Κύπρος: Προσοχή σε όσα λέγονται για την ΑΟΖ συνιστά ο Χριστοδουλίδης

Κύπρος: Προσοχή σε όσα λέγονται για την ΑΟΖ συνιστά ο Χριστοδουλίδης

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ τόνισε ότι δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε ένα σκηνικό που η Άγκυρα θα επιχειρήσει να δημιουργήσει νέα δεδομένα - «Τα μηνύματα που έρχονται από την Άγκυρα συμπαρασύρουν και το Κυπριακό και δεν είναι θετικά» ανέφερε 

Θετικά βλέπει η Λευκωσία το ενδεχόμενο διορισμού ενός απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος να διερευνήσει με επισκέψεις του σε Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία και ΕΕ τις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό.

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε πως «εμείς είμαστε απόλυτα έτοιμοι να διοριστεί κάποιος από πλευράς του ΓΓ του ΟΗΕ, δεν θα έλεγα διορισμός, αλλά να σταλεί κάποιος στην Κύπρο, ένας απεσταλμένος – και όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Τουρκία, στην Ελλάδα, στη Βρετανία, στην ΕΕ - για να διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου».

Πρόσθεσε πως «όλοι αντιλαμβάνονται ότι με το σκηνικό ως έχει αυτή τη στιγμή δεν στέλνονται μηνύματα θετικά για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρόλα  αυτά», υπογράμμισε, «εμείς δεν επαναπαυόμαστε από το γεγονός ότι φαίνεται όλοι να αντιλαμβάνονται ότι στην Τουρκία οφείλεται η μη επανέναρξη των συνομιλιών. Το ζητούμενο για εμάς είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες να δούμε πώς μπορεί να αρχίσει εκ νέου ένας διάλογος που έχει πραγματικές θετικής κατάληξης», επεσήμανε.
 
Όχι σε πολεμικό κλίμα

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως «δημιουργείται ένα σκηνικό πολέμου στην κυπριακή ΑΟΖ από τουρκικά αλλά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης», ο κ. Χριστοδουλίδης είπε: «Με όλο τον σεβασμό προς το έργο που έχετε να επιτελέσετε, θα ζητήσω από όλους δημόσια, και αυτή είναι μια παράκληση από μέρους της Κυβέρνησης, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όχι από κυπριακά μέσα, και δεν ανταποκρίνονται σε καμία απολύτως περίπτωση στην κατάσταση πραγμάτων».
 
Πρόσθεσε πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και «να σεβόμαστε και τον κόσμο που μας παρακολουθεί, που μας ακούει, που μέσω εσάς ενημερώνετε για τις εξελίξεις».
 
«Δεν πρέπει σε καμία απολύτως περίπτωση να δημιουργηθεί σκηνικό, το οποίο από τη μια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και από την άλλη, ενδεχομένως, να επιχειρεί να δημιουργήσει κάποια δεδομένα, να εξυπηρετήσει κάποιες σκοπιμότητες», επεσήμανε.
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών συνέστησε πάνω από όλα σοβαρότητα και στο θέμα της ενημέρωσης και στο θέμα της αντίδρασης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lafazanis1

«Ποιοι άραγε εξουσιοδότησαν τους Τσίπρα- Καμμένο και μαζί τους έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας – φάντασμα, να υπογράψουν την απόφαση ενός άτυπου οργάνου της ΕΕ, του Eurogroup, με την οποία η χώρα ξεπουλιέται και υποθηκεύεται για δεκαετίες;» διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης

1