Μακάριος Λαζαρίδης: «Bαρουφάκης "νούμερο 2" ο κ. Παπαδημητρίου»

Μακάριος Λαζαρίδης: «Bαρουφάκης "νούμερο 2" ο κ. Παπαδημητρίου»

«Kατά το παρελθόν έχει στηρίξει και την έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά κυρίως το παράλληλο νόμισμα» επισήμανε ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μακάριος Λαζαρίδης: «Bαρουφάκης  "νούμερο 2" ο κ. Παπαδημητρίου»
«Η Κυβέρνηση απέκτησε τον “Βαρουφάκη νούμερο 2”. Αναφέρομαι στον κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει στηρίξει και την έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά κυρίως το παράλληλο νόμισμα. Δεν στέκομαι στην επιστημονική του κατάρτιση αλλά στις απόψεις του». 

Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του  σήμερα, 5 Νοεμβρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 9,89», ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Παπαδημητρίου στη θέση του Υπουργού Οικονομίας.

Ο κ. Λαζαρίδης, σχολιάζοντας συνολικά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, σημείωσε πως πρόκειται για «ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων» και υπογράμμισε ταυτόχρονα  την ανάγκη να γίνουν άμεσα στη χώρα  εκλογές.

Κλείσιμο
Ανέφερε συγκεκριμένα:  «”Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”. Στην ουσία με τον ανασχηματισμό ο κ. Τσίπρας έκανε μία ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων, προσώπων που έχουν συμβάλλει σε μια αποτυχημένη Κυβέρνηση που  δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο στον τόπο. Το αντίθετο. Πλέον δεν έχουμε μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχουμε μια Κυβέρνηση ΑΝΕΛ -ΣΥΡΙΖΑ. Τα 6 από τα 9 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ είναι μέλη του κυβερνητικού σχήματος. Συν τον κ. Μαυραγάνη, ο οποίος είναι πολιτευτής των ΑΝΕΛ. Ο βασικός κυβερνητικός εταίρος, αυτός που κρατάει στα χέρια του την κυβερνητική συνοχή, είναι ο κ. Καμμένος. Κατά συνέπεια ό,τι ζητάει ο κ. Καμμένος το παίρνει από τον κ. Τσίπρα … Δεν μπορεί αυτή η Κυβέρνηση, δεν μπορούν αυτά τα πρόσωπα να οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Δεν μπορούν να οδηγήσουν στην ανάγκη των επενδύσεων.  Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά από την ίδρυσή της έχει αποδείξει ότι βάζει το καλό της πατρίδας και όχι της παράταξης. Ζητάμε εκλογές ούτως ώστε να μπορέσει η χώρα να αναπνεύσει, να υπάρξει οξυγόνο και μια εντελώς άλλη πολιτική».

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τη νέα κυβερνητική θέση που ανατέθηκε στον κ. Νίκο Παππά, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε:  «Ήταν πολύ σημαντική η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κυρίως της κοινωνίας των πολιτών, στην προσπάθεια ελέγχου της πολυφωνίας και του πλουραλισμού που  επιχείρησε η Κυβέρνηση. Υπήρξε ένα “ουφ”. Ο κ. Παππάς έφυγε από Υπουργός Επικρατείας, αλλά ο πρωθυπουργός έφτιαξε ένα Υπουργείο για τον κολλητό του. Θα έχει τις ίδιες αρμοδιότητες. Όμως, ο κ. Παππάς φεύγει από το Επικρατείας ως ένας αποτυχημένος Υπουργός - καναλάρχης.  Επιχείρησε να ελέγξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, εν τέλει την ίδια τη Δημοκρατία. Ο κ. Παππάς, απέτυχε παταγωδώς και με τον νόμο του και  με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις, και με την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική τροπολογία που επιχείρησε να ρίξει “μαύρο” στα κανάλια. Ευτυχώς τότε κινητοποιήθηκαν πέρα από τα Κόμματα όλη η κοινωνία των πολιτών και καταφέραμε να μην υπάρξει αυτό. Θα είχαμε τώρα έναν αντισυνταγματικό νόμο και κλειστά κανάλια. Αυτό που ήθελε από την αρχή  να επιτύχει η Κυβέρνηση Τσίπρα –Παππά – Καμμένου».

Σε ό,τι αφορά την συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Δεν είναι ζήτημα προσώπων για να συγκροτηθεί το Ε.Σ.Ρ. Είπαμε να πάρουν ολόκληρο πίσω τον νόμο Παππά και όχι να τον αναστείλουν, και η Νέα Δημοκρατία θα ήταν εκεί για να συζητήσει για τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., μέλη αναγνωρισμένου κύρους και αξίας. Η Νέα Δημοκρατία  έχει συμφωνήσει στη συγκρότηση των 4 από τις 5 Ανεξάρτητες Αρχές, κάτι που δεν έκανε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης