«Ενδιάμεσος ο Κάτσικας», λέει ο Βαλυράκης

«Ενδιάμεσος ο Κάτσικας», λέει ο Βαλυράκης

Ραγδαίες εξελίξεις στην Εξεταστική με έξι νέους φακέλους και με την αναμενόμενη κατάθεση Καπελέρη...

«Ενδιάμεσος ο Κάτσικας», λέει ο Βαλυράκης
Έξι νέοι φάκελοι με στοιχεία από λογαριασμούς του επιχειρηματία κ. Μάριου Κάτσικα ανοίχθηκαν τη Δευτέρα από τα μέλη της επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens. 

Κλείσιμο
Την συγκεκριμένη πληροφορία, έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Σήφης Βαλυράκης, προσθέτοντας ότι ο επιχειρηματίας κ. Κάτσικας είχε ρόλο «ενδιάμεσου» στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. 

Σημείωσε όμως, ότι τα μέλη της επιτροπής δεν έχουν προλάβει ακόμα να μελετήσουν τα νέα στοιχεία και άρα δεν γνωρίζουν ακόμα, πόσους λογαριασμούς αφορούν, σε ποιες τράπεζες και αν αυτοί είναι δεσμευμένοι.
 
Ο  Cabinet man, ο Ζαγοριανός και η Ντόρα

Επιπλέον, ο  κ. Βαλυράκης απάντησε στους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι, ύστερα από την αναστάτωση με το περίφημο e-mail του cabinet man, τον κατηγόρησαν ότι, διοχετεύει έγγραφα που δεν ανήκουν στην δικογραφία και τα μεταφράζει κατά προτίμηση.

Αναλυτικά ο κ. Βαλυράκης παρουσίασε έγγραφο της ανακρίτριας κυρίας Μαρίας Νικολακέα που αποδεικνύει πως το e-mail αποτελεί μέρος της δικογραφίας. 

Σημείωσε δε, πως αποτελεί μία από τις 1.200 σελίδες που έστειλε ο κ. Νίκος Ζαγοριανός για μετάφραση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Μάλιστα, επειδή στην εξεταστική έχουν φθάσει μόνο 4 σελίδες από τις 1.200, ο κ. Βαλυράκης μίλησε για «καταλήστευση» της δικογραφίας από τον κ. Ζαγοριανό! 
Πρόσθεσε δε πως ο ανακριτής υπέπεσε σε μια σειρά από «παρανομίες». Συγκεκριμένα, τον κατηγόρησε πως κακώς έστειλε μέρος της δικογραφίας στο ΥΠ.ΕΞ. για μετάφραση. 

Όμως, ακόμα και όταν πήρε τα μεταφρασμένα κείμενα, μεταξύ των οποίων και το περίφημο e-mail, έπρεπε να στείλει αμέσως την υπόθεση στην Βουλή καθώς σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση εμπλεκόταν άνθρωπος του υπουργικού συμβουλίου.

Τέλος ο κ. Βαλυράκης σημείωσε πως οι βουλευτές της ΝΔ θα πρέπει να «χρεώσουν» πολιτικές ευθύνες για την ποιότητα της μετάφρασης όχι στον ίδιο, αλλά στον υπουργό Εξωτερικών, που την περίοδο μετάφρασης του επίμαχου ηλεκτρονικού μηνύματος, ήταν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.  
   
«Έρχεται  ο Καπελέρης με στοιχεία»

Την Τρίτη στις 15.00 αναμένεται να καταθέσει ο κ. Γιάννης Καπελέρης, προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, και να «φωτίσει» τα μέλη της επιτροπής σχετικά με το ποια ονόματα κρύβονται μέσα στην λίστα του κωδικού 10100. 

Σημειώνεται πως στον συγκεκριμένο κωδικό της Siemens, περνούσαν όλα τα ακριβά δώρα που έκανε η εταιρεία καθώς και οι παραλήπτες τους μεταξύ των οποίων, πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι! Πριν τον κ. Καπελέρη θα καταθέσουν οι κ.κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης και Προκόπης Παυλόπουλος.

Τη Δευτέρα, ενώπιον των μελών της επιτροπής κατέθεσε ο κ. Βύρων Πολύδωρας, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Πολύδωρας, ο οποίος υπέγραψε την 5η τροποποιητική, με την οποία το C4I θα μπορούσε να παραλαμβάνεται κατά τμήματα και όχι στο σύνολό του είπε με τον τρόπο αυτό «διασφάλισε τα συμφέροντα του δημοσίου».

Πρόσθεσε  πως ουδέποτε είχε έρθει σε επαφή  με ανθρώπους της Siemens ενώ στο ερώτημα εάν διαπίστωσε πως υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου του είχαν επαφή με την γερμανική εταιρεία είπε πως «δεν μπορούσα να φανταστώ ότι προΐσταμαι μια συμμορίας απατεώνων». Σημείωσε δε πως ενδεχομένως οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν στην υπογραφή της αρχικής σύμβασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης