ΚΚΕ για Εσθονία: Yποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ - Πέρυσι είχαν πάει σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Μπρατισλάβα

ΚΚΕ για Εσθονία: Yποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ  - Πέρυσι είχαν πάει σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Μπρατισλάβα

«Οι αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία αποτελούν πρόκληση για τα εκατομμύρια των θυμάτων του ναζισμού»

Για ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία που αποτελούν πρόκληση για τα εκατομμύρια των θυμάτων του ναζισμού κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα. Ο Περισσός σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια η ΕΕ - που έχει ως επίσημη πολιτική και ιδεολογία τον αντικομμουνισμό - επιχειρεί με πακτωλό κονδυλίων να ξαναγράψει την ιστορία και να κατασυκοφαντήσει τον σοσιαλισμό. 

Το ΚΚΕ δεν παραλείπει επίσης να στρέψει τα βέλη του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας υποκριτική την στάση του καθώς όπως σημειώνει η κυβέρνηση είχε εκπροσωπηθεί στις αντίστοιχες περσινές στην Μπρατισλάβα, αλλά και γιατί αθωώνει την ΕΕ των μονοπωλίων.

Ο Περισσός στρέφει τα βέλη του κατά πάντων καθώς σημειώνει πως «στην Εσθονία και στις άλλες χώρες καταρρέουν τα όσα ισχυρίζεται ο  ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα για τη δήθεν Ευρωπαϊκή Ένωση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ασφάλειας, της αλληλεγγύης». Η ανακοίνωση του καταλήγει μάλιστα με την επισήμανση ότι «100 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα και ότι η ενίσχυση του αντικομμουνισμού αποδεικνύει ότι η αστική τάξη και τα επιτελεία της τρέμουν το λαό και την προοπτική της πάλης του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει: 

«Οι αυριανές αντικομμουνιστικές ανιστόρητες φιέστες στην Εσθονία αποτελούν πρόκληση για τα εκατομμύρια των θυμάτων του ναζισμού, για όλους τους λαούς της Ευρώπης που έγραψαν με την πάλη τους τις ηρωικές σελίδες της Αντιφασιστικής Νίκης. Αποτελούν πρόκληση για τα εκατομμύρια των κομμουνιστών, των αγωνιστών που συνέβαλαν καθοριστικά στη συντριβή του ναζισμού-φασισμού.

Είναι η συνέχεια παρόμοιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια υπό την αιγίδα της ΕΕ η οποία έχοντας ως επίσημη πολιτική και ιδεολογία τον αντικομμουνισμό και με πακτωλό κονδυλίων επιχειρεί να καθιερώσει την 23η Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων». Κύρια επιδίωξη της το ξαναγράψιμο της ιστορίας των λαών, η συκοφάντηση του σοσιαλισμού, η απαράδεκτη και ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό - ναζισμό. Βασική επιδίωξη να κρυφτεί ότι η εξουσία των μονοπωλίων η οποία πήρε τη μορφή του ναζισμού στη Γερμανία, ο ίδιος ο καπιταλισμός ανατράπηκε στην ΕΣΣΔ και στις άλλες χώρες όπου η εργατική τάξη πήρε την εξουσία, προχώρησε για δεκαετίες τη σοσιαλιστική οικοδόμηση παρά τις αδυναμίες και τα σοβαρά λάθη.

Η αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ η οποία συμβαδίζει με την αντιλαϊκή, αντεργατική επίθεση βρίσκει στην Εσθονία και στις άλλες χώρες της Βαλτικής τον καλύτερο εκφραστή της. Οι εσθονικές αστικές κυβερνήσεις με τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, τα χρόνια που ακολούθησαν των ανατροπών στις σοσιαλιστικές χώρες και της διάλυσης της ΕΣΣΔ οργίασαν διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια.

Η προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό αποδείχτηκε περίτρανα πως στόχο έχει την αθώωση του ναζισμού για τα εγκλήματα του. Στην Εσθονία οι δολοφόνοι της 20ής εσθονικής μεραρχίας των «Waffen SS», των εσθνονικών SS που πολέμησαν στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας αναγορεύονται σε ‘’ήρωες’’ απολαμβάνοντας συντάξεις και προνόμια ενώ απαγορεύεται η δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος, τα κομμουνιστικά σύμβολα και η περίοδος που η Εσθονία βρισκόταν στη σύνθεση της ΕΣΣΔ θεωρείται «κατοχή». Η μέρα απελευθέρωσης της Εσθονίας από τον Κόκκινο Στρατό και τους Εσθονούς παρτιζάνους έχει καθιερωθεί ως “μέρα πένθους” από τους σημερινούς αντικομμουνιστές και τους απογόνους των ναζί δολοφόνων.

Στην Εσθονία και στις άλλες χώρες καταρρέουν τα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα για τη δήθεν ‘’ΕΕ της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ασφάλειας, της αλληλεγγύης’’.

Η άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συμμετέχει στις αυριανές εκδηλώσεις στην Εσθονία είναι τουλάχιστον υποκριτική όχι μόνο γιατί επίσημα είχε εκπροσωπηθεί στις αντίστοιχες περσινές στην Μπρατισλάβα, αλλά και γιατί αθωώνει την ΕΕ των μονοπωλίων η οποία έχει κάνει σημαία της τον αντικομμουνισμό, την εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό. Άλλωστε η συκοφάντηση του σοσιαλισμού, ολόκληρης της σοσιαλιστικής πορείας της Σοβιετικής Ένωσης, από το ΣΥΡΙΖΑ σιγοντάρει τον χυδαίο ακραίο αντικομμουνισμό της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των λοιπών κολαούζων, μαζί φυσικά με τη δολοφονική ναζιστική Χρυσή Αυγή, έτσι όπως αυτός εκφράστηκε κυρίως τις τελευταίες μέρες.

100 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Η ενίσχυση του αντικομμουνισμού αποδεικνύει ότι η αστική τάξη και τα επιτελεία της τρέμουν το λαό και την προοπτική της πάλης του, χτυπούν τους κομμουνιστές γιατί αυτοί είναι φορείς της διεξόδου από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τις κρίσεις του.
Η λαϊκή πείρα αποδεικνύει ότι η κλιμάκωση του αντικομμουνισμού και όλων των παρωχημένων αντιδραστικών ιδεολογημάτων, αποτελεί μόνο προπομπό νέων αντιλαϊκών μέτρων και περιστολής των λαϊκών δικαιωμάτων, εξαπόλυσης νέου γύρου ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων σε βάρος των λαών.

Γι αυτό και η πάλη για την κατάργηση των αντικομμουνιστικών διώξεων και απαγορεύσεων, ο αγώνας ενάντια στον αντικομμουνισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, συνδέεται με τη συνεχή πάλη για την εργατική εξουσία για να απαλλαγεί η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα από τα δεσμά του καπιταλισμού, της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια, πολέμους, το ναζισμό- φασισμό και τους υποστηρικτές του».

ΣΧΟΛΙΑ (35)

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΛΠ

Είδατε ότι οι ακτιβιστές αριστεροί μετατράπηκαν στους χειροτερους φασίστες και ρατσιστες, υπονομευτές της ζωής σας, επειδή ακριβώς οι ιδέες τους ήταν ενα ματσο μπαρουφες. Για τον ιδιο λογο μην πιστευετε το ακομα χειροτερο σταλινικο καταλοιπο με το ονομα ΚΚΕ που υποσχεται τις ιδιες αρλουμπες. Απλα πλουτιζουν εκμεταλλευομενοι τον ενθουσιασμο σας. Απομακρυνθειτε απο ΠΑΜΕ ΚΚΕ Ανταρσιες πλευσεις και γενικα ολα τα κομματα που τα κονομανε χωρις να δουλευουν. ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.

Υπερασπιστής της δημοκρατίας

Κατά την γνώμη μου, η λύση είναι μία: όσοι έχετε σπίτι και γη στην επαρχία, παρατήστε τα όλα κι επιστρέψτε εκεί. Αν σας τα έχει πάρει η τράπεζα ή έχετε υποχρεώσεις στην πόλη, too bad. Όσοι όμως μπορείτε, κάντε το. Δουλέψτε μόνο μαύρα και δηλωθείτε άνεργοι, αφού οι φόροι σας πηγαίνουν α) στους κομματικούς στρατούς, β) στους λαθρομετανάστες και γ) στις μνημονιακές υποχρεώσεις για να αναπληρώσουν οι πολιτικάντηδες αυτά που έφαγαν (άλλωστε, υγεία και ασφάλιση σας τα κόβουν, όσα και να πληρώσετε). Βάλτε φωτοβολταϊκά και κόψτε την αιματορουφήχτρα ΔΕΗ. Χρησιμοποιείστε καρτοκινητά και κόψτε τον ΟΤΕ και λοιπές εταιρίες. Καλλιεργήστε με permaculture και μην τρώτε τα μεταλλαγμένα της Μονσάντο. Κάντε παιδιά και διδάξτε τα με home-schooling (δηλώστε διεύθυνση εξωτερικού, για να μην σας κυνηγήσει το κράτος), αφού ούτως ή άλλως στα σχολεία παίρνουν την "παιδεία" των Ρεπούση/Γαβρόγλου και την κοινωνικοποίηση του Γιακουμάκη. Ξεχάστε τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά: ο πολιτιστικός μαρξισμός έχει καλύψει με τον σκοταδισμό του την ακαδημαϊκή έρευνα. Αφήστε το κράτος να καταρρεύσει και φύγετε απ'όλα τα κόμματα. Η μόνη ελευθερία.

έχεις χάσει επεισόδια

στην φιλελεύθερη Βρετανία... πρίν από μερικά χρόνια πολίτης ο οποίος εφάρμοσε όλα αυτά... ήτοι να μην έχει οποιαδήποτε ΕΞΑΡΤΗΣΗ & δοσοληψίες με το κράτος ( social benefits - τραπεζικές συναλλαγές - λογαριασμούς ΔΕΚΟ - αγορές από super markets - κτλ )... τον πήραν σηκωτό από την εξοχή... και τον επανέφεραν στην πόλη για να μην δίνει το κακό παράδειγμα... βάζοντας και σε άλλους ιδέες ότι είναι εφικτή η αυτάρκης ζωή. Όταν λοιπόν στην χώρα προπύργιο των ατομικών ελευθεριών & δικαιωμάτων... το σύστημα αντιδρά με τέτοια σπουδή, & με τέτοια μορφή... τι αντιδράσεις προβλέπεις σε αυτή την χώρα που "φημίζεται" για τον σεβασμό της στις ατομικές ελευθερίες ;

Πρώην Κνίτης

Έχω να πω πως τα περισσότερα παιδιά που πηγαίνουν στην ΚΝΕ, πηγαίνουν γιατί νομίζουν ότι ο κομμουνισμός θα δώσει διέξοδο στην επαναστατικότητα που τους διακατέχει. Αυτό βέβαια, γιατί δεν ξέρουν ιστορία και γιατί κανείς δεν τους την διηγείται (ούτε τα ΜΜΕ, αφού όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι ήταν κνίτες, ούτε τα κόμματα- πλην Χ.Α. βεβαίως). Ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική θεωρία, άρρωστη σαν τα μυαλά που τον δημιούργησαν: Μαρδοχάι Μαρξ, Χαμ Γκόλντμαν, Λεβ Μπρονστάιν, Γόσεφ Τζουγκασβίλι, Γόσιπ Μροζ...και επί ελληνικού εδάφους, Ιωσήφ Μπεναρόγια, Κοέν, Βεντούρα κ.λ.π. Καταλάβατε πιστεύω...

Kanaliotis

Σχολιαστές , δεν ειναι κακό να ανοίγουμε κανα βιβλίο (όσοι γνωρίζεται ανάγνωση ). Όχι μόνο ότι λέει ο ΣΚΑΙ κ το ΠΘ.

Εξοριστος

Απ' ο,τι καταλαβα, στατιστικως σε αυτο το θεμα περι κουμμουνισμου πηραν μερος οι εξης ηθοποιοι: Νεοδημοκρατες, ακροδεξιοι,χρυσαυγιτες, νεοφιλελεδες ,δηλαδη κεντρωοι, ποταμισιοι και λοιπα εξαπτερυγα. Απουσιαζαν δια της σιωπης τους αυτοι που δεχθηκαν χολη και ταξικο μισος, δηλαδη οι κουκουεδες. Ποσο σοφη ειναι τελικα η παροιμια πως η σιωπη ειναι χρυσος...

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ .ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Κ.Κ. ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΕΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ.

QAZWSX

Για δες τα ποσοστά του Κ.Κ στην Ιαπωνία

Ελ

Μα για τι τους κατηγορειτε? αφου ειστε ταξικα αδερφια.... Ξηλωμα στα κουμουνια τώρα, καταστρεφουν την Ελλαδα!

Ωραία

Θίχτηκαν τα ζόμπι του Περισσού για τους Εσθονούς αλλά για τους Πόντιους της ΕΣΣΔ που αφάνισε ο Στάλιν κουβέντα ε; Ε βέβαια μην τρομάξουν το πατερούλη και σηκωθεί απο τον τάφο.

Σβαρνούτ-ος

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα κάνει στο θέμα αναδίπλωση.Εδώ θα είμαστε για να το απολαύσουμε.Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά.

QE

Μπα, αυτά είναι εύκολα θέματα για διανομή σανού. Δεν έχουν να κάνουν με λεφτά, μόνο με συμβολισμούς για τα αιγοπρόβατα που τους ψηφισαν. Αν τους φύγει και αυτό, θα έχουμε μαζικές αυτοκτονίες (δεν θα ήταν και κακό).

dr house

άλλοι ετούτοι του κκε! εδώ ο κοσμος καίγεται κι αυτοι τον κομμουνιστικό χαβά τους ,μην τους θίξουν τον στάλιν ,τα γκουλαγκ ,τις εξορίες ,τις σιβηρίες...ρε βλαμμένα για ακούστε :θυμάμαι κάποτε που το σπουδαστικό του κκε πρωτοστάτησε να πάμε εκδρομη τελειόφοιτων στη σοβιετική ακόμα ρωσία λίγο μετά τη μεταπολίτευση .εκει να δείτε χαμός ! οι μισοί της κνε και του πασοκ γύρισαν αλλαγμένοι απο τον παραδεισο που είδαν ! το πιο χαριτωμένο :όταν μέσα στο τουριστικό λεωφορείο που μας ξεναγούσε και φυσικά είχε χαφιέδες παντού ρώτησα γιατί όπως μας έλεγε η ξεναγός μας όλες τις εκκλησίες τις είχαν κάνει μουσεία , αφού ρώτησε τον κομματικό παριστάμενο ,αυτός της υπέδειξε να πει πως "επειδή δεν πηγαινε ο κόσμος τις κλείσαμε @!!! τότε εγώ ρώτησα πάλι - εμεις ήρθαμε εδώ με πρωτοβουλία της κνε/του κκε που στην ελλάδα δεν πάει ο κόσμος να το ψηφίσει (έπαιρνε 4% νομίζω ) - να το κλείσουμε ; ε,απο εκείνη την ώρα όπως καταλαβαίνετε είχα δωρεαν προσωπικό χαφιέ σε όλη τη δεκαπενθήμερη εν μόσχα κιεβο λένιν γκραντ διαμονή μου!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21765958

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

IMG-20191016-WA0000

Στη συζήτηση με τον Σαρλ Μισέλ κυριάρχησαν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία

4861080

Καλεί αύριο σε συνάντηση την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ύψους 330 εκατ. ευρώ

4924456

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «επάξια εκλογή η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει» 


vroutsis2

«Τίποτα δεν καταργείται» τόνισε ο υπουργός Εργασίας – Δυνητικό εργαλείο προς χρήση η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία - «Νομοθετείτε ως διαρρήκτης και λαθρεπιβάτης» απάντησε ο Νίκος Παππάς

2
21763880__1_

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους ήταν παραγωγικές και θα συνεχιστουν την ερχόμενη Δευτέρα - Σκανδαλίδης: Η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει

3