Eπίδομα ενοικίου στη βασίλισσα Ράνια (και τον πρίγκιπα Δημήτριο)

Eπίδομα ενοικίου στη βασίλισσα Ράνια (και τον πρίγκιπα Δημήτριο)

Σάλος από την αποκάλυψη ότι το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης παίρνει €12.000 τον χρόνο κρατική επιδότηση για να νοικιάζει διαμέρισμα στο Κολωνάκι, ενώ το 2015 είχε €450.000 εισόδημα, καταθέσεις που προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ, επενδύσεις που ξεπερνούν τα $3 εκατ. και διαθέτει πολυτελή βίλα στη Σύρο, διαμέρισμα στη Γλυφάδα και τις ΗΠΑ

Επίδομα στέγασης, όπως οι μη έχοντες που εμπίπτουν στις ευεργετικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, λαμβάνει η ζάπλουτη αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Παρότι το φυσάει το... μπικικίνι -το λέμε λαϊκά γιατί κυβερνάει η Αριστερά- και είναι για μας η δεύτερη πιο διάσημη και ίσως η πιο πλούσια Ράνια, μετά τη βασίλισσα της Ιορδανίας, η κυρία Αντωνοπούλου κατάφερε να ανακαλύψει τρόπο να εισπράττει από το ελληνικό κράτος 1.000 ευρώ μηνιαίως, παρακαλώ, για να πληρώνει το ενοίκιο για το πολυτελές σπίτι όπου διαμένει στο Κολωνάκι.

Θα ήταν το ανέκδοτο της δεκαετίας, εφάμιλλο μόνο του... ΕΚΑΣ που ελάμβανε ο κ. Μιχάλης Λιάπης, αν δεν ήταν μία ιστορία φιλάργυρης παραφροσύνης από τη μία και διάτρητης, προφανώς, διαδικασίας εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου από την άλλη.

Κι όμως, η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, που με τον σύζυγό της υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου θεωρούνται μακράν το πιο πλούσιο ζεύγος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με ακίνητα στο Μανχάταν και τη Γλυφάδα, πολυτελή βίλα στη Σύρο, καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα εκατομμυρίων ευρώ και εισοδήματα ύψους 450.000 ευρώ ετησίως, επιδίωξε μετά μανίας και τελικά εντάχθηκε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την ανθρωπιστική κρίση.Θα μπορούσε βέβαια η υπόθεση να είναι και αθώα. Η κυρία Αντωνοπούλου, επειδή είναι στο υπουργείο Εργασίας που εφαρμόζει τις πολιτικές για τους οικονομικά αδύναμους, ίσως να θέλησε απλώς, λαμβάνοντας το επίδομα στέγασης, να κάνει ένα πείραμα «συναισθηματικής προσομοίωσης». Να δοκιμάσει δηλαδή πώς μπορεί να νιώθει κάποιος που παίρνει αυτά τα περίφημα επιδόματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά μόνο περί πειράματος δεν πρόκειται. Η υπουργός από το... Αμέρικα, καθότι μέχρι να αναλάβει το υπουργικό χαρτοφυλάκιο ήταν μόνιμη κάτοικος Νέας Υόρκης, έχει ενθυλακώσει νόμιμα και ωραία (αλλά και ηθικά;), από το 2015 μέχρι τώρα ένα σημαντικό ποσό κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ. 

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν η ίδια η υπουργός που αναζήτησε επίμονα και φορτικά τρόπο ώστε να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο την παραμονή της στην Αθήνα. Είχε δώσει προς τούτο ρητή εντολή σε συνεργάτες της να ξεσκονίσουν κάθε νομική δυνατότητα που να δικαιολογεί ένα επίδομα ώστε να μην επιβαρύνεται η ίδια με το ενοίκιο. Ετσι, μερικούς μήνες μετά την υπουργοποίησή της κατατέθηκε η σχετική αίτηση, η οποία και εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα εκτός του παχυλού υπουργικού μισθού της, που φτάνει τις 6.000 ευρώ, να λαμβάνει από το ταμείο του υπουργείου Εργασίας και το επιπλέον χιλιαρικάκι. 

Τι κι αν πρόκειται για το ίδιο ταμείο που οφείλει να καλύψει ανάγκες στέγασης και σίτισης για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη (μόνο για τη σίτιση έχουν υποβληθεί 293.000 αιτήσεις!); 

Η φιλότιμη αναζήτηση στα κείμενα των διατάξεων που νομιμοποιούν πρόσθετες δαπάνες για μόνιμη διαμονή υπουργών/βουλευτών δεν μπόρεσε να διαφωτίσει τους ακριβείς λόγους για την παροχή επιδόματος. Οι νόμοι που επικαλούνται οι αποφάσεις για την πληρωμή του ενοικίου της υπουργού και αναφέρονται στη δημοσιονομική διαχείριση και στην ανθρωπιστική κρίση δυστυχώς δεν δίνουν επαρκή σχετική πληροφόρηση - όχι ότι έχει σημασία, αλλά για τους τύπους και κυρίως την περιέργεια για το πώς λειτουργεί το Δημόσιο. Μεταξύ διατάξεων, άρθρων, προσθηκών και τροποποιήσεων, η αναπληρώτρια υπουργός αιτήθηκε το επίδομα κάνοντας χρήση του Ν. 4336/2015, που προβλέπει: «Η καταβολή που προβλέπεται στην 6701/27.12.1994 (Α’ 234) απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπως εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει, εφαρμόζεται και για τα μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική́ ιδιότητα. Με απόφαση του υπουργού́ Οικονομικών δύναται να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης. Η σχετική δαπάνη βαρύνει τις πιστώσεις του οικείου Υπουργείου. Η ως άνω διάταξη ισχύει από 1.2.2015». Η διάταξη δηλαδή που επεξέτεινε και στους υπουργούς τη χορήγηση επιδόματος που ισχύει για τους βουλευτές άρχισε να ισχύει αναδρομικά αμέσως μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.


Η έγκριση δαπάνης ύψους 12.000 ευρώ για τη διαμονή της κυρίας Αντωνοπούλου από 1/9/2015 έως 31/8/2016
Η έγκριση δαπάνης ύψους 3.000 ευρώ για τη διαμονή της κυρίας Αντωνοπούλου από 1/10/2016 έως 31/12/2016Η έγκριση δαπάνης ύψους 4.000 ευρώ για τη διαμονή της κυρίας Αντωνοπούλου από 1/8/2017 έως 30/11/2017

Η περιουσία του χρυσού ζεύγους 


Το χρυσό ζευγάρι των υπουργών διαθέτει ένα εντυπωσιακά πλούσιο χαρτοφυλάκιο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που κατέθεσαν για τη χρήση του 2015, τα εισοδήματά τους αθροιστικά φτάνουν τα 454.000 ευρώ, βάσει της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου, ενώ διαθέτουν χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 3 εκατ. δολαρίων (αναλυτικό ρεπορτάζ στην επόμενη σελίδα). 
Και οι δυο πριν από την υπουργοποίησή τους ήταν καθηγητές και εργάζονταν στο ινστιτούτο Levy, όπου επεξεργάζονταν προγράμματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μεταξύ άλλων, είχαν μελετήσει και σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μέσω της εισαγωγής ενός παράλληλου νομίσματος. Η ενασχόλησή τους με το ελληνικό πρόβλημα και αυτές οι μελέτες ήταν και το όχημα με το οποίο εισήλθαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πολυτελής βίος της υπουργού καταπολέμησης της ανεργίας

Η κυρία Αντωνοπούλου έγινε υφυπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2015. Μέχρι τότε δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τη μάχιμη πολιτική, ενώ ζούσε και εκτός Ελλάδας, άρα είχε μικρή επαφή, με την καθημερινότητα της χώρας. Η προσαρμογή της στη νέα πραγματικότητα δεν ήταν εύκολη. Πολύς χρόνος στο υπουργείο, μεγάλες υποχρεώσεις και ανάλογα άγχη, πίεση από παντού και ρυθμοί ζωής σε μια δύσκολη πόλη που δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Υόρκη. Κι όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα που την απασχόλησε σχεδόν από την αρχή της υπουργοποίησής της δεν ήταν τίποτα απ’ όλα αυτά! Εκείνο που της μαύρισε την ψυχή ήταν όταν είδε το πρώτο εκκαθαριστικό της υπουργικής μισθοδοσίας και διαπίστωσε ότι οι... κρατήσεις ήταν πολλές. Η προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα ήταν επώδυνη και απότομη! Κανονικά, ένας υπουργός μιας αριστερής κυβέρνησης δεν θα ενοχλούνταν. Υψηλές κρατήσεις έχουν όλοι οι μισθωτοί (πρωτίστως αυτοί) σε τούτη τη χώρα, άρα οι πολιτικοί είναι οι τελευταίοι που πρέπει να δυσφορούν γι’ αυτό. 

Μόνιμος υπάλληλος του υπουργείου θυμάται την υπουργό να επιχειρεί να αποδεσμευτεί από την εισφορά αλληλεγγύης και να παραπονιέται για τις διάφορες κρατήσεις! Ο διευθυντής του γραφείου της, άτομο που, όπως μαθαίνουμε, έχει προκαλέσει πολλάκις εντάσεις και προβλήματα στους μόνιμους υπαλλήλους του υπουργείου με τη συμπεριφορά του, έχει επιχειρήσει σε πολλές περιπτώσεις να προστατέψει τα οικονομικά συμφέροντα της προϊσταμένης του.


Με πανοραμική θέα η βίλα στη Σύρο


Στην αρχή το γραφείο της ήταν σπαρτιάτικης λογικής και το προσωπικό που είχε στη διάθεσή της το θεωρούσε ανεπαρκές για τις απαιτήσεις της. Μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου διηγούνται πως η αναπληρώτρια υπουργός, μαθημένη προφανώς από τις προηγούμενες επαγγελματικές της δραστηριότητες, είχε υψηλές απαιτήσεις. Το γραφείο της μεταμορφώθηκε, στο οποίο και δέχεται στο γραφείο τα ραντεβού της, έχοντας μετατρέψει μία γραμματέα σε personal assistant (προσωπική βοηθό). Αυτό όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση σε υπηρεσιακούς παράγοντες είναι ότι σε καίριες συναντήσεις πολύ συχνά δίνει το «παρών» άτομο που αν και δεν κατέχει καμία θεσμική θέση, καμία εμπειρία διαθέτει... υπουργική γνωριμία. Μπαινοβγαίνει στο υπουργικό γραφείο, παρίσταται στις συσκέψεις και σηκώνει το τηλέφωνο, μιλάει με υπουργούς και δίνει εντολές στους διοικητικούς υπαλλήλους κραυγάζοντας.
Τον πρώτο καιρό η Ράνια Αντωνοπούλου ήταν σαν το ψάρι έξω απ’ το νερό. Είχε αναγκαστεί να αφήσει τη χαλαρότητα μιας καλής ακαδημαϊκής ζωής. Ο γάμος της με τον επιφανή ακαδημαϊκό Δημήτρη Παπαδημητρίου της είχε εξασφαλίσει γνωριμίες, αίγλη, αλλά και συμμετοχή σε fora, επιτροπές και πρότζεκτ με πλούσια κονδύλια. Ταξίδια, ομιλίες και ένα πηγαινέλα μεταξύ της έδρας της, που ήταν το Bard College, και του σπιτιού της στο Μανχάταν, της εξασφάλιζαν μία άνετη διαβίωση, με συχνές ανάπαυλες και όμορφες εναλλαγές.

Οταν ένιωθε νοσταλγία για την πατρίδα που είχε εγκαταλείψει δεκαετίες νωρίτερα, απομονωνόταν στη βίλα που είχε φτιάξει στη Σύρο. Τη συντήρησή της άλλωστε είχαν αναλάβει ντόπιοι, οι οποίοι φρόντιζαν να διατηρούν το σπίτι πάντα έτοιμο. Το ίδιο και την πισίνα. Στα 300 τετραγωνικά του εξοχικού της υπάρχουν ξενώνες για επιλεγμένους καλεσμένους. Οταν επισκεπτόταν την Αθήνα, παρότι διαθέτει ιδιόκτητο σπίτι στα νότια προάστια, επέλεγε συχνά να μένει σε ακριβά ξενοδοχεία στο κέντρο. Τη διαμονή της άλλωστε συνήθως πλήρωνε το Ινστιτούτο Levy.

Οι φιλοδοξίες της κυρίας Αντωνοπούλου, όμως, ήταν ανέκαθεν υψηλές. Από τότε που χωρίς σχεδόν τίποτα, παρά μόνο με τη στήριξη των γονιών της, κατάφερε να μετακομίσει στην Αμερική, κυνηγώντας το όνειρό της, στόχευε στην κορυφή. Και στα 50 της χρόνια έμοιαζε να τα έχει όλα! Οταν, όμως, το μικρόβιο της πολιτικής την τσίμπησε δεν υπήρχε γυρισμός.
Σε χρόνο-ρεκόρ αναγκάστηκε να μαζέψει μία-δύο βαλίτσες και να μετακομίσει επ’ αόριστον στην Αθήνα. Είχε εξασφαλίσει μία περίοπτη θέση στην κυβέρνηση την ώρα που ο σύζυγός της ήταν μέχρι τελευταία στιγμή το πρόσωπο που ο ΣΥΡΙΖΑ φλέρταρε για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η επιμονή της, όμως, την έφερε στην Αθήνα, όπου και γιόρτασε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η υπουργοποίησή της επέβαλε την ανεύρεση ενός μόνιμου καταλύματος. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να μένει μόνιμα σε ξενοδοχείο; Επέλεξε να μείνει στο Κολωνάκι και βρήκε σπίτι εκεί. Λένε, δε, ότι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δεν είχε καταλάβει ότι η νέα της νοικάρισσα ήταν αριστερή υπουργός - και μάλιστα αυτή που είχε δεσμευτεί να εξαλείψει την ανεργία δημιουργώντας 300.000 θέσεις εργασίας.

Μαζί με το νέο επιπλωμένο σπίτι της, άρχισε να μαθαίνει και τα κατατόπια της εξουσίας. Επέλεξε ως συνεργάτες άτομα του κομματικού σωλήνα, προσκολλημένα και απόλυτα πιστά σε εκείνη. Μάλιστα όσο περισσότερο προσαρμοζόταν στα καθήκοντά της, τόσο μεριμνούσε και για την εμφάνισή της, αφήνοντας πίσω της το προφίλ με το οποίο συστήθηκε στον κόσμο. Η ολίγον τι δασκαλίστικη εμφάνισή της έδωσε τη θέση της σε μία πολύ πιο κομψή και προσεγμένη εικόνα. Το χρώμα των μαλλιών άνοιξε, το ντύσιμο άλλαξε, φρόντισε και τη σιλουέτα της. Στο υπουργείο μπαινόβγαιναν πλέον και πανάκριβα ντελίβερι. 

Στον ελεύθερο χρόνο της δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έβλεπαν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο την υπουργό να κάνει βόλτες στο Κολωνάκι και να τιμάει δεόντως τις μπουτίκ του. 
Η γκαρνταρόμπα της ανανεώθηκε με επώνυμα σακάκια, πουκάμισα και παντελόνια, τα οποία αποτέλεσαν την υπουργική στολή της. 


Η βίλα του ζεύγους Ράνιας Αντωνοπούλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, στη Σύρο εμβαδόν 300 τ.μ. με πισίνα σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. 
Τα ακριβά γούστα της υπουργού, όμως, δεν συνδυάζονταν και με τη γενναιοδωρία που θα πίστευε κανείς ότι υπάρχει. Πολλές φορές οι γραμματείς της έβαζαν το χέρι στη δική τους τσέπη βλέποντας την απροθυμία της υπουργού να ασχοληθεί με... μπανάλ θέματα όπως οι λογαριασμοί. Εκτός των άλλων, η υπουργός χρέωνε συχνά το υπουργείο με διήμερα για επαφές που δεν είχαν να κάνουν τόσο με το χαρτοφυλάκιό της, αλλά με τις προσωπικές της υποχρεώσεις, αφού συμμετείχε σε συνέδρια, ομιλίες και fora με άσχετα θέματα.

Η έλευση του συζύγου της μόνιμα πλέον στην Ελλάδα και η ανάληψη υπουργικού θώκου στην κυβέρνηση υποχρέωσε το ζευγάρι στην ανεύρεση ενός νέου μεγαλύτερου σπιτιού. Και αυτή τη φορά επέλεξαν έναν από τους ακριβούς δρόμους του Κολωνακίου. Το ζευγάρι μάλιστα δεν έκανε καμία έκπτωση ούτε στην προσωπική του φύλαξη. Λόγω του ότι και οι δύο ξεκινάνε το πρωί από το ίδιο σπίτι και επιστρέφουν το βράδυ θα μπορούσαν να αρκεστούν σε μικρότερο αριθμό αστυνομικών. Ετσι τουλάχιστον τους προτάθηκε, αλλά οι ίδιοι απαίτησαν αυτό που προβλέπεται.

Εξάλλου, ούτε ο υπουργός Οικονομίας είχε διάθεση να κάνει οικονομία στον δημόσιο κορβανά. Ταξιδεύει, για παράδειγμα, πάντα στην Business Class, τουλάχιστον πριν αυτό γίνει γνωστό στα μίντια. Χαρακτηριστική ήταν η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» που έφερε στη δημοσιότητα τα 7.250 ευρώ που κόστισαν τα αεροπορικά του εισιτήρια όταν για το ίδιο ταξίδι συνάδελφός του ξόδεψε το ποσό των 4.760 ευρώ. Εντύπωση επίσης έχει προκαλέσει το γεγονός ότι φαίνεται να μην έχει αποποιηθεί τα 20 ευρώ που δικαιούται για κάθε ημέρα που βρίσκεται εκτός έδρας! 


«ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» 2015 / Ράνια Αντωνοπούλου - Δημήτρης Παπαδημητρίου


Με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο άνω των 3εκατ. δολαρίων, καταθέσεις 500.000 δολαρίων και ετήσια εισοδήματα 540.000 δολαρίων ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είναι μακράν το πιο εύπορο ζευγάρι της κυβέρνησης. Με βάση τη δήλωση περιουσιακής τους κατάστασης για το 2015, η κυρία Αντωνοπούλου διέθετε τη συγκεκριμένη χρονιά επενδυτικά προϊόντα με αξία αποτίμησης 340.795 δολαρίων και ο σύζυγός της αντίστοιχα επενδύσεις ύψους 2.746.389 δολαρίων. Οσον αφορά στις τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους Παπαδημητρίου - Αντωνοπούλου, ανέρχονταν σε 432.954 δολάρια σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ (JP Morgan Chase, HSBC Premier Bank USA, Key Private Bank) και σε 58.731 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε προσωπικά εισοδήματα (μισθός, τόκοι, επενδυτικά κέρδη) ύψους 453.429 δολαρίων και η κυρία Αντωνοπούλου 70.637 ευρώ. Με βάση τις σημερινές ισοτιμίες το συνολικό ύψος των επενδύσεων του υπουργικού ζεύγους ανέρχεται σε 3.087.184 δολάρια, οι καταθέσεις του σε 505.164 δολάρια και τα ετήσια εισοδήματά του σε 540.279 δολάρια. Οσο για την ακίνητη περιουσία του, το υπουργικό ζεύγος διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις ΗΠΑ, που αποκτήθηκε το 2014, εξοχική κατοικία στη Σύρο εμβαδού 300 τ.μ., με βοηθητικούς χώρους 180 τ.μ. και πισίνα 80 τ.μ., σε οικόπεδο 4.950 τ.μ., ενώ η κυρία Αντωνοπούλου έχει στην κατοχή της διαμέρισμα 32 τ.μ. στη Γλυφάδα. 
Μ.Γ.

ΣΧΟΛΙΑ (436)

PILOT

Eiστε απλα ξεφτηλισμενοι,την ωρα που δεν αφηνατε τιποτα ορθιο για τον ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ,Φτιαχνατε την παρτι σας με επιδοματα!!!ειναι αυτο που λεγανε οι πιο παληοι πεινασε φτωχε να μην σου μοιασω,ΑΝΙΚΑΝΟΙ ,ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ,ΠΡΟΔΟΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

NY

Ξεχειλιζετε απο κακία. Αυτο το μισος προς τον πλουτο που αποκταται νομιμα σας εφερε στην κατασταση που εισαστε. Ζηλεια και φθονος. Να ψοφησει η κατσικα του γειτονα. Κριμα. Σας λυπαμαι. Οι ελπιδες για την σωτηρια σας συνεχως μειωνονται και μυαλα δεν αλλαζ

Ουτε φτου

Οι κακομοιριά η τσιγκουνιά και ο αφορεσμος που λένε και στο χωριό μου είναι φανερός . Το ότι όλοι τους μας κλέβουν το ξέρουμε όλοι μας. Όμως όπως βλέπετε δεν κουνιέται φύλλο . Κάθε λίγο και λιγάκι βρίσκουν και κάτι για να μας αποσπάσουν την προσοχή και να περνούν νόμους χωρίς να περνούμε χαμπάρι. Ποτέ είναι ο διαγωνισμός με τις άδειες καναλιών, ποτέ τα εξοπλιστικά ,ποτέ το Βατοπέδιο και τώρα η νοβαρτης που όλοι τους σε όλα αυτά και αλλά πολλά είναι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων που γίνονται σε βάρος μας. Όχι να τους αφήσουμε να βγαίνουν και να κάνουν περιοδείες και να μας ταζουν κοροϊδία, αλλά ούτε καλημέρα να τους πούμε . Αλλά τη σας τα λέω τώρα αυτά ,που με ακούσουμε ότι θα έρθει κάποιος από αυτούς πάμε σαν τους κακομοίρηδες με λουλούδια με κεράσματα όπως οι δούλοι . Καλά κάνουν και μας φέρονται με αυτό τον τρόπο γιατί αντί να τους κάνουμε να μας τρέμουν για την ψήφο μας τους ψηφαμε ξανά και ξανά.

Αριστεροι

Έχετε ακούσει κάτι στη ζωή σας για το Χριστό και τι διδαξε; Θα σας "εξετασει" σε λίγο καιρό όταν θα πάτε απάνω χωρίς τίποτα στα χέρια σας......

Πιο χαλαρά δημοσιογράφε

Αυτά τα έγγραφα ήταν στην διαυγια από τις 26 σεπτ 2016 ερωτώ κανένα κόμμα δεν τα είχε διαβάσει? κανένας δεν τα είχε βρει? γιατί τώρα? πολύ φαγοπότι είναι στα μανταλάκια της διαυγιας και κανείς από τα κόμματα δεν τα ελέγχει. Εδω οι ποδοσφαιρικες ομάδες φέρνουν παίκτες με εκατομμύρια τους δίνουν αμάξι σπίτι να μείνουν στο τέλος χρεοκοπούν και δεν πληρώνουν την εφορία τους, άρα τους την πλήρωσα εγώ!! Ο υπουργός να παίρνει 80 χιλιάδες τον χρόνο και ο πρόεδρος της κάθε ΔΕΚΟ 200 χιλιάδες, ο προπονητής 1 εκατ τον χρόνο και ο παίκτης 5 εκατ, κάτι δεν πάει καλά ο υφιστάμενος να παίρνει περισσότερα από τον προϊστάμενο.

Είναι αθώοι!

Δε φταίνε! Είναι αθώοι! Στήθηκε πλεκτάνη εναντίον αυτού του αξιαγάπητου ζευγαριού, που ήρθε να προσφέρει και να μας σώσει! 'Ολοι αθώοι! Όλοι λάδι! Αχάριστοι, Έλληνες!

Ηθικό πλεονέκτημα

Από απογοήτευση σε απογοητευση αποδεικνύεται η κατάσταση στο ηθικό θησαυροφυλάκιο των κυβερνώντων. Άδειαζει τώρα ή άδειο ήταν εξ αρχής;

Δημήτρης

Το μοτο των βουλευτων ειναι: Οτι φαμε οτι πιουμε και οτι ......

Θωμάς κ.

ορκίστηκα αν ψηφίσω ποτέ στη ζωή μου νέα δημοκρατία να μου κοπούν τα χέρια ε λοιπόν καλύτερα κουλος παρά ΣΥΡΙΖΑ

Πανος

δουλεύω σε μια καφετερία στα προάστια και καθημερινά έχουμε έναν πελάτη που όταν πληρώνει το καφέ του, μετράει και τα 5 λεπτά, επειδή τον γνωρίζουμε, ξέρουμε πως έχει 6 σπίτια και καταστήματα στην Αθήνα και άλλα 3-4 σε Παρίσι και Λονδίνο και εισπράττει ενοίκια κι όμως ο αθεόφοβος υποκριτής, δηλώνει αριστερός και μιλάει για τα δικαιώματα των εργατών. ένας φίλος μου, που πήγε του έβαψε το σπίτι του, τον είχε ταράξει στα παζάρια και του έβγαλε το λάδι, μέχρι να τον πληρώσει. τα συμπεράσματα δικά σας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4644360

«Πρέπει να δράσουμε από κοινού, ως ΕΕ, αλλά και μαζί με τις τρίτες χώρες», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας μετά την υπουργική συνάντηση στο Παρίσι

mati_main

Απελευθερώνονται τα 31 εκατ. ευρώ που λιμνάζουν στον ειδικό λογαριασμό - Οι πυρόπληκτοι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ - Οσοι με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε φάρμακα, θεραπείες και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή - Ποσό 20 εκατ. ευρώ διατίθεται για αποκατάσταση και ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν  - Πώς θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις

41
4860138

«Πριν από τις 10 Αυγούστου θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν νομοσχέδια για το Επιτελικό κράτος, τη φορολογική διοίκηση και τις ρυθμίσεις για τοπική αυτοδιοίκηση και λοιπές επείγουσες διατάξεις» δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

1