Προανακριτική για Novartis: Με αποχώρηση προειδοποιεί η αντιπολίτευση αν δεν κληθούν όλοι μάρτυρες

Προανακριτική για Novartis: Με αποχώρηση προειδοποιεί η αντιπολίτευση αν δεν κληθούν όλοι μάρτυρες

Η ΝΔ θα παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση-προγραμματισμό εργασιών με κλήτευση όλων των εμπλεκόμενων μαρτύρων - Αντίστοιχο σκεπτικό από Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι - Ήδη έχει αποχωρήσει το ΚΚΕ

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της αναφορικά με την διερεύνηση της υπόθεσης Novartis
αναμένεται να καλέσει η αντιπολίτευση την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την σημερινή συνεδρίαση (17:00) η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση – προγραμματισμό εργασιών με κλήτευση όλων των εμπλεκόμενων μαρτύρων όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, η νυν διοίκηση της εταιρείας, οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες κ.α. 

Εάν η πλειοψηφία αρνηθεί να την υιοθετήσει έστω με παραλλαγές και επιμείνει στις αρχικές της προθέσεις για ελεγχόμενο τερματισμό των εργασιών και επιστροφή του φακέλου στην δικαιοσύνη τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, την πρόθεσή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αποχωρήσει από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την Novartis στην περίπτωση που η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρνηθεί την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και την κλήτευση όλων των μαρτύρων γνωστοποίησε ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ο βουλευτής του κόμματος και μέλος της επιτροπής με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε πως «Το θέμα της αρμοδιότητας της Επιτροπής είναι λυμένο. Έχουμε προτείνει συγκεκριμένο πρόγραμμα κλήσης μαρτύρων (α. Φρουζής, β. σημερινός διευθύνων σύμβουλος Novartis, ανώνυμοι επώνυμοι μάρτυρες κλπ). Αν αυτό δε γίνει δεκτό και δεν συμφωνήσουμε στην κλήση μαρτύρων θα αποχωρήσουμε».

Με σκεπτικό αποχώρησης θα προσέλθει στην σημερινή συνεδρίαση και το Ποτάμι. Ο κ Γιώργος Αμυρας ανέφερε πως αν η πλειοψηφία επιμείνει στα ζητήματα αναρμοδιότητας εξέτασης της υπόθεσης και των μαρτύρων θα αποχωρήσει.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει αποχωρήσει το ΚΚΕ με τον κ. Νίκο Καραθανασόπουλο να χαρακτηρίζει την διαδικασία "προσχηματική" και να καταγγέλλει την πλειοψηφία πως δεν επιθυμεί την εις βάθος διερεύνηση του σκανδάλου.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

barbaros_main

Όπως μεταδίσουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο έχει εισέλθει στο οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία - Μην μπορώντας να πλησιάσουν το οικόπεδο 10, όπου διεξάγει έρευνες η Exxon Mobil, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις κατά της Λευκωσίας

4
4609147

Την ολοκληρωμένη πρόταση του κόμματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος έδωσε στη δημοσιότητα η Σεβαστουπόλεως - Προτείνει: η ηγεσία της Δικαιοσύνης να ορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σταθερό εκλογικό κύκλο, όριο στις θητείες των βουλευτών και των αιρετών, η άρση ασυλίας των βουλευτών να μην είναι πλέον αρμοδιότητα της Βουλής κ.α.