Επιμένει για τα εγκλήματα του Κομμουνισμού ο Κοντονής

Επιμένει για τα εγκλήματα του Κομμουνισμού ο Κοντονής

Αν και παραδέχθηκε ότι ένα μοντέλο κομμουνισμού οδήγησε σε εγκλήματα «εντούτοις δεν έχει παράξει μόνο αυτό» - «Δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις» είπε για την απόφασή του να μην παραστεί στο συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας της ΕΕ

Ούτε βήμα πίσω από την απόφασή του η Ελλάδα να μην παραστεί στο συνέδριο Εσθονικής Προεδρίας της ΕΕ σχετικά με τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα
δεν έκανε ο Σταύρος Κοντονής
με νέα συνέντευξή του.

«Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία όπως ο ναζισμός» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης προσθέτοντας ότι αν και δικαίως έχει κατηγορηθεί εκείνο το μοντέλο του κομμουνισμού που παρήγαγε αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης που παρήγαγε εγκλήματα, ο κομμουνισμός ως ιδεολογία δεν έχει παράξει μόνο αυτό το φαινόμενο».

Χαρακτήρισε «σοβαρότατο λάθος να μας κατηγορούν εμάς ως ανανεωτική αριστέρα ότι δίνουμε άλλοθι στα εγκλήματα του σταλινισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως συνέχεια των κομμάτων της ανανεωτικής αριστεράς δημιουργήθηκε ως αντίσταση στον δογματικό μαρξισμό που ονομάτισαν σοσιαλισμό στη μαρξιστική ευρώπη» προσθέτοντας ότι «εμείς ποτέ δεν ταυτίσαμε το ΚΚΕ με τους ναζιστές».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να μην παραστεί στο συνέδριο «απομωνόνοντας» την Ελλάδα είπε ότι «μην νομίζετε ότι δεν με απασχόλησε το να πάω στο συνέδριο. Αλλά δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις μέσα από αυτές τις συναντήσεις. Από τη στιγμή που τα κόμματα στο παρελθόν είχαν μια τέτοια εθνική γραμμή να μην ταυτίσουν τον κομμουνισμό και το ναζισμό».

Έκανε και «μάθημα» στην εσθονική προεδρία λέγοντας ότι «εκφεύγει των ορίων της με το συνέδριο αυτό γιατί υπάρχουν αντιδράσεις για ένα τέτοιο θέμα. Θα έπρεπε αυτή την πρωτοβουλία να την πάρει ως κρατική υπόσταση και όχι ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ».

«Η στάση μας ήταν μια στάση αρχής, εξεπλάγην με τις αντιδράσεις των κομμάτων γιατί συγκρούονται με αυτά που είχαν πει στην Ευρωβουλή» συμπλήρωσε λέγοντας ότι πριν από μερικά χρόνια όλα τα κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν ταχθεί κατά της προσπάθειας εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό.


Ορισμένες αποφάσεις δικαστηρίων γεννούν ερωτηματικά

Όσον αφορά τα θέματα της δικαιοσύνης είπε ότι «δεν υπάρχει κόντρα εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας» προσθέτοντας ότι «η λειτουργία και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι απολύτως σεβαστή».

Δεν απέφυγε, όμως, να σχολιάσει ορισμένες απόφασεις που όπως είπε «γεννούν ερωτηματικά όπως η απόφαση του ΣτΕ για την παράταση του χρόνου ελέγχου των φορολογικών υποθέσεων».

Προανήγγειλε και «επέκταση του νόμου Παρασκευόπουλου με κάποιες ρυθμίσεις που θα προσδιορίζουν ορισμένες γενικές ρυθμίσεις που θα ορίζει σαφώς ποιοι δικαιούνται, ποιοι δεν δικαιούνται και υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνεται αυτό».

Ο Καμμένος δεν παρενέβη στη δικαιοσύνη για την υπόθεση Noor1

Ο Σταύρος Κοντονής ρωτήθηκε και για την υπόθεση της συνομιλίας του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο ισοβίτη για την υπόθεση Noor1 Μάκη Γιαννουσάκη κάλεσε όσους αναφέρονται σε αυτό «να μας πουν υπάρχει νομικό πλαίσιο που απαγορεύει αυτό ή είναι μια ηθική στάση που πρέπει να κρατήσει ένας υπουργός».

Υποστήριξε ότι «είναι ψευδές και συκοφαντικό να μιλούν για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Ο υπουργός δεν παρενέβη στους δικαστικούς. Προέτρεψε έναν κρατούμενο να πει αυτά που γνωρίζει γιατί ο ίδιος εξέφρασε αυτή την άποψη και εγγυήθηκε για την ασφάλειά του επειδή ο ίδιος είπε ότι φοβάται για τη ζωή του».

«Όταν μιλάμε για 2,10 τόνους ηρωίνης που είναι το κακό να προτρέψει ένας υπουργός κάποιον να δώσει στοιχεία;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και είπε ότι και ο ίδιος θα έκανε το ίδιο «αν τον είχα συναντήσει σε μια επίσκεψη μου στις φυλακές και μου έλεγε ότι έχει στοιχεία να καταθέσει».

Υπήρχε σχέδιο εμπρηστών στη Ζάκυνθο

Ο κ. Κοντονής επέμεινε στη δήλωσή του για «σχέδιο εμπρηστών» στη Ζάκυνθο. «Δεν έχω κανένα ερωτηματικό ότι υπήρχε σχέδιο εμπρηστών στη Ζάκυνθο που τα συνέδεσα με επιχειρηματικά σχέδια εκμετάλλευσης των εκτάσεων. Δεν απέκλεισα να υπήρχαν κύκλοι - και δεν αναφέρομαι σε κόμματα - που ήθελαν να υπάρξει έκρυθμη κοινωνική κατάσταση. Ξέρετε τι είναι να καίγεται το σπίτι σας;» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης που πολιτεύεται στο νησί του Ιονίου.

«Ο τρόπος που έμπαιναν οι φωτιές ήταν επαγγελματικός» συμπλήρωσε επικαλούμενος φωτογραφίες τουριστών που έχουν δημοσιευθεί στη Ζάκυνθο και έδειχναν «τις φωτιές να ξεκινούν η μια μετά την άλλη».


Θα κλείσει πιο εύκολα η γ΄ αξιολόγηση

Όσον αφορά την οικονομία ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε με αφορμή και την ανάβθμιση από τον οίκο Fitch ότι «όλοι οι οίκοι δίνουν πιστοποιητικό ορθής διαχείρισης της κατάστασης».

Κατά τον ίδιο «μετά τη β΄ αξιολογηση αξιολογείται η κυβέρνηση θετικά απο το σύνολο των ευρωπαϊκών θεσμών και των αγορών τις οποίες εμείς ποτέ δεν αποθεώσαμε».

«Η αποκλιμάκωση των επιτοκίων δημιουργεί καλύτερο πεδίο για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές γιατί αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Μιλώντας, τέλος, για την επερχόμενη γ΄ αξιολόγηση επιχειρηματολόγησε ότι «κάθε αξιολόγηση είναι καλύτερη από την προηγούμενη» εκφράζοντας την εκτίμηση ότι  «η γ΄ αξιολόγηση θα γίνει πιο γρήγορα και πιο εύκολα» καθώς «τα μέτρα έχουν δρομολογηθεί και θα κλείσει στην ώρα της».

ΣΧΟΛΙΑ (123)

Αντιδραστικό στοιχείο

Στις 27 Αυγούστου τιμούμε στον νομό Καστοριάς στην περιοχή του Βιτσίου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τους αγωνιστές του ΕΑΑΣ απέναντι στους Κομμουνιστοσυμμορίτες της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και απάτριδων Ανθέλληνων που μισούσαν οτιδήποτε Ελληνικό. Για δεύτερη φορά στην ζωή μου θα μπορέσω να παραβρεθώ στα μέρη που πολέμησε ο Παππούς μου τους Κομμουνιστοσυμμορίτες στα Βουνά του Γράμμου και του Βιτσίου, που με την επιχείρηση Πυρσός έστειλαν τους απάτριδες στις πατρίδες που τόσο λησμονούσαν (Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία, Ρωσία κτλ). Σήμερα η συγκεκριμένη εκδήλωση πρέπει να στηριχθεί όσο ποτέ, καθώς βλέπουμε καθημερινά τα σταλινικά απολιθώματα που παρέμειναν και κυβερνούν, με τι λύσσα επιτίθενται στον Ελληνισμό, στην οικογένεια, στην Θρησκεία, σε οτιδήποτε Ελληνικό υπάρχει θέλουν να το αφανίσουν. Είναι στο DNA τους δεν αλλάζει.!

Βοθρογιαννης ηρωας του κΚΕ

Που τον βρήκατε αυτόν τον τσέλιγκα ουτε για κλητήρας δεν κάνει.

Αναποφασιστος

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ. ΑΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΕ Χ.Α. ΚΑΙ ΝΔ.....

Κοιτά να δεις...

Στα 32 πήρε πτυχίο αυτός από τη νομική και θέλει να κάνει και διάλεξη στους 27 από τους 28 της Ευρώπης να μην συμμετάσχουν...Πυ-πυ-Πύραυλος!!!

Αντικομμουνιστής

Κακό πράμα ο κομμουνισμός. Γιαυτό μόλις έπεσε η Σοβιετική Ένωση απελευθερώθηκαν οι δυνάμεις της αγοράς: Μαφία, ναρκωτικά, πορνεία. Οι άνθρωποι απέκτησαν αξιοπρέπεια: Είναι γνωστό σε όλους ότι σχεδόν το σύνολο των εκδιδομένων γυναικών στην Ελλάδα είναι από πρώην ανατολικές χώρας. Αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη οι πρώην ανατολικές στελεχώνουν κατά πολύ τον κλάδο.Να πάμε και λίγο παραπέρα; Οικονομικές κρίσεις, παγκόσμια ανασφάλεια, πόλεμοι... Ωραίο πράμα ο καπιταλισμός. Για το ναζισμό ας το αφήσουμε καλύτερα.

ION

Υπουργέ ξέρεις πολύ καλά ότι το πολύ το ΚΑΠΑ ΚΑΠΑ κάνει το παιδί ...Κοντονή!

ISTOΡΙΚΩΣ

ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ,του Ιερέως Αθανάσιου Γεράση, ο οποίος ήταν από το Αξάρι της Κόνιτσας,όταν την 10-02-1948 συνελήφθη από τους κομμουνιστοσυμμορίτες και υπέστη φρικτά βασανιστήρια και ακρωτηριασμούς, πριν τελικά κατακρεουργηθεί..............Αιτια συλληψης;;; Επειδη κατόρθωσε να διασώσει και να φυγαδεύσει 25 παιδιά από το παιδομάζωμα, καθώς από την προηγουμένη είχε πληροφορηθεί τους σκοπούς των συμμοριτών.

Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ειναι κανενα ελεος για τους προδοτες και τους πρακτορες των αποικιοκρατων.

T.

Κάτι ανέφερε ο κ. Κοντονής για πρώην Πρωθυπουργό της δεξιάς ότι δεν διακατείχετο από αντικομμουνιστικό μένος. Μιλάει σοβαρά ή δεν ξέρει ιστορία;;; θα απαντήσει στην ερώτηση: Ποιος έχει πει ότι η Μακρόνησος "αποτελεί τον Παρθενώνα της Νεωτέρας Ελλάδος";;;

freeman

Στις μεταιχμιακές προς τον Κομουνισμό Κοινωνίες παρίες , παρατηρούνται διαχρονικά , τριών ειδών Κομουνολάγνων ανθρωποειδών : Οι MALAKES , που ΕΊΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι ΣΤΑ ΙΣΑ θα μοιράζεται σε ΟΛΟΥΣ η πίτα της εξουσίας αγαθών (άρα αν πεινάμε όλοι , μικρό το κακό !) . . . Οι ΧοντροMALAKES , που ΕΊΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι ΑΥΤΟΙ θα είναι στην Κομματική Επιτροπή Διανομής της πίτας εξουσίας-αγαθών (άρα θα κόβουν μεγαλύτερα κομμάτια για την πάρτη τους και τα σκατόσογά τους) . . .και ΤΕΛΟΣ, τα mounoΣΚΥΛΑ που Γκεμπελίζοντας δουλεύουν τους ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ MALAKES καθώς ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ το Κομματικό Μαχαίρι κοπής της πίτας εξουσίας-αγαθών ΑΛΛΑ και το ΛΕΠΙΔΙ (ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ από την Διεθνή Επισιτιστική Βοήθεια) για ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΑ κοψοχέρη που θα ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ , ΝΕΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !

@freeman

Ακριβώς έτσι. Η χώρα αυτοκτόνησε με τους σταλινικούς μπολσεβίκους. Όσοι έχουν ζήσει σε χώρες του ανατολικού μπλοκ ανατριχιάζουν με την απόφαση του σοφού λαού για τους αναρχοκουμμούνες.

freeman

Αδιαμφισβήτητο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ! ΠΩΣ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣταλινοΚομουνισμό ! ΔΕΝ κυβερνάει ο Τσίπρας , αλλά το Καραμανλικό παρακράτος που ΕΛΕΝΧΕΙ την Δικαιοσύνη (μέσω Πάκη-Παπαγγελόπουλου-Καμένου) και ΙΚΑΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Νέας Δημοκρατίας που του υπόσχονται ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ για το 2015-2019 σε ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ του ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟΥ 2004-2009 που ο Τσίπρας τους εξασφαλίζει σε ΕΦΑΡΜΟΓΗ της παρακρατικής συμφωνίας Τσίπρα-Ιδρύματος Καραμανλή (6/3/13 Μολυβιάτης & Αχ.Καραμανλής δρομολογούν την ΤσιπροΚαραμανλική συμμαχία με στόχο , για το 2020, Αρχηγό της ΝΔ τον Γιο του Αχιλλέα Κώστα και ΠτΔ τον Ραφήνιο Κόπρο Κωστάκη) . ΟΣΟ οι καρεκλολάγνοι Μητσοτάκηδες ΔΕΝ παραπέμπουν τον Ραφήνιο Κόπρο και τον Ραφηνάτο Πάκη σε ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ 2004-2009 τα οποία ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ 2 Γενιών Πολιτών . . . ο Ραφηνάτος Τσίπρας θα καταστρέφει την Ελλάδα των ΦιλοΚομμουνιστών Καραμανλήδων . . .οι Ελληνικές Κομουνιστικές ηγεσίες ΠΑΝΤΑ μισούσαν τους Παπανδρέου ΓΙΑΤΙ ο Γεώργιος τους εμπόδισε να καταλάβουν μεταΚατοχικά την Ελλάδα με Ένοπλο Συμμοριτοπόλεμο το 1945 (κέρδισε χρόνο η Εθνική Κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου απέναντι στον πανίσχυρο τότε ΕΛΑΣ αφοπλίζοντας τους με την συμφωνία της Βάρκιζας, μέχρι να έλθει ΑγγλοΑμερικανική βοήθεια) . . . μισούν τον Ανδρέα που τους έκλεψε τα συνθήματα και συνειδητά ανέβασε το βιοτικό επίπεδο του 70% του Λαού ξεδοντιάζοντας την Σταλινική προπαγάνδα των Φλωράκηδων και ΕΤΣΙ τους εμπόδισε να μας κάνουν Κούβα της Μεσογείου ,καθώς είχαν θυματοποιημένοι από τους ΧουντοΦασίστες , κυριαρχούσαν ιδεολογικά στην κοινωνία μεταπολιτευτικά και είχαν σκοπό , αρχικά με εκλογές, να μας βγάλουν από το ΝΑΤΟ-ΔΥΣΗ και να μας προσδέσουν στον Σοβιετικό Σύμφωνο τη Βαρσοβίας που τους χρηματοδοτούσε για 10ετίες . . . και τέλος οι Κομμουνιστές Μισούν τον Γιώργο γιατί είναι ΕλληνοΑμερικανός από μάνα και κυρίως γιατί το 2009 (σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΡΑΦΗΝΙΟ ΚΑΓΚΕΜΠΕ-ΠΟΥΤΙΝΟ-ΛΑΓΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ) μας κράτησε στην ΔΥΣΗ-ΟΝΕ-ΕΕ-ΝΑΤΟ εμποδίζοντας την Βενεζουελοποίηση λόγω ολικής-αιφνίδιας-κατακλυσμιαίας πτώχευσης με κατάρρευση των Αστικών Δομών-Θεσμών του Κράτους με τους Ρουβίκωνες να ΗΓΕΜΟΝΕΥΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στο όνομα Τσίπρα-Κωνσταντοπούλου-Παππά-Λαφαζάνη (η πρόβα τζενεράλε είχε γίνει Δεκ 2008 με ΕΝΟΧΗ ΑΝΟΧΗ Καραμανλή-Πάκη). ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ στους Παπανδρέου. . .ναι κομπλεξικά Ραφηνάτα πρωτόΖΩΑ . . . ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ . . .

Κωνσταντίνος Χ.

Μπράβο ρε μάγκα...Είσαι απόλυτα εύστοχο!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

metanastes_ar

«Όλοι όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας να επιστρέφονται. Κανονικά στα νησιά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας μετανάστης», λέει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος - Θα αλλάξει η νομική βάση χορήγησης ασύλου, λέει ο Κουμουτσάκος

mhtsotakis_ar

Σε μια -κατά βάση- αυτοβιογραφική συνέντευξη ο πρωθυπουργός μίλησε λιγότερο για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και περισσότερο για τα παιδικά του χρόνια, τη φοιτητική ζωή του, τη γνωριμία με τη σύζυγό του Μαρέβα, τον ρόλο της οικογένειας στη ζωή του, τις σχέσεις με τους γονείς του και τα βαθύτερα πιστεύω του – Τι απάντησε για την προεδρική εκλογή, τον εκλογικό νόμο, την ψήφο των Αποδήμων και τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ερντογάν

22
mitsotakis_mainn

Εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές για την ψήφο των αποδήμων - Απέρριψε τα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού και τόνισε: «Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή του εκλογικού νόμου, τότε οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές» - «Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε, όμως, όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο» τόνισε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 - «Η δουλειά μου είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους» - Δείτε και διαβάστε όλη τη συνέντευξη

2