«Αγαπάμε τους πιλότους, αλλά...»

«Αγαπάμε τους πιλότους, αλλά...»

«Στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν νοείται ούτε λευκή απεργία, ούτε απεργία, ούτε στάση εργασίας. Και δεν επιτρέπεται να συνεννοούνται μεταξύ τους και 700 πιλότοι να δηλώνουν αδυναμία για ψυχολογικούς λόγους. Κάποιοι ελάχιστοι - φοβάμαι - παρέσυραν τους πολλούς», είπε από του βήματος της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Αγαπάμε τους πιλότους, αλλά...»

«Όλες οι πτέρυγες της Βουλής συμφώνησαν στην αρμόδια Επιτροπή, να αποκατασταθεί η εισοδηματική απώλεια των ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας και των άλλων ειδικών δυνάμεων, που προέκυψε από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του επιδόματος πτητικότητας. Αδίκησαν όμως, τον εαυτό τους και τη λαμπρή παράδοση του όπλου τους και έστειλαν λάθος μήνυμα στην κοινωνία και στην απέναντι πλευρά. Γιατί στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν νοείται ούτε λευκή απεργία, ούτε απεργία, ούτε στάση εργασίας. Και δεν επιτρέπεται να συνεννοούνται μεταξύ τους και 700 πιλότοι να δηλώνουν αδυναμία για ψυχολογικούς λόγους. Κάποιοι ελάχιστοι - φοβάμαι - παρέσυραν τους πολλούς. Βεβαίως, έγιναν αναγνωρίσεις και αναχαιτίσεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε μια μέρα», είπε από του βήματος της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που έθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ιω. Κοραντής - στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του - ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διερωτήθηκε «πώς θα κάνουμε την πανεθνική προσπάθεια για την σωτηρία της χώρας; Ποιος είναι ο ιστός της κοινωνίας μας; Δεν αρκούσε η διαβεβαίωση όλων των πτερύγων της Βουλής ότι θα αποκατασταθεί το εισόδημά τους; Τι ήταν η βιασύνη και τι βλάβη υπέστησαν, αφού η ρύθμιση θα ίσχυε για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και η Βουλή έχει χρόνο 12 μήνες να ψηφίσει;» και διαβεβαίωσε: «Ήδη είχαν πάρει το επίδομα και το ίδιο θα συμβεί και το επόμενο χρονικό διάστημα. Αφού το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, η αποκατάσταση του εισοδήματός τους θα γίνει εγκαίρως με άλλο τρόπο».

Ακόμη, ο υπουργός χαρακτήρισε «ατυχές» το περιστατικό και εξέφρασε την πίστη του ότι δεν θα επαναληφθεί και αφού ανέφερε ότι η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ενώ τον κατακρίνει, στη διπλανή στήλη κάνει αναφορά στα ειρωνικά σχόλια του τουρκικού Τύπου για αυτά που έγιναν. Είπε επίσης: «Αγαπάμε τους πιλότους και τους τιμούμε. Έχουμε λάβει μέτρα που στηρίζουν μια επιλογή ζωής. Έστειλαν όμως λάθος μήνυμα στην κοινωνία και στην απέναντι πλευρά». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης