Τσίπρας σε Βούτση: Να μετατεθεί η συζήτηση για Καμμένο-Σαουδική Αραβία, θέλω να είμαι παρών

Τσίπρας σε Βούτση: Να μετατεθεί η συζήτηση για Καμμένο-Σαουδική Αραβία, θέλω να είμαι παρών

Διαβάστε την επιστολή Τσίπρα - Χαρακτηρίζει επιχείρηση προπαγάνδας τις αναφορές ότι αύριο θα λείπει εσκεμμένα στο Παρίσι για το βραβείο «πολιτικού σθένους» και αποκαλεί τον Κυρ.Μητσοτάκη «ηθικό αυτουργό της συκοφαντίας»

Τσίπρας σε Βούτση: Να μετατεθεί η συζήτηση για Καμμένο-Σαουδική Αραβία, θέλω να είμαι παρών
Να μετατεθεί η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στη Βουλή
σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της πώλησης
βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κλείσιμο
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο Αλέξης Τσίπρας
ενημερώνει και επισήμως τον επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου θα λείπει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας όπου έχει προγραμματιστεί τελετή προς τιμήν του για να λάβει το βραβείο «πολιτικού σθένους» (Prix du Courage politique) από την επιθεώρηση Politique Internationale.

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική πρακτική, ο Νίκος Βούτσης δεν μπορεί παρά να κάνει δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού. Αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση της ερώτησης της ΝΔ για πιθανά πράξη και παραλείψεις του Πάνου Καμμένου
στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικών από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία θα αναβληθεί για δεύτερη φορά. 

Είναι ωστόσο αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε το αίτημα για αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης που έχει αποκαλύψει το ΘΕΜΑ για τη Σαουδική Αραβία μόλις την προηγούμενη της κοινοβουλευτικής μάχης και ενώ η ημερομηνία της «αναμέτρησης» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πάνο Καμμένο είναι γνωστή εδώ και ημέρες.

Διαβάστε την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με αίτημα την αναβολή της συζήτησης για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας: 

 

Επισημαίνεται ότι από τις 5 Νοεμβρίου που έχει δημοσιοποιηθεί το θέμα των χειρισμών του Πάνου Καμμένου στο θέμα της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας έχουν προβεί σε δηλώσεις για να υπερασπιστούν τις πράξεις του κυβερνητικού τους εταίρου Πάνου Καμμένου. 

Η κυβέρνηση και κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου δέχθηκαν κριτική για την στάση τους αυτή που χαρακτηρίστηκε σαν πολιτική αφωνία.

Πληροφορίες ότι ενδεχομένως η πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε από το πρωθυπουργικό γραφείο τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το ζήτημα της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τη σταθερότητα της κυβέρνησης, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Στις 15:00 η απόφαση για αναβολή της συζήτησης

Το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αναβολή της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία θα συζητηθεί στις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης σε έκτακτη 
Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Στο όργανο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πλειοψηφία και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να ικανοποιηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης αναμένεται να προγραμματιστεί εκ νέου για την προσεχή Δευτέρα 27 Νοεμβρίου. 

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με δήλωσή του νωρίτερα ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: 

«Η Ν.Δ. και τα μέσα που τη στηρίζουν και καθορίζουν εδώ και καιρό την αντιπολιτευτική τακτική της έχουν εξαπολύσει από το πρωί μια γραφική προπαγάνδα δημιουργίας εντυπώσεων.
Διατείνονται ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός δεν θα βρίσκεται αύριο στη Γαλλία για να παραλάβει δύο τιμητικά για τη χώρα βραβεία, αλλά προκειμένου να αποφύγει την προσδιορισμένη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αν και η προσπάθεια αυτή είναι μάλλον ανάξια σχολιασμού, ο Πρωθυπουργός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες.

Γι’ αυτό, πριν από λίγη ώρα, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητά τη μετάθεση της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να παρευρεθεί  και να τοποθετηθεί.

Επειδή ο Πρωθυπουργός θα παραλάβει βραβείο από το περιοδικό Politique Internationale για το πολιτικό του σθένος, μένει να δούμε αν και ο κος Μητσοτάκης διαθέτει έστω ελάχιστο».. 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης