Κουμουτσάκος: Πρώτα κατάργηση του νόμου Παππά και μετά συγκρότηση του ΕΣΡ

Κουμουτσάκος: Πρώτα κατάργηση του νόμου Παππά και μετά συγκρότηση του ΕΣΡ

Αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, ότι η πρόταση της ΝΔ να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρουμάνος

Κουμουτσάκος: Πρώτα κατάργηση του νόμου Παππά και μετά συγκρότηση του ΕΣΡ
«Μόνο η κατάργηση του νόμου Παππά 'ξεκλειδώνει' τη συζήτηση για τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ,
Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, ότι η πρόταση της ΝΔ να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρουμάνος στέλνει μήνυμα συναίνεσης, είπε πώς είναι «ένας ακόμα χειρισμός, τακτικισμός, από πλευράς του κυρίου Παππά».

«Ο κύριος Παππάς είναι βέβαιο πως έχει καταλάβει ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας και επιχειρεί τώρα έναν χειρισμό παραπλάνησης για μία ακόμη φορά», σχολίασε και πρόσθεσε: «Μόνο το ξεκαθάρισμα της νομικής βάσης, με κεντρικό θεμέλιό της την πλήρη επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, η αξιοποίηση του συνόλου του ψηφιακού φάσματος και η διασφάλιση της ελεύθερης, απρόσκοπτης, αχειραγώγητης ενημέρωσης των πολιτών δημιουργούν προϋποθέσεις για να πάμε στα πρόσωπα. Τα πρόσωπα ακολουθούν τους θεσμούς. Η δική μας πρόταση χθες-η επιπλέον πρόταση με τον κ.Κουτρουμάνο- ήταν για να δείξουμε σε όλους πώς μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο».

«Τα αδιέξοδα για θεσμικά ζητήματα λύνονται με θεσμικό τρόπο, τα πρόσωπα έπονται. Δεν θα βάλουμε το κάρο, πριν από το άλογο, διότι δεν θα πάει κανείς πουθενά. Δεν θα συζητάμε για πρόσωπα, όταν δεν υπάρχει μία ασφαλής νομική βάση. Αυτή είναι η θέση της ΝΔ, πεντακάθαρη, είναι μία θέση συμβολής στην άρση του αδιεξόδου και σε επίπεδο θεσμικής διάστασης και σε επίπεδο προσωπικής διάστασης, στο δεύτερο στάδιο», διευκρίνισε.

Επισήμανε ακόμη πως «δεν συζητάμε μερεμέτια, μικροδιορθώσεις, διότι το σύνολο του νομοθετήματος Παππά, το σύνολο των 15 άρθρων, έχει συγκεκριμένη αρχιτεκτονική και κυρίως μία συγκεκριμένη λογική, μια λογική που εκπέμπει αυταρχισμό και διάθεση ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης