Παίζουν στο «deal» με τους ΑΝΕΛ, ακόμα και την αλλαγή φύλου στα 15!

Παίζουν στο «deal» με τους ΑΝΕΛ, ακόμα και την αλλαγή φύλου στα 15!

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στην επιτροπή επί της αρχής από τους κυβερνητικούς βουλευτές - «Ναι» και από ΔΗΣΥ και Ποτάμι - Επιφυλάχθηκε ΝΔ, Ένωση Κεντρώων - Καταψήφισε ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή

Η αλλαγή φύλου
δεν φαίνεται να δημιουργεί εστία ρήξης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ
και ΑΝΕΛ ενώ προς την ίδια κατεύθυνση οδεύει – προς ώρας – και το ζήτημα της νέας ρύθμισης για τις αποφάσεις του ευρωδικαστηρίου και της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Εκατέρωθεν συμβιβασμοί και οπισθοχωρήσεις δείχνουν πως το τεταμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα βαίνει προς ομαλοποίηση χωρίς αυτό να σημαίνει πως το κάθε επιτελείο δεν θα αξιολογήσει τα συμπεράσματα του απολογισμού των τελευταίων ημερών. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Δευτέρα παρέχοντας απόλυτη κάλυψη στον Πάνο Καμμένο τόσο για την υπόθεση των συνομιλιών με τον ισοβίτη Μάνο Γιαννουσάκη όσο και για την υπόθεση του καζίνο. Από την άλλη πλευρά το κόμμα του κ. Καμμένου καλείται να ψηφίζει νομοσχέδια που «θολώνουν» την ιδεολογική του ταυτότητα και το αναγκάζουν να διασχίσει  μέρος της «αβύσσου» που το χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το στίγμα της μεταστροφής των ΑΝΕΛ δόθηκε με την επιλογή του Θανάση Παπαχριστόπουλου ως ειδικού αγορητή του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαχριστόπουλος στο παρελθόν είχε διαφοροποιηθεί από το κόμμα ψηφίζοντας διατάξεις όπως η καύση νεκρών, σύμφωνο συμβίωσης κ.α. Ο ίδιος υπογράμμισε από την πρώτη συνεδρίαση ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν επί της αρχής την αλλαγή φύλου, ενώ όταν εκδηλώθηκε η διαφοροποίηση του κ. Κώστα Κατσίκη έσπευσε να δηλώσει πως οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Παράλληλα η ΚΟ των ΑΝΕΛ μετά από έντονες διεργασίες με το υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε ανεκτό πλαίσιο κειμένου για την ρύθμιση που αφορά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τα σωματεία που επιθυμούν να αποκαλούνται «τουρκικά» ή «μακεδονικά».

Την αλλαγή στάσης «σφράγισε» η υπερψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν επίσης Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.


Κοντονής: Ανοικτό ενδεχόμενο αλλαγής φύλου από τα 15
Την ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί από τα 17 χρόνια, στα 15 ή στα 16, το όριο ηλικίας των ανήλικων για την νομική αναγνώριση φύλου, δεσμευόμενος ότι, εφόσον υπάρξει διακομματική συναίνεση, θα προχωρήσει στην βελτιωτική αλλαγή μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, το νομοσχέδιο για τα «intersex» άτομα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία για να είναι νομοθετικά τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο, ώστε να ρυθμίσει πράγματι ζητήματα που εκκρεμούν χρόνια.

«Έχουμε λάβει υπόψη όλες τις παρατηρήσεις  για το όριο ηλικίας για τη μετάβαση φύλου. Δεν προσδιορίστηκε αυθαίρετα το όριο των 18 ετών καθώς τότε δίνεται το δικαίωμα της ψήφου. Ετσι και για τη ζωή του μπορεί να πάρει αποφάσεις. Για την μετάβαση φύλου στα 17 έτη απαιτείται η συναίνεση των γονέων»  είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Θα συζητήσουμε εάν το όριο αυτό μπορεί να πάει στα 16 ή 15έτη. Εκεί επειδή έχομε να κάνουμε με ανήλικο η βούληση του οποίου δεν είναι ισχυρή κατά το νόμο αλλά επιδέχεται μεταβολών – θα πρέπει ενδεχομένως να δούμε εκτός από τη βούληση που θα συνοδεύεται από σύμφωνη γνώμη γονέων να συνοδεύεται και από κάτι περισσότερο. Για παράδειγμα, ίσως παρακολούθηση από δημόσιο νοσοκομείο ή μια σύμφωνη γνώμη ενός συμβουλίου αλλά μόνο γι’ αυτή την περίπτωση. Θα το συζητήσουμε και θα το δούμε μέχρι την Ολομέλεια».


Εταιρεία Οικογενειακού Δικαίου: κίνδυνος δόλιας χρήσης των διατάξεων για αλλαγή φύλου
Η πλειοψηφία των φορέων υποστήριξαν ότι πρόκειται για νομοσχέδιο που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ ορισμένοι εξέφρασαν ισχυρούς προβληματισμούς. 

Χαρακτηριστικά, η κυρία Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, μίλησε για «ιστορική μέρα» και επισήμανε: «Δεν χωράνε πολιτικά παιχνίδια για ανθρώπους που υποφέρουν και έχουν δεχθεί φρικτές συμπεριφορές. Θέλουμε τη στήριξη σας για την κατοχύρωση των ατομικών μας δικαιωμάτων, τουλάχιστον επί της αρχής, γιατί αφορούν το πυρήνα της δημοκρατίας».

Από την άλλη πλευρά τον κίνδυνο καταστρατήγησης και δόλιας χρήσης των διατάξεων του νομοσχεδίου για την μεταβολή φύλου επισήμανε η εκπρόσωπος της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου, Ιωάννα Κονδύλη, υποστηρίζοντας πως οι προωθούμενες ρυθμίσεις ανοίγουν «κερκόπορτα» για νομιμοποίηση γάμου ή υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

«Απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, τώρα μπορεί να αλλάξει και να γίνει αυτός ο γάμος και μετά από αυτό το γάμο να ανοίξει ο δρόμος για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο οποίος επίσης απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν κρίνω, αν είναι καλή ή κακή νομοθεσία, όμως είναι η ισχύουσα νομοθεσία» ισχυρίστηκε η κυρία Κονδύλη για να προσθέσει: «Υπάρχει υποχρέωση για στράτευση, σκεφτείτε κάποιος νεαρός, ο οποίος στα 19 κάνει δήλωση "γυναίκα" για να αποφύγει τη στράτευση και στα 29 επιστρέφει. Το ίδιο πράγμα είναι και η επιστράτευση». Η ίδια αναφέρθηκε δε και σε περιπτώσεις αποφυγής προστίμων λέγοντας: «Αναφέρθηκε το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ. Να σας πω ότι δεν μπορεί να ταυτιστεί το πρόσωπο, διότι όταν βγάζουμε μια διαταγή πληρωμής, ότι ένα πρόσωπο οφείλει ένα ποσό, χρειάζεται να γίνει αναγκαστική εκτέλεση, κατάσχεση δηλαδή, εκεί θα πρέπει να το βρούμε.  Έχουμε, λοιπόν, το όνομά του, που είναι πια διαφορετικό, το φύλο του που είναι διαφορετικό,  αν αλλάξει η διεύθυνση κατοικίας, για το επίπεδο του ιδιωτικού δικαίου των συναλλασσομένων απλών ανθρώπων, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Τώρα, εάν κάποιος καταφέρει να ποινικοποιήσει μια υπόθεση αυτό είναι κάτι διαφορετικό». «Επίσης υπάρχουν τα των αθλητών ή στις γυναικείες φυλακές κάποιος που θα αλλάξει, γιατί μπορεί να νομίζει ότι θα μπορεί να περνάει καλύτερα. Μπορεί να σκεφτεί κανείς πάρα πολλές καταστρατηγήσεις και στο χώρο του ποινικού δικαίου. Κάποιος που έχει καταδικασθεί για ένα έγκλημα και μετά λέει, τώρα είμαι ένας άλλος άνθρωπος, έχω μια άλλη προσωπικότητα, ζητώ να γίνει επανάληψη της δίκης, γιατί δεν μου αναγνωρίστηκε κάποιο ελαφρυντικό» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Απο την άλλη πλευρά πάντως, η κυρία Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, υποστήριξε πως «αφού δεν αλλάζει ούτε ο ΑΜΚΑ, ούτε ο ΑΦΜ, δεν  αλλάζει απολύτως τίποτα, δεν καταλαβαίνω το λόγο, αφού υπάρχει ασφάλεια δικαίου, γιατί να μη μπορεί κάποιο πρόσωπο να αλλάζει φύλο, όχι δύο, αλλά όσες φορές θέλει. Δικό του θέμα είναι, εμείς αυτό υπερασπιζόμαστε, αυτό διεκδικούμε».

ΣΧΟΛΙΑ (59)

Nikolas

ποσο τσούζει τους ελληναράδες συντηρητικους χαχα

Πρίγκιψ

Ν Τ Ρ Ο Π Η στην Νέα Δημοκρατία! Έχει την ίδια σκληρή νεοταξική ατζέντα με Συριζα και πασοκοποτάμια! Κάποτε ήταν το κόμμα των συντηρητικών και μετρημένων. Κατάντησε πλέον ένα left liberal μόρφωμα. Αναζητείται εθνικό δεξιό κόμμα!

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!!!

Ανόητος

Γουρουνίζουν

Α300

ΠΑΛΙ ΑΛΑΞΕΣ ΟΝΟΜΑ ΑΓΥΡΙΚΕ; ΧΑΡΑ; ΓΥΝΑΙΚΙΟ; ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΝΩΜΑΛΟΙ

ΧΑΡΑ

Έχουμε τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ Πρωθυπουργό που είχαμε ποτέ!____________ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ___________(Αυτή είναι η ΟΥΣΙΑ). ________Mην ψηφίσετε την ΜΑΥΡΙΛΑ της ΔΕΞΙΑΣ και των ΝΑΖΙΣΤΩΝ.________________ΣΥΡΙΖΑ 45%. Γιά πιό πολύ γαλανόχρυσο ΧΑΜΟΓΕΛΟ του Ουρανού, γιά πιό πολύ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. AXAΛΙΝΩΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Όχι στα σκοτάδια της ΔΕΞΙΑΣ και των Φασιστών. Ναι στο ΦΩΣ. Τον ΣΥΡΙΖΑ της Αγάπης!

Μανος

Μαριχουανα καπνιζεις τι μπουρδες γραφεις ;;

Να χαρώ εγώ ΝΔ!

Καλά από τους άλλους, αλλά η ΝΔ πλέον, την έχει πλήρως φτύσει τη δημοκρατική δεξιά. ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

Beer

Επιτέλους....για μιά φορά το ΚΚΕ ψήφισε και δεν έδωσε μόνο το παρών.

Αρις

Τωρα και να μπω φυλακη δεν με νοιαζει! Θα δηλωσω αλλαγη φυλου και θα με πανε στις γυναικειες φυλακες.. Καθε βραδυ θα κανω παρτουζα με τις συγκρατουμενες! Το μονο που με προβληματιζει ειναι να μην το κανουν πολλοι και βρεθω στις γυναικειες στο ιδιο κελι με τον Βαγγελα και τον Μητσαρα@

να μας πουνε ποιος πληρωσε τον ΕΝΦΙΑ!!!!

Να το τρελό αγόρι του με το μουστακάκι του, μην του πειράξεις τους γκει θα σου βγάλει τα μάτια, όπως ακριβώς οι υστερικοι-ες. Κανα πατερα να βαλεις φυλακη επειδη δεν πλήρωσε τις διατροφάρες των πρωτοδικέιων λογω ανεργίας δεν βλέπω να βγάζεις σε alert του χαμογελου του παιδιού. Πλεον το χαμόγελο του παιδιού ειναι το φερεφωνο του Κοντονη με την ελπίδα να μην πληρώσει το ΕΝΦΙΑ. Αυτος ο ανωνυμος που πληρωσε χιλιαδες ευρω δωρεα γιατι δεν δημοσιευτηκε? Αν ειναι ξεπλυμα μαυρου χρηματος?? Ο κυριος χαμογελο του παιδιου κανει τον αστυνομο του κοντονη να βαζουν φυλακη ανεργους πατεραδες επειδη δεν μπορουν βλεπουν τα παιδια τους γιατι το απαγορευουν δικαστικές αποφασεις ,που ερχονται σε αντιθεση με την νομολογια της ΕΔΔΑ και τα δικαιώματα του παιδιου. Επειδή εχω δωσει λεφτα στο χαμογελο γιατι νομιζα εξυπηρετούσε ενα καλό σκοπό. πλέον ουτε ευρω. Να πληρώνω για να βγάζει ανακοινωσεις για απαγωγες παιδιών απο ποιον, απο το ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ...ελεος!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anasta

«Επιζητούμε συνέχεια των διαπραγματεύσεων, μέσα από την καθιερωμένη και συμφωνημένη διαδικασία, στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και με δεδομένο το πλαίσιο Γκουτέρες», τόνισε ο Κύπρος πρόεδρος

18701808

Δεν απαντά αν είχε ζητήσει ο ίδιος την ασφαλιστική ενημερότητα του 2010, που βρέθηκε στα χέρια του Δημήτρη Τρίπρα, ούτε για το αν γνώριζε τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το πιστοποιητικό ο αδελφός του Αλέξη Τσίπρα το 2012

23
tsipras-gravata_main01

Υστατη επικοινωνιακή μάχη της κυβέρνησης - Προγραμματίζουν φιέστες με υψηλούς προσκεκλημένους σε Πνύκα, Καστελόριζο και ΔΕΘ - Και δωράκια-ψίχουλα μπροστά στον φορολογικό Γολγοθά που περιμένει τους πολίτες το επόμενο επτάμηνο

47