Κοντονής: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα

Κοντονής: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε την προεδρεύουσα του Συμβουλίου της Ευρώπης Εσθονία ότι δεν θα λάβει μέρος σε διεθνές συνέδριο - «Ο στρατός της ΕΣΣΔ ήταν απελευθερωτής της Ευρώπης» επισημαίνει ο κ. Κοντονής και προσθέτει: «Ναζισμός και κομμουνισμός δεν είναι μέρη της ίδιας εξίσωσης»

Η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν θα θα συμμετάσχει  στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Αυτό προκύπτει από την αρνητική απάντηση που απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στη σχετική πρόσκληση με την οποία συσχετίζει την διεξαγωγή του συνεδρίου με την άνοδο του εθνικισμού και του ναζισμού στην Ευρώπη, χαρακτηρίζει τον στρατό της ΕΣΣΔ ως τον ... απελευθερωτή της Ευρώπης και παρουσιάζει τον κομμουνισμό ως τη... μήτρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας καθώς όπως αναφέρει γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα.  

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κοντονής αποφεύγει την οποιαδήποτε νύξη στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα και ενημερώνει τους διοργανωτές ότι η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο Συνέδριο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης:

«Η πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» μας προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά. Ειδικά σε μία περίοδο, που οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αμφισβητούνται ανοιχτά από την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων και των νεοναζιστικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η προαναφερθείσα πρωτοβουλία είναι πολύ ατυχής.

Η Ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί παρόλο που μπορεί να γράφεται κυρίως από τους νικητές ή να αξιολογείται διαφορετικά από την οπτική των κρατών. Παρ'όλα αυτά, τα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα, κατέγραψαν τον στρατό της ΕΣΔΔ ως τον απελευθερωτή της Ευρώπης και των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και ως λυτρωτή από την φρίκη του Ολοκαυτώματος.

Στη σκέψη και στη συνείδησή μας, το ναζιστικό καθεστώς, δηλαδή εκείνο το  πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει τον ρατσισμό, το μίσος τη μισαλλοδοξία και τη μαζική δολοφονία ως τον πυρήνα της ιδεολογίας του δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τον κομμουνισμό, με την πολιτική ιδεολογία που αυτός αντιπροσωπεύει, ή να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο, απλούστατα διότι η ανθρωπότητα δεν έχει αντιμετωπίσει τίποτε παρόμοιο με τον ναζισμό και ελπίζουμε πως δε θα το κάνει στο μέλλον. 

Η φρίκη που γνωρίσαμε μέσω του Ναζισμού είχε μία και μόνη εκδοχή, αυτή που περιγράψαμε παραπάνω. Ο κομμουνισμός, αντίθετα, γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, ένα εκ των οποίων υπήρξε ο ευρωκομμουνισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε κομμουνιστικό καθεστώς, την περίοδο της Άνοιξης της Πράγας με στόχο να παντρέψει τον σοσιαλισμό με την Δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτό το ιδεολογικό ρεύμα μπόλιασε έκτοτε την πολιτική σκέψη όλης της Δυτικής Ευρώπης, έθεσε ζητήματα αναζήτησης, αποτέλεσε ένα μεγάλο εργαστήρι θεωρητικών επεξεργασιών, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα διαλόγου, που το κατέστησαν έναν οργανισμό ζωντανό.

Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός συνεδρίου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και τίτλο, στέλνει ένα λανθασμένο και επικίνδυνο πολιτικό μήνυμα, το οποίο είναι προϊόν των Συμφωνιών που ακολούθησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναβιώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα που τόσα δεινά έφερε στην Ευρώπη, αντίκειται στις αξίες της ΕΕ και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, η οποία είναι πως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δε θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης. 

Έχει γίνει σαφές ότι η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο εν θέματι Συνέδριο»

ΣΧΟΛΙΑ (496)

joy

''Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα'' episis den anagnorizei ta thalassia synora, tous hiliades paranomous metanastes, tin sfagi ton Pontion, tin diafora metaxy Lesvou kai Mytilinis kathos kai tis dikastikes arhes. I dimokratia tous teleionei ekei pou xekinane ta symferonta tous! Alla I Ellada den eine afti...Aytoi eine oi SYRIZA-ANNEL .

Κυριακος Ιωαννίδης

Μήπως μπορεί να μας πει ο κύριος αυτός ποιοι ήταν αυτοί που τουφέκισαν και λόγχiσαν 300 αιχμαλώτους έλληνες στη περιοχή της Βροντούς Σερρών;

ΤΑΝΙΑ

ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ!! ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΗ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ!!!

Α ρε...

Ζακυνθινέ Μαδούρο, η πλακίτσα τέλειωσε οριστικά.

@

Αυτούς ψήφισε ο κόσμος και ξέροντας και διαβάζοντας το καταστατικό ιδεολογία του σύριζα εκλογές το 2019 ΚΚΕ -ΛΑΕ- ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΟΥΜΕ ΜΑΖΊ ΤΟ 2019 Δεν ζουμε ολοι με θαλασσοδανεια οπως ο Μπαμπης και ο Αρης πληρωνόσαστε με δανεικά λεφτά

GeorgeP

Εδώ κανεις λάθος κυριε Κοντονή ο Συριζα δειν αναγνωριζει τα εγκληματα που διεπραξαν οι κομμουνιστές και οχι η Ελλαδα.Ο Συριζα ειναι το κομμα το οποιο ουδεποτε καταδικασε το καθεστως του Τσαουσεσκου για τον λογο οτι εστελναν χαρτι από την Ρουμανια για να τυπωνεται η εφημεριδα Αυγη.

Ρε Νιόνιο,

εσύ είσαι όλη η Ελλάδα? Από που αντλείς το απύθμενο θράσος να δηλώνεις επίσημα: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εγκλήματα από τα κομουνιστικά καθεστώτα!? παραποιώντας κι διαστρεβλώνοντας βάναυσα την πρόσφατη δραματική ιστορία τής Ευρώπης? Κρίμα στην ωραία σου μουστάκα κοκκινοτρίχη και βέβαια που κατάγεσαι από το ωραίο νησί τού Σολωμού και τού Κάλβου... Αλλά ξέχασα, η αληθινή πατρίδα όλων των γνήσιων ελήνων κομουνιστών ήταν, είναι και θα παραμείνει η μαμά Ρωσία!. Τότε τού Στάλιν τώρα τού Πούτιν!! Πού σας βρήκαμε και σας βάλαμε πάνω στο σβέρκο μας ρετάλια τού παρελθόντος.... Αχ, πού είναι ο αείμνηστος Σπαθάρης να βάλει νέο τίτλο στο ανεπανάληπτο σατιρικό του έργο κι από "Ο Νιόνιος Γραμματικός" σε: Ο Νιόνος , ο Κομουνιστής Υπουργός!! Έ, ρε γέλια, ε ρε κλάματα... Γεια σου Νιόνιο μας, καραγκιοζάκο τού καιρού μας... (Ο.Ε.)

jan

διακοπές στη Σιβηρία χρειάζεσαι σύντροφε.

Γανυμήδης

κ. Κοντονή, αυτό που λέτε είναι αστείο ότι "ο Ναζισμός και κομμουνισμός δεν είναι μέρη της ίδιας εξίσωσης". Διορθώνω ο Ναζισμός και Κομμουνισμός σαν ίσοι όροι μιάς ισότητας, ισούνται παράλληλα με τον απολυταρχισμό! Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να μιλάς στο όνομα του Ελληνικού λαού?..................

Θεοδμητος Ελυμευς

Αναθεμα ιδεαζοντες τον κοσμο οτι οριζουν, σε αγαθους νοηματα αξιων παραλογιζουν, κομουνοστες κοπροσκιλα φαντασια τα'ι'σμενοι, γαυγιζουνε ανοητα μ'ολο που ειναι χεζσμενει.

kostas

Τα κομουνιστικά καθεστώτα είναι μακράν τα πιο απάνθρωπα, βάρβαρα και καταπιεστικά καθεστώτα που πέρασαν από την γη από την αρχαιότητα. Μόνο η Γερμάνια του Χίτλερ, οι Τούρκοι και οι Μογγόλοι τους φτάνουν σε αυτά τα επίπεδα οργανωμένης κτηνωδίας. Το μεγάλο αστέρι των κομουνιστών δεν είναι παρά το καθεστώς των Red khmer στην Καμπότζη, τούτοι οι κομουνιστές έχουν πάει την κτηνωδία στο μέγιστο επίπεδο. Προφανώς κ. Κοντής είναι εντελώς ανιστόρητος και ιδιοτελής για να λέει τέτοιες ανοησίες.

Εσθονος

Ντροπη στην ελλαδα η μονη χωρα που οχι μονο αρνητε τα κομμουνιστικα εγκληματα αλλα θαυμαζει κομμουνιστες δικτατορες.Φανταστειτε καποιος να αρνιοταν τα ναζιστικα εγκληματα τι θα λεγατε?καπως ετσι αισθανομαστε εμεις

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kalpes_ar

Δείτε ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί  και την κατάταξή τους - Εξι στους δέκα θεωρούν πιθανό ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας  και Τουρκίας- Το 45% θέλει να παραμείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος και για δεύτερη θητεία

8
vroutsis_art

Ευέλικτες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μείωση των εισφορών για τους μισθωτούς, αύξηση των επικουρικών και περιορισμός της υποδηλωμένης εργασίας είναι οι βασικές αλλαγές που θα αποτυπωθούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

1
NIKOS_FILIS

«Μια εικόνα όπου στο προσκήνιο έρχονται πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν ταυτιστεί με πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση δεν μου αρέσει», είπε στον Θέμα 104,6 ο Νίκος Φίλης 

3