Διαφωνία με το «καλημέρα» για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Διαφωνία με το «καλημέρα» για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Ο Βούτσης είπε ότι νέα προσπάθεια για το συμβούλιο θα γίνει την Τετάρτη - Αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά δεν συναινούμε, ξεκαθάρισαν άμεσα από τη ΝΔ - «Αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική» η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά ο υπ. Επικρατείας

Διαφωνία με το «καλημέρα» για τη συγκρότηση του ΕΣΡ
Νέο επεισόδιο για το τοπίο στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης προκλήθηκε από την ανακοίνωση της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει ξανά στη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Τη νέα προσπάθεια προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μια ημέρα πριν τη δεύτερη κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερώνοντας τα μέλη της διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ότι ξεκίνησε συνεννοήσεις με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και ότι θα υπάρξει αποφασιστική συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα.

Κλείσιμο
Αν και δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, ο κ. Βούτσης άφησε να εννοηθεί οτι θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη πρόταση της κυβέρνησης καθώς όπως ανέφερε έχει περάσει χρόνος από την προηγούμενη πρόταση και μπορεί κάποιοι που είχαν προταθεί να μην είναι πλέον διαθέσιμοι.  

Ελπίζω σε ευτυχή κατάληξη, προσέθεσε και αναφέρθηκε στο έργο που έχει μπροστά του το ΕΣΡ: να ελέγχει τη λειτουργία των νέων καναλιών και να προχωρήσει στις περιφερειακές και ραδιοφωνικές άδειες. Είπε, επίσης, ότι το νέο ΕΣΡ θα προικοδοτηθεί με τα απαραίτητα μέσα για να μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του κατά το γαλλικό πρότυπο. Ανεξάρτητες αρχές με ψέματα δεν γίνονται, είπε χαρακτηριστικά.  

ΝΔ: Δεν συναινούμε χωρίς την απόσυρση του νόμου Παππά

Η ανακίνηση του θέματος από τον πρόεδρο της Βουλής προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με κύκλους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίζουν πως η θέση της Πειραιώς δεν έχει αλλάξει και πώς θα πρέπει, επομένως, να προηγηθεί η απόσυρση του όμου Παππά.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά δεν συναινούμε. Αν η κυβέρνηση πάρει πίσω το νόμο εμείς θα συμφωνήσουμε για την συγκρότηση του ΕΣΡ» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Με αφορμή, μάλιστα, το γεγονός ότι βάσει του υφιστάμενου κανονισμού λειτουργίας του κοινοβουλίου για την συγκρότηση του ΕΣΡ απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και άρα της ΝΔ, αναρωτιόντουσαν: Γιατί λοιπόν ο κ. Βούτσης επιχειρεί νέα απόπειρα όταν γνωρίζει ότι θα αποτύχει; 

Σύμφωνα δε με πληροφορίες στο περιθώριο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την διαπλοκή, ο Πρόεδρος της Βουλής προσέγγισε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ερευνήσει τις προθέσεις του αρχηγού της ΝΔ και εισέπραξε ξεκάθαρη αρνητική απάντηση.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η πρωτοβουλία του κ. Βούτση βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την κυβερνητική τακτική που υποστηρίζει ότι η διαδικασία του διαγωνισμού για τις άδειες έχει ολοκληρωθεί και έχει περάσει στην επόμενη ημέρα.

Παππάς: Εξόφθαλμα αντιθεσμική η στάση της ΝΔ

Η διαρροή αυτή από κύκλους της ΝΔ προκάλεσε με τη σειρά της την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ο οποίος με δήλωσή του χαρακτήρισε «αδιανόητη», «εξόφθαλμα αντιθεσμική» και «απροκάλυπτη», τη στάση της ΝΔ στο θέμα.

Όπως τόνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει σήμερα να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ.
 
Αναλυτικά ο κ. Παππάς τονίζει σε δήλωσή του: «Η στάση της ΝΔ είναι αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική. Δηλώνουν ότι θα μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας. Η ΝΔ οφείλει σήμερα, τώρα, να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης