Υπόθεση Novartis: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την Προανακριτική

Υπόθεση Novartis: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την Προανακριτική

ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων αποχώρησαν, καταγγέλλοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά να μείνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους - Παρασκευόπουλος: Άτακτη φυγή - Η πλειοψηφία καλεί τα εννέα πολιτικά πρόσωπα από την επόμενη εβδομάδα

Σε παρωδία -με επικίνδυνες ωστόσο διαστάσεις αναφορικά  με τις αντιλήψεις που επικρατούν στην πλειοψηφία για το κράτος δικαίου- εξελίσσεται η Προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Novartis.

Τα κυβερνητικά μέλη της επιτροπής δρομολογούν το κλείσιμο των εργασιών με συνοπτικές, αλλά και πρωτοφανείς για τα κοινοβουλευτικά και νομικά χρονικά  διαδικασίες χωρίς εις βάθος έρευνα και δίχως την εξέταση όλων των πρωταγωνιστών (προστατευόμενοι μάρτυρες, Φρουζής κ.ά.).

Η συγκεκριμένη τακτική οδήγησε σύσσωμη την αντιπολίτευση σε αποχώρηση από τις εργασίες της Προανακριτικής, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να ξεκαθαρίζουν πως δεν θα μετέχουν στις εργασίες, εάν δεν υπάρξουν αποφάσεις για πλήρη διερεύνηση.

Ειδικότερα, οι 11 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ελέγχουν την πλειοψηφία, αποφάσισαν να καλέσουν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ερευνώνται για ενδεχόμενη εμπλοκή στην υπόθεση, όχι όμως για να παρέχουν εξηγήσεις, αλλά για να πουν την άποψή τους αναφορικά με το αν η Προανακριτική επιτροπή έχει αρμοδιότητα να τους ερευνήσει ή όχι.

Στόχος της πλειοψηφίας είναι να ολοκληρώσουν τις εργασίες με την κατάθεση των συγκεκριμένων προσώπων και στην συνέχεια να επιστρέψουν το φάκελο της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη, με το σκεπτικό ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να προχωρήσει σε οποιαδήποτε έρευνα.

Η φράση του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου, που έχει αναλάβει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τις σχετικές εισηγήσεις, είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο που η κυβερνητική πλειοψηφία αντιλαμβάνεται τον ρόλο της Προανακριτικής επιτροπής. «Δικαιοσύνη σημαίνει δίκη. Βουλή σημαίνει εξάλειψη» είπε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να απαντήσει στις απορίες για το πώς είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις για την αρμοδιότητα και την παραγραφή ενδεχόμενων αδικημάτων, εάν πρώτα δεν διαπιστωθεί η τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Παραπομπή χωρίς πόρισμα

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο η επιτροπή θα συνεχίσει τις συνεδριάσεις με την κλήση των δέκα πολιτικών προσώπων και στην συνέχεια θα κλείσει την υπόθεση, για να την επιστρέψει στην τακτική Δικαιοσύνη χωρίς σχετικό πόρισμα. «Εάν τελικά αποφασιστεί ότι εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα, τότε θα επιστρέψουμε την υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά μέλος της επιτροπής στο protothema.gr, ενώ στο ερώτημα εάν η παραπομπή θα συνοδεύεται και από ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «Όχι. Δεν θα υπάρχει καμία αναφορά, γι' αυτό και δεν θα κάνουμε επί της ουσίας ερωτήσεις στα δέκα πολιτικά πρόσωπα που θα καλέσουμε».

Παρασκευόπουλος: Άτακτη φυγή ενώπιον της προοπτικής να φωτιστεί ένα μεγάλο σκάνδαλο

Μετα την εμπλοκή στην επιτροπή με την αποχώρηση των μελών της αντιπολίτευσης, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε «Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018, σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS, προχώρησε σήμερα 20.3.2018 στις εργασίες της, προγραμματίζοντας τις προσεχείς της ενέργειες με ακρόαση των εμπλεκόμενων προσώπων», για να προσθέσει: «Προς το παρόν συνεχίζει τη διερεύνηση του κρίσιμου και προαπαιτούμενου θέματος της αρμοδιότητας της ίδιας της Βουλής ή των δικαστηρίων, με βάση τους όρους το άρθρου 86 του Συντάγματος, ώστε η διαλεύκανση να αποβεί δικαιοκρατική, αποτελεσματική και πλήρης.

Ενώ η συζήτηση αυτή εκκρεμεί, μέλη-βουλευτές όλων των κομμάτων δήλωσαν ότι αποχωρούν από τις εργασίες, με πρόφαση ότι αιτήματά τους για εξέταση μαρτύρων δεν έγιναν δεκτά. Η δήλωσή τους είναι προφανώς προσχηματική, αφού η συζήτηση συνεχίζεται: Η πρόωρη διεξαγωγή αποδείξεων, πριν από την κρίση της αρμοδιότητας, θα οδηγούσε σε άσκοπη χρονοτριβή και σε ακυρότητες  εφόσον στη συνέχεια το όργανο (η Βουλή) κριθεί αναρμόδιο.

Καθώς δεν υπάρχει καμία νομική δικαιολογία για την αποχώρηση, απομένει μόνο η εκδοχή της απροθυμίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρόκειται για μια άτακτη φυγή ενώπιον της προοπτικής να φωτιστεί ένα μεγάλο σκάνδαλο που έπληξε τη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια. Η ελληνική κοινωνία ας είναι ήσυχη ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή, θα συνεχίσει το έργο της για την απόδοση δικαιοσύνης».

Βορίδης: Ολοκληρώνεται η κυβερνητική μεθόδευση

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μάκης Βορίδης επισήμανε «σήμερα είχαμε την εξής κατάσταση: η μειοψηφία να ζητά να συνεχίσει τις εργασίες της η επιτροπή με την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να αποκαλυφθούν πλήρως όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης. Η δε πλειοψηφία να υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η επιτροπή που συγκρότησε με δική της πρωτοβουλία δεν έχει αρμοδιότητα εξετάσεως της υποθέσεως και να ζητά να έρθουν τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται ως εμπλεκόμενα όχι για να τοποθετηθούν επί της ουσίας αλλά μόνο για να τοποθετηθούν για την αρμοδιότητα»

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό ολοκληρώνει το σχεδιασμό της σκευωρίας από την πλευρά της πλειοψηφίας» υπογραμμίζει ο κ. Βορίδης, για να προσθέσει ότι «με τον ίδιο τρόπο που στηρίχθηκαν σε ανώνυμους μάρτυρες γεμάτους αντιφάσεις και δικονομικές παρατυπίες, με τον ίδιο τρόπο που απήγγειλαν κατηγορίες και έστησαν κάλπες για σύσταση επιτροπής,  με τον ίδιο τρόπο που αναγνώρισαν οι ίδιοι την αναρμοδιότητα, επιμένουν στο δρόμο της σπίλωσης των πολιτικών προσώπων και αρνούνται την ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης. Είναι σαφές ότι εμείς οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουμε στις εργασίες αρνηθήκαμε την περαιτέρω συμμετοχή μας και δηλώσαμε ότι θα επανέλθουμε εάν τυχόν η επιτροπή αποφασίσει να εξετάσεις μάρτυρες και αποδεικτικά στοιχεία».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το όποιο θέμα αρμοδιότητας έπρεπε να εξεταστεί πριν την συγκρότηση της επιτροπής, για να προσθέσει: «Για να έχουμε εξάλειψη του αξιοποίνου πρέπει πρώτα να έχουμε αξιόποινο. Να έχουμε μια κρίση ότι κάποιος μπορεί να έχει κάνει αξιόποινη πράξη. Δεν θα μιλάγαμε για παραγραφή εάν δεν υπάρχει αξιόποινο. Είναι αξιόποινη πράξη ότι κάποιος περπατούσε με τον Φρουζή; Όχι. Άρα πρέπει πρώτα να γίνει έρευνα να υπάρχει αξιόποινη πράξη και τότε να συζητήσουμε την παραγραφή. Ζητάνε όλοι από την μειοψηφία και οι εμπλεκόμενοι να τοποθετηθεί η πλειοψηφία εάν υπάρχουν έστω μικρές ενδείξεις αξιόποινης πράξης. Το αρνήθηκαν. Αρνήθηκαν να ερευνήσουν ακόμα και την ένδειξη αυτών των πράξεων. Όταν παραπέμπει η Δικαιοσύνη έχει ήδη πάρει θέση για την αρμοδιότητα».

Παπαθεοδώρου: Φιάσκο παρελκυστικών μεθοδεύσεων

Ο κ. Θόδωρος Παπαθεοδώρου από την ΔΗΣΥ είπε: «Θεωρούμε ότι υπήρχε αρμοδιότητα της Επιτροπής να εξετάσει όλα τα στοιχεία που θα αποκαλύψουν την διαλεύκανση της υπόθεσης. Ως πρόταση από την πλειοψηφία ήρθε να εξεταστεί αν υπάρχει αρμοδιότητα. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να εξεταστούν τα αδικήματα ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρει η Επιτροπή για την αρμοδιότητα. Αν δεν προχωρήσει ουσιαστικά η διαδικασία εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται περί ευτελισμού και παραβίαση των δικονομικών κανόνων».

Και επισήμανε: «Θέλουμε κλήση μαρτύρων, των ανωνύμων, των επωνύμων, του Φρουζή και τον νυν πρόεδρο της Novartis. Η διαδικασία είναι άκυρη και δεν προστατεύονται πλέον οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Καταγγέλλουμε το επικοινωνιακό κόλπο της πλειοψηφίας και επισημαίνουμε ότι έφτασε σε ένα απίστευτο φιάσκο παρελκυστικών μεθοδεύσεων»

Αμυράς: Η κυβέρνηση οδηγεί σε ευθανασία την Προανακριτική

Από το Ποτάμι ο κ. Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Σήμερα η κυβέρνηση οδήγησε σε ευθανασία την προανακριτική της Novartis. Είναι απαράδεκτο. Εμείς αποχωρούμε. Δεν θα γίνουμε φόντο και ταπετσαρία σε ένα φτηνό πολιτικό κόλπο. Και κάτι ακόμα. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μας έχει πει τη δική της άποψη για το αν έχει αρμοδιότητα ή όχι η προανακριτική. Αυτό το θεωρώ αδιανόητο. Είναι φτηνό πολιτικό κόλπο και κρίμα γιατί απ' ότι φαίνεται από το "όλα στο φως" θα πάμε στο "όλα στο σκότος"». 

Κοινή δήλωση Βενιζέλου - Λοβέρδου - Κουτρουμάνη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Κουτρουμάνης έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση, μετά την αποχώρηση όλης της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική: «Οι δήθεν κατήγοροι έχουν ήδη μετατραπεί σε κατηγορούμενους για μια πρόχειρη και φτηνή σκευωρία όχι μόνο σε βάρος προσώπων αλλά σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της δικαιοσύνης».

»Ο ισχυρισμός ότι τα ζητήματα θα εξετασθούν δήθεν από τη δικαιοσύνη, είναι προσβλητικός για τη δικαιοσύνη που διαβίβασε στη Βουλή τα ζητήματα για τα οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι η Βουλή. Η πεισματική άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξεταστούν μάρτυρες, να συγκεντρωθούν έγγραφα και να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση δείχνει το φόβο τους απέναντι στην αποκάλυψη της σκευωρίας που είναι πλέον προφανής και ομολογημένη». 

Η αποχώρηση της αντιπολίτευσης

Νωρίτερα, η άρνηση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτούν την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και η απόρριψη των αιτημάτων της NΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και ο Κωνσταντίνος Φρουζής «τίναξε στον αέρα» την Προανακριτική επιτροπή.

Όπως είχαν προαναγγείλει η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, αποχώρησαν από την Προανακριτική, καταγγέλλοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την διαλεύκανση της υπόθεσης και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους και να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της σκευωρίας. Από την συνεδρίαση αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και την αποχώρηση από την επιτροπή, ήταν να κληθούν τα εννέα εμπλεκόμενα πρόσωπα, αφού ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στην επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους εάν η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει στην εις βάθος εξέταση της υπόθεσης.

Από την Προανακριτική είχε ήδη αποχωρήσει και το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ως «προσχηματική» την διαδικασία και κατηγορώντας την πλειοψηφία πως δεν επιθυμεί την εις βάθος διερεύνηση του σκανδάλου.

Συνέχεια την άλλη εβδομάδα με την κλήτευση των εννέα πολιτικών προσώπων

Με την κλήτευση των εννέα πολιτικών προσώπων που παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο θα συνεχίσει τις εργασίες της η Προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την Novartis, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της επιτροπής, Θοδωρή Δρίτσα, την ερχόμενη Τρίτη στις 10:30 θα κληθεί ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ στις 17:00 τις ίδια ημέρας καλείται ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος.

Την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί προγραμματίζεται η εξέταση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και το απόγευμα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ την Παρασκευή η εξέταση του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Σε επόμενη συνεδρίαση θα προγραμματιστούν η εξέταση και των υπολοίπων προσώπων, δηλαδή των Αδωνι Γεωργιάδη, Μάριου Σαλμά και Γιώργου Κουτρουμάνη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη καταθέσει στην επιτροπή. 

ΣΧΟΛΙΑ (137)

Φως σε όλα

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών. Η κυβερνητική πλειοψηφία που μιλά για σκάνδαλο, που παραπέμπει 10 πολιτικούς αντιπάλους της, μεταξύ τους και 2 πρωθυπουργούς, έχει την δυνατότητα να ρίξει φως στο σκάνδαλο και λέει όχι. Έχει την δυνατότητα να καλέσει άμεσα τον Κ Φρουζή, τον πρώην διευθυντή της Novartis, τον υπ' αριθμόν ένα πρωταγωνιστή του σκανδάλου, να τον ρωτήσει, να τον ανακρίνει, να τον κλείσει μέσα, και λέει όχι, δεν θέλω. Καλά ρε παιδιά πως το αντέχετε αυτό, εγώ αν ήμουν ένας από τους βουλευτές αυτούς θα ντρεπόμουν να βγω στο δρόμο, πλήρης εξευτελισμός..

και λαμόγια και αποχωρούν...

βέβαια δεν πρόκειται να την γλυτώσουν με κολπάκια... θα βρεθούν τα αργύρια αργά ή γρήγορα απο την σκευωρια τσίπρα, οι ψευδομάρτυρες θα κελαηδήσουν και θα μπουν στην μπουζού το τρίο πολάκης, τσίπρας, παπαγγελόπουλος

και λαμόγια και αποχωρούν...

βέβαια δεν πρόκειται να την γλυτώσουν με κολπάκια... θα βρεθούν τα αργύρια αργά ή γρήγορα

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ? ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ 10 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

Καλά, δεν ντρεπεστε ρε στον συριζα ?????????

Το 'εβαλαν στα πόδια οι συριζανελ, χεστηκαν ότι θα αποκαλυφθεί η σκευωρία Τσίπρα και δεν θελουν καμμιά διερευνηση και καμμιά εξεταση μαρτυρων. Αριστα έκαναν όλα τα κόμματα και διέσυραν τον Τσίπρα σε όλο τον ελληνικό λαό. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΚΕ αποκάλυψαν οτι όλα ήταν μια σκευωρία και ξεφτυλισαν για αλλη μια φορα τον τον Τσιπρα. Ξεφτύλα.

τι ειναι αυτα...

απο τη συνεδριαση αποχωρησε και η χα..πανω που νομιζαμε οτι δεν επαιρνε μερος στην προανακριτικη, το γραψατε σε μιση σειρα..καλωσυνη σας

ελλην

κατακλεψαν λεηλάτησαν ολη την ελλαδα νομοθετουσαν με e mails απ τη novartis και θελουν να τη κανουν με ...πηδηματακια. να ναι καλα το fbi που γνωστοποιησε τις μεθοδους της συμμοριας σαμαρα βενιζελου αδωνι, τα σιδερα της φυλακης ειναι για ...τους λεβεντες.

Γιάννης Κ

Με γεια τα μυαλά τρολάκι.....

@ΕΛΛΗΝ

ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΙΔΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

ios

ελα ρε αδεκαστοι συριζαιοι!200 δις ο βαρουφακης σου εχωσε σε 2 μηνες και σε μαρανε η Νοβαρτις με τα δηθεν!!!

Aristophanes

Ακόμα κι' αν πάνε οι "κατηγορούμενοι" στην επιτροπή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα κληθούν αυτοί που μαρτύρησαν τα "στοιχεία" ; Αυτοί οι υπάλληλοι της εταιρείας που τα "είχαν πιάσει" και που κατά τον κ. Πολλάκη κελάϊδησαν ; Δηλαδή δεν θα κληθούν οι κουκουλοφόροι προστατευόμενοι μάρτυρες ; " Μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης". (Μην καταδικάσεις ποτέ κανέναν σε δίκη αν δεν ακούσεις την ιστορία και από τις δυο πλευρές). Φωκυλίδης, 5ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής από τη Μίλητο. (το ρητό αναφέρεται και από τον Αριστοφάνη στις Σφήκες)

γιαυτο

λεγονται προστατευμενοι μαρτυρες γιατι αλλιως θα τους τσιμεντωναν οι δικοι σου .... στα στοιχεια να απαντησουν δεν χρειαζονται μαρτυρους μπροστα τους οπως και αυτοι ειχαν προστατευμενους μαρτυρες στις δικες της 17ν ή των Πυρηνων... θα σας ταραξουμε στην νομιμοτητα

Γιώργος 45

Φίλε "γιαυτο 21/03/2018 09:16" ο Φρουζής της Νovartis που υποτιθεται ότι ΕΔΩΣΕ τις μίζες προστατευόμενος μάρτυρας είναι ;;;; OXI βέβαια. Και όμως ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να τον καλέσουν παρόλο που και ο ίδιος το έχει ζητήσει !!!! Έχεις ακούσει εσύ δίκη για υπόθεση δωροδοκίας να καλούνται ΜΟΝΟ αυτοί που κατηγορούνται για δωροληψία αλλά ΟΧΙ αυτός που ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ;;;;;

ree

αφηνεται να εννοηθει οτι τα κομματα αποχωρησαν επειδη το συριζα δε καλεσε το νουμερο εμπλεκομενο ΦΡΟΥΖΗ πραγμα ψευδες ! ευγε για τι δημοσιογραφια για πολλοστη φορα αν τολματε ανακοινωστε το .. η επιτροπη καλειτε να εξετασει εαν πρεπει Η ΥΠΟΘΕΣΗ να παει ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ η να γινει εξεταστικη επιτροπη στη βουλη και να κουκουλωθει κλασσικα ...... στην εξεταστικη επιτροπη καλεις τους μαρτυρες για ανακριση αφου δε πας στη δικαιοσυνη λογο ταχα μου του αρθρου περι ευθυνης υπουρων ....... στην προανακριτικη που εχουμε εδω συζητας εαν πρεπει να σταλει στη δικαιοσυνη ειτε στη βουλη !!!!!!!!!!!!!! οποτε ανθραξ ο θυσαυρος και παλι για το συριζα .......... εδω ομως βλεπουμε μια στενη σχεση ποταμι πασοκ νδ ενωση κεντρωων .. χμ .. πρωτη φορα αποκαλυπτοντε .....απορω πραγματικα με τι αλοθι , και με πια δικαιολογια αποχωρησαν τα κομματα ...... επειδη λογικη δεν εχει ......

τα ελεγε η Αλεκα

5 κομματα 2 πολιτικες. Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια.Οι υπαλληλοι του παλαιου κομματικου φαυλου συστηματος βρισκονται διασκορπισμενοι σε κομματιδια για να μπορουν να συνεργαζονται οταν παραστει αναγκη και να σου δινουν την ψευδαισθηση οτι ψηφιζεις κατι διαφορερικο αρα να νομιζεις οτι εισαι ελευθερος

ΚΑΝΩΝ

Καλουνται οι υποπτοι να γνωμοδοτησουν για την αρμοδιοτητα της προκαταρκτικης επιτροπης !!!!!! Κι αυτο με προταση βουλευτη - καθηγητη ποινικου δικαιου !!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_atr

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για τις ανοιχτές εκδηλώσεις του κόμματος - «Αφήστε τις ίσες αποστάσεις και συμπορευτείτε μαζί μας», είπε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ από την Πάτρα - Κορυφώνονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

4777753

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφια παρουσίασε το νέο βιβλίο της με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κυκλική Οικονομία στην ΕΕ: Ευκαιρίες για δουλειές και ποιότητα ζωής»