ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι: Συνεδριάζουν το απόγευμα ξεχωριστά οι κοινοβουλευτικές ομάδες

ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι: Συνεδριάζουν το απόγευμα ξεχωριστά οι κοινοβουλευτικές ομάδες

Παράλληλες πορείες - Στη Βουλή η ΚΟ του Ποταμιού, στο... ιστορικό Κάραβελ η ΚΟ ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ- Κινήσεων 

ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι: Συνεδριάζουν το απόγευμα ξεχωριστά οι κοινοβουλευτικές ομάδες
Με ανταλλαγή πυρών αλλά και δεύτερες σκέψεις ξεκινούν την επόμενη μέρα της σύγκρουσής τους για τη νέα κεντροαριστερά το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Μετά το φυσιολογικό παιχνίδι ευθυνών για το ποιος ήθελε και ποιος δεν ήθελε και στα δύο κόμματα υπάρχουν στελέχη που υποστηρίζουν πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. 

Οι πιο ψύχραιμοι κινούνται στη γραμμή πως θα πρέπει να αποφευχθούν οι εντάσεις και να παραμείνει ανοιχτή η προοπτική συνεργασίας. Όπως όμως συμβαίνει σε κάθε «διαζύγιο», ο καθένας προσπαθεί να πείσει «φίλους» και «οικογένεια» ότι έφταιγε ο άλλος. Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι «ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν ήθελε τη συνεργασία γιατί ήξερε πως θα έχανε στη ψηφοφορία για τον νέο αρχηγό» και στη Σεβαστουπόλεως λένε ότι «η Φώφη Γεννηματά προτίμησε το μικρό ΠΑΣΟΚ για να διασφαλίσει τον ρόλο της». 

Κλείσιμο
Πέρα από τα πρόσωπα, το κυρίαρχο θέμα που χωρίζει τους δύο χώρους είναι το θέμα των συνεργασιών. Η Φώφη Γεννηματά έχει υιοθετήσει τη θέση πως στην επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να συμμετέχουν και τα δύο μεγάλα (σήμερα) κόμματα: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Αντίθετα, στο περιβάλλον του Σταύρου Θεοδωράκη κυριαρχεί η άποψη πως η χώρα δε μπορεί να είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά τις επόμενες εκλογές θα πρέπει να υπάρξει άμεσα κυβέρνηση συνεργασίας από όσους θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα» επισήμανε στο protohema.gr συνεργάτης του προέδρου του Ποταμιού.

Σε αυτό το κλίμα επανεμφανίστηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου που ανακοίνωσε πως θα στείλει σε όλους τους εμπλεκόμενους τις θέσεις του για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Κάτι που υποτίθεται ότι θα είχε κάνει από τα τέλη Ιουνίου, καθώς είχε δεσμευτεί στη Φώφη Γεννηματά στη διάρκεια της τελευταίας τους συνάντησης.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης