ΑΝΕΛ: Μετά την... ανταρσία, θέτουν όρους για ψήφο υπέρ Τουρκικής Ένωσης και αλλαγή φύλου

ΑΝΕΛ: Μετά την... ανταρσία, θέτουν όρους για ψήφο υπέρ Τουρκικής Ένωσης και αλλαγή φύλου

Πάνος Καμμένος στο twitter: Ζήτησα επαναδιατύπωση - Κατσίκης: «Όχι» στην αλλαγή φύλου με μια δήλωση - «Ναι» υπό προϋποθέσεις στην Τουρκική Ένωση λέει ο Δημήτρης Καμμένος

ΑΝΕΛ: Μετά την... ανταρσία, θέτουν όρους για ψήφο υπέρ Τουρκικής Ένωσης και αλλαγή φύλου
Σύννεφα δημιουργήθηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την αλλαγή στάση του κόμματος τόσο στο θέμα της τροπολογίας για αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, όσο και στην αλλαγή φύλου με μία δήλωση.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα οι αντιδράσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ ανάγκασαν την κυβέρνηση διά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να αποσύρει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και την αλλαγή φύλου...

Όμως το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την περαιτέρω διερεύνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, επαναβεβαίωσε την απόλυτη ευθυγράμμιση των δύο κυβερνητικών εταίρων...
Προτού περάσουν 24 ώρες από το «όχι» της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην εξεταστική για τον Πάνο Καμμένο, οι ΑΝΕΛ είπαν ότι θα στηρίξουν την επικαιροποιημένη τροπολογία για αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και παραλλήλως ανακοίνωσαν ότι συμφωνούν και με την νομοθέτηση της αλλαγής φύλου με μια δήλωση, σημειώνοντας ωστόσο ότι διαφωνούν με την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. 
Κλείσιμο

«Ναι» υπό προϋποθέσεις, λέει τώρα ο Δημήτρης Καμμένος

Με πρωινές δηλώσεις του ο Δημήτρης Καμμένος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει θετικά στο θέμα της Θράκης. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο θέμα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, σημείωσε ότι είναι ένα ευαίσθητο θέμα και ξεκαθάρισε ότι εάν έρθει στη Βουλή, χωρίς προστασία της συνθήκης της Λωζάνης, δεν μπορεί να ψηφιστεί.  

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ, θα ψηφίσουν θετικά. Την ίδια ώρα τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα πει «ναι» στην κατάργηση της προσευχής και των εικόνων από τα σχολεία. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης, με νεότερες δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο Δημήτρης Καμμένος ανέφερε τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν τους ΑΝΕΛ να ψηφίσουν υπέρ της ρύθμισης που αφορά και την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής που πρωταγωνίστησε την περασμένη εβδομάδα στις αντιδράσεις κατά της τροπολογίας που προκάλεσαν τελικά την απόσυρσή της είπε πως «εάν γίνει η προσθήκη – αναφορά στους περιορισμούς που θέτει η δεύτερη παράγραφος του άρθρου έντεκα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τότε θα ψηφίσουμε καθώς δεν θα παραπέμπει σε αναγνώριση σωματείου που αυτοαποκαλείται «τουρκικός»» για να υπογραμμίσει ωστόσο πως «η αναφορά πρέπει να προστεθεί και στην διάταξη. Αν μείνει μόνο στην αιτιολογική έκθεση η στήριξή μας δεν θα είναι δεδομένη».

Κατσίκης: Δεν ψηφίζω την αλλαγή φύλου

Δεν θα ψηφίσει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον Real fm.

Στη συνέχεια εξηγώντας την απόφασή του ο κ. Κατσίκης επεσήμανε: "Εγώ προσωπικά αναγνωρίζω τα δύο βιολογικά φύλα. Στη βάση αυτού του σκεπτικού, του δεδομένου και της πραγματικότητας, η διόρθωση φύλου γινόταν με τον νόμο του '76. Σήμερα απλά και μόνο με μία δήλωση, να διορθώνω το φύλο μου, αυτή η διόρθωση σε τι θα συμβάλει, σε τι θα ωφελήσει; Εκτός εάν δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση στην κοινωνία. Είναι ερωτηματικά τα οποία θα τα θέσω στην Επιτροπή και προσανατολίζομαι στο να καταψηφίσω ένα τέτοιο νομοσχέδιο σε κάποια άρθρα".

Παράλληλα ο κ. Κατσίκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει ούτε το νομοσχέδιο για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», αν δεν γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές.

Ο Καμμένος ρίχνει γέφυρες: Επαναδιατύπωση της τροπολογίας με αναφορά στο 11 2 της ΕΣΔΑ που ξεκαθαρίζει το Εθνικό θέμα

Την «γέφυρα» που οδηγεί τους ΑΝΕΛ σε στήριξη της επίμαχης τροπολογίας που αφορά και «τουρκικά» σωματεία περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.


Σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο twitter εάν η νέα ρύθμιση κάνει σαφή αναφορά στην δεύτερη παράγραφο του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που περιγράφει τους περιορισμούς τους δικαιώματος του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι. 
Ειδικότερα, ο κ. Κουίκ ανήρτησε σχόλιο που ανέφερε «Καληνύχτα. Αύριο μια τροπολογία θα έχει προσθήκη-αναφορά στις Διατάξεις του άρθρου 11 (παρ.2) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για να ακολουθήσει και συμπληρωματικό: «Κατηγορηματικά αναφέρεται στην προάσπιση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.  Κανείς δεν μπορεί να προβαίνει σε αντεθνική δράση. Από Θράκη μέχρι Δωδεκάνησα».

Επίσης, ο κ. Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας ανάρτηση άλλου χρήστη ξεκαθάρισε: «Πολύ κακώς αποκρύπτεις την αλήθεια ζητήσαμε επαναδιατύπωση της τροπολογίας με αναφορά στο 11 2 της ΕΣΔΑ που ξεκαθαρίζει το Εθνικό θέμα».




Να σημειωθεί ότι το άρ. 11 της (ΕΣΔΑ) αναφέρει:

Άρθρο 11

Ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι

1. Παν πρόσωπον έχει δικαίωμα εις την ελευθερίαν του συνέρχεσθαι ειρηνικώς και εις την ελευθερίαν συναιτερισμού συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ιδρύσεως μετ' άλλων συνδικάτων και προσχωρήσεως εις συνδικάτα επί σκοπώ προασπίσεως των συμφερόντων του.

2. Η άσκησις των δικαιωμάτων τούτων δεν επιτρέπεται να υπαχθή εις ετέρους περιορισμούς πέραν των υπό του νόμου προβλεπομένων και αποτελούντων αναγκαία μέτρα εν δημοκρατική κοινωνία, δια την εθνικήν ασφάλειαν, την δημοσίαν ασφάλειαν, την προάσπισιν της τάξεως και πρόληψιν του εγκλήματος, την προστασίαν της υγείας και της ηθικής, ή την προστασίαν των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων. Το παρόν άρθρον δεν απαγορεύει την επιβολήν νομίμων περιορισμών εις την άσκησιν των δικαιωμάτων τούτων υπό μελών των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας ή των διοικητικών υπηρεσιών του Κράτους.

Επίσης, η αρχική μορφή της τροπολογίας που τελικά απεσύρθη μετά και την αντίδραση των ΑΝΕΛ, ανέφερε: «

Άρθρο 40

Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας προστίθενται εδάφια ως εξής:

«Η αίτηση ανάκλησης ή µεταρρύθµισης του πρώτου εδαφίου επιτρέπεται, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά, και µετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωµάτων του Ανθρώπου µε την οποία κρίνεται ότι η δικαστική απόφαση που δέχθηκε ή απέρριψε την αρχική αίτηση εκδόθηκε κατά παράβαση δικαιώµατος που αφορά στον δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε ή διάταξης ουσιαστικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Δικαιωµάτων του Ανθρώπου.

Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ασκείται µέσα σε προθεσµία ενενήντα (90) ηµερών, η οποία αρχίζει από την ηµεροµηνία που καθίσταται οριστική η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωµάτων του Ανθρώπου, σύµφωνα µε το άρθρο 44 της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Δικαιωµάτων του Ανθρώπου.».

Άρθρο 41

Μεταβατική διάταξη

Η διάταξη του άρθρου 40 του παρόντος καταλαµβάνει και τις υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωµάτων του Ανθρώπου που έχει καταστεί οριστική σύµφωνα µε το άρθρο 44 της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Δικαιωµάτων του Ανθρώπου πριν από τη δηµοσίευση του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή η προθεσµία άσκησης της αίτησης ανάκλησης ή µεταρρύθµισης είναι ένα (1) έτος από τη δηµοσίευση του παρόντος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης