνει πως ο Γιώργος Λακόπουλος υπήρξε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και ότι χολώθηκε όταν δεν πήρε ό,τι προσδοκούσε - «Γράφει από την οπτική γωνία που του επιβάλλει το συμφέρον του» προσθέτει

33
genimata

Οι εκλογές στην Ισπανία και στην Ελλάδα και οι ευρωεκλογές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας και αρχηγό του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ