Κυπριακό: Στην Ελβετία για τις κρίσιμες συζητήσεις με τον Ακιντζί ο Αναστασιάδης

Κυπριακό: Στην Ελβετία για τις κρίσιμες συζητήσεις με τον Ακιντζί ο Αναστασιάδης

Ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων μετέβει πρώτα στην Τουρκία για να πάρει κατευθύνσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογά

Κυπριακό: Στην Ελβετία για τις κρίσιμες συζητήσεις με τον Ακιντζί ο Αναστασιάδης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η διαπραγματευτική του ομάδα έφτασαν στο Μον Πελεράν της Ελβετίας όπου θα διεξαχθεί η τετραήμερη διαπραγμάτευση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με επίκεντρο την εδαφική πτυχή του
Κυπριακού. Φτάνοντας εκεί, με Tweet ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης θέλησε να μοιραστεί την ομορφιά του ελβετικού τοπίου.


Κλείσιμο
 
Ο Κύπριος πρόεδρος αναχώρησε από την Κύπρο το πρωί ενώ ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων από την Τουρκία, όπου μετέβη χθες για να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η διαδικασία στο Μοντ Πελεράν θα διαρκέσει από τις 7-11 Νοεμβρίου, με το κεφάλαιο του Εδαφικού για πρώτη φορά να τίθεται στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε τη Παρασκευή πως για να περάσει η διαδικασία στο επόμενη στάδιο, πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία επί των κριτηρίων στο εδαφικό τα οποία στη συνέχεια πρέπει να αποτυπωθούν σε χάρτη. Πέραν του εδαφικού, στην Ελβετία, θα συζητηθούν και τα εκκρεμή θέματα από τα πρώτα τέσσερα κεφάλαια (Διακυβέρνηση, Εξουσίες, ΕΕ, Οικονομία).

«Μεταβαίνω σήμερα στην Ελβετία με αποφασιστικότητα, καλή θέληση και την αναγκαία βούληση, έχοντας κατά νου ότι η λύση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, αλλά και να καθησυχάσει τις ανησυχίες του κυπριακού λαού», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Κύπριος Πρόεδρος.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης