Λευκή απεργία στην Πολεμική Αεροπορία

Λευκή απεργία στην Πολεμική Αεροπορία

Στην Πολεμική Αεροπορία επικρατεί αναβρασμός για την απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει περίπου κατά το ήμισυ το πτητικό επίδομα που λαμβάνουν οι πιλότοι των μαχητικών και μεταφορικών αεροσκαφών αλλά και των ελικοπτέρων.

Λευκή απεργία στην Πολεμική Αεροπορία
Λευκή απεργία είναι η απάντηση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στο ψαλίδισμα των πτητικών επιδομάτων τους, πλέον της περικοπής του μισθού τους. Με την πρωτοφανή απόφασή τους, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας δεν εκτελούν εκπαιδευτικές πτήσεις και άλλες ασκήσεις εκτός από τις επιχειρησιακές αποστολές, οι οποίες θα τους ανατίθενται. Στην Πολεμική Αεροπορία επικρατεί αναβρασμός για την απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει περίπου κατά το ήμισυ το πτητικό επίδομα που λαμβάνουν οι πιλότοι των μαχητικών και μεταφορικών αεροσκαφών αλλά και των ελικοπτέρων. Με αμηχανία αντιμετωπίζει την πρωτοφανή στάση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που βρίσκεται εκτεθειμένο αφού τόσο ο υπουργός όσο και ο αναπληρωτής είχαν δεσμευτεί ότι από τις περικοπές των επιδομάτων θα εξαιρεθούν οι ιπτάμενοι. 

Εξαιρετικά αποθαρρυντικό χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το γεγονός ότι «κάποιοι στέλνουν στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος αλλά για λόγους οικονομικούς». Εξίσου αποθαρρυντικό χαρακτηρίζει ο κ. Βενιζέλος «να στέλνουν κάποιοι το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μία πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης». Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για μεθοδεύσεις, οι οποίες δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της πολεμικής Αεροπορίας και τη λάμπρή παράδοση του όπλου. Κάνει λόγο για ένα ατυχές και στιγμιαίο σφάλμα εκτίμησης που κατά τον υπουργό «δεν αντιπροσωπεύει τα στελέχη της Π.Α., πλήττει όμως την εικόνα τους, αλλά ευτυχώς όχι και την άμυνα της χώρας. Στη δήλωση του ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι «φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν επίγνωση του ρόλου και της θέσης τους». Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει την πρωτοφανή «στάση» των πιλότων, οι οποίοι απείχαν από όλες τις μη επιχειρησιακές πτήσεις επικαλούμενοι ψυχολογική αδυναμία. Επί της ουσίας οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας διαμαρτύρονται για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους. Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ο υπουργός χωρίς να αναλαμβάνει οποιαδήποτε συγκεκριμένη δέσμευση αναφέρεται γενικώς στην πρόθεση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την εισοδηματική απώλεια των ιπταμένων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης