Κυβέρνηση κατά «Παραιτηθείτε»: Κινούνται εχθρικά στη χώρα

Κυβέρνηση κατά «Παραιτηθείτε»: Κινούνται εχθρικά στη χώρα

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι η πρωτοβουλία έχει το σπέρμα ακροδεξιάς λογικής, ενώ ο Γιώργος Κυρίτσης επέλεξε την ειρωνεία: «Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη» - Αιχμηρή απάντηση Κουμουτσάκου - Με «non paper» το Μαξίμου εγκαλεί τη ΝΔ για σχέδιο «κοινωνικής έντασης» από τα... πανέρια

Κυβέρνηση κατά «Παραιτηθείτε»: Κινούνται εχθρικά στη χώρα
Ολομέτωπη επίθεση κατά της αυριανής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα από την κίνηση «Παραιτηθείτε» εξαπολύουν σήμερα από νωρίς το πρωί με δηλώσεις τους μέλη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Πριν λίγο η Ολγα Γεροβασίλη είπε ότι η συγκέντρωση κινείται εχθρικά προς τη χώρα, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι τέτοιες κινήσεις «έχουν το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής» ενώ και ο Γιώργος Κυρίτσης αναφέρθηκε με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς.

«Το "παραιτηθείτε" στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα» δήλωσε σήμερα 
η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Ιωαννίνων κ
ληθείσα να σχολιάσει την αυριανή συγκέντρωση "Παραιτηθείτε".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει και να πει την άποψή του, είναι αναφαίρετο», ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει και πως η κριτική αφορά το γιατί γίνεται και ποια είναι τα αιτήματα. «Το "παραιτηθείτε", λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή. Με αυτή την έννοια, το σχολιάζω πολιτικά μόνο», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.


Σημείωσε ότι «βεβαίως, κρίνονται αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να πουν ότι είναι απολίτικο και κόσμος δυσαρεστημένος, ενώ στα αλήθεια δεν πρόκειται περί τέτοιου» και προσέθεσε ότι «πρόκειται περί συγκαλύψεως στελεχών συγκεκριμένων πολιτικών χώρων και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, και καλά θα έκαναν να είναι με το όνομά τους και την υπογραφή τους». «Δεν είχαν να φοβηθούν κάτι από αυτό, αλλά νομίζω ότι έχουν να φοβηθούν τη μη συμμετοχή των ανθρώπων, εάν οι ίδιοι ήταν οι διοργανωτές», σχολίασε.

«Προσπάθησαν να κρυφτούν οι διοργανωτές και να πουν ότι κανείς δεν συμμετέχει σε όλο αυτό αλλά όλο αυτό γίνεται αυθορμήτως. Το σχολιάζω όσον αφορά αυτό. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένα θέμα να σχολιάσω περαιτέρω, για μια συγκέντρωση η οποία έχει δικαίωμα ο καθένας να την οργανώσει και να την κάνει», προσέθεσε.

Το «καρφί» του Κουμουτσάκου με το πανό του ΣΥΡΙΖΑ
Στην Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.
Κλείσιμο

Με ανάρτησή του ο κ. Κουμουτσάκος υπενθύμισε στην κυρία Γεροβασίλη το πανό που είχαν αναρτήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Νοεμβρίου του 2012 έξω από τη Βουλή.

Τότε στο πανό έγραφαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Καταστρέφετε τη χώρα, φύγετε τώρα».

«Σας θυμίζει κάτι; Το - παραιτηθείτε - αίτημα που κινείται εχθρικά προς τη χώρα"... !!!» έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος.






Σκουρλέτης κατά «Παραιτηθείτε»: Έχουν το σπέρμα αντιδημοκρατικής λογικής

Μετά τον Νίκο Φίλη και τον Παναγιώτη Νεφελούδη, ο Πάνος Σκουρλέτης εντάχθηκε στον κατάλογο των υπουργών και των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κατηγορούν όσους μετέχουν στο κίνημα «Παραιτηθείτε» για αντιδημοκρατικές λογικές.

Ο υπουργός Ενέργειας σε δηλώσεις του την Τρίτη κατηγόρησε τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας αυτής ότι «έχουν το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής».

Αφού αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε «αρνητική διαφήμιση» της συγκέντρωσης της 15ης Ιουνίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι «αυτή καθ' εαυτή η λογική όσων καλούν στη συγκέντρωση ενώ σε ένα πρώτο επίπεδο εμφανίζεται ως μια απολιτική προσέγγιση και αυτό είναι κακό, αλλά η λογική τους "όχι στα κόμματα, όχι στα χρώματα, όχι στα συνδικάτα" έχει τα σπέρματα μιας ακροδεξιας λογικής».

Παράλληλα είπε ότι στο κίνημα των Αγανκτισμένων, στο οποίο παραδέχθηκε ότι μετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν γεννήθηκε ένας αρνητισμός της δημοκρατίας και των υποκειμένων» υποστηριζοντας ότι «δεν ανεχθήκαμε συνθήματα απαξιωτικά για το κοινοβούλιο». Όταν, βέβαια, ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε τα συνθήματα κατά της Βουλής ο κ. Σκουρλέτης υπαναχώρησε από την αρχική του θέση λέγοντας ότι «ε, όταν υπάρχουν 2 εκατ. διαδηλωτές θα υπάρχουν και τέτοια συνθήματα».

Επανερχόμενος τέλος στη συνέντευξή του στο RealFM για τη συγκέντρωση της Τετάρτης είπε ότι «εγώ θεωρώ ότι έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν, ότι έχουν το δικαίωμα να καταμετρηθούν γιατί καθώς δείχνουν τη λογική τους απομονώνται από τον κόσμο».

Ο Κυρίτσης ειρωνεύεται τους «Παραιτηθείτε»: Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη

Με ειρωνείες αναφέρθηκε στο κίνημα «Παραιτηθείτε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, στη λογική του γενικού γραμματέα του υπ. Εργασίας Παναγιώτη Νεφελούδη ο οποίος έγραψε στο Facebook για όσους θα κατέβουν στο Σύνταγμα για τη συγκέντρωση της Τετάρτης «καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν».

«Μία συγκέντρωση είναι. Να πάνε οι άνθρωποι να το ευχαριστηθούν. Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη και νεράκι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στο Real FM.

Συνεχίζοντας, μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος πρόσθεσε: Εμείς οι προερχόμενοι από την Αριστερά έχουμε μεγαλώσει στον δρόμο και έχουμε μία μεγαλύτερη εμπειρία και όταν γίνονται συγκεντρώσεις στα μέσα του Ιούνη καλό είναι να λαμβάνει ο κόσμος ορισμένα μέτρα προστασίας αυτού του είδους που σας είπε. Καπελάκι και νεράκι.

Επιχειρώντας να διαχωρίσει τη συγκέντρωση της Τετάρτης από αυτές που διοργάνωνε ή συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση υποστήριξε ότι «το αίτημα ήταν να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά να έρθει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, τώρα υπάρχει ένα πρόβλημα ότι οι διοργανωτές, όσοι εμφανίζονται ή στελέχη κομμάτων που φαίνεται να πλαισιώνουν αυτή την προσπάθεια, άλλοι ναι και άλλοι όχι γιατί είναι και λίγο διασπασμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα, δεν λένε “φύγετε εσείς να έρθει η ΝΔ ή κάτι τέτοιο”. Είναι στο παραιτηθείτε».

Παρόλα αυτά απέφυγε να χρησιμοποίησει τον όρο «αντιδημοκρατική» για τη διαδήλωση. Επιχειρώντας, δε, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η πρώτη δήλωση του Νίκου Φίλη ο οποίος προσπάθησε να θέσει εκτός νόμου το «Παραιτηθείτε» λέγοντας ότι «με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένας περιορισμός του δικαιώματος του συνέρχεστε».

«Είναι απολύτως σεβαστό. Ούτε υπάρχει καμία ενοχοποίηση, υπάρχει μία πολιτική κριτική η οποία είναι η γενική κριτική σε κινήματα τα οποία έχουν παραδοσιακά και ιστορικά τον χαρακτηρισμό “κατσαρόλα”. Λέμε τέτοια κινήματα αυτά τα οποία έχουν να κάνουν με προσπάθειες των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων και των συντηρητικών δυνάμεων που τους υποστηρίζουν να στραφούν κατά αριστερών ή προοδευτικών κυβερνήσεων. Ολα αυτά είναι απολύτως νόμιμα και απολύτως θεμιτά» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Non paper» της κυβέρνησης: Το σχέδιο της ΝΔ είναι κοινωνική ένταση από τα... πανέρια

Σχέδιο της ΝΔ να δημιουργήσει «κοινωνική ένταση» από τα... πανέρια, όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει, «βλέπει» η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από σχετικό «non paper» που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα λοιπόν με το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο στην ουσία επιχειρεί να «απαντήσει», με τον τρόπο αυτό, τόσο στις καταγγελίες της ΝΔ για «αντισυνταγματικές πρακτικές» στη Βουλή, όσο και στο κίνημα «Παραιτηθείτε», η Νέα Δημοκρατία «έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό σχέδιο, βασικός άξονας του οποίου είναι το σχήμα: "οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση". Το σχέδιο αυτό είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου».

Και συνεχίζει: «Επειδή το σχέδιο αυτό δεν κολλάει στην ελληνική πραγματικότητα η ΝΔ προσπαθεί με το ζόρι να προσαρμόσει την πραγματικότητα στο σχέδιό της.  Έτσι, μια ημέρα πριν από την κινητοποίηση των απίθανων «παραιτηθείτε», σπεύδει να ανακαλύψει κλίμα «αντιδημοκρατικής εκτροπής» και «οικονομικής δυσπραγίας», (παρακάμπτοντας φυσικά την περίοδο 2010-2014) ώστε να το συνδέσει με το αυριανό αντικυβερνητικό event και να της βγει το αφήγημα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης