Γεννηματά: Για την κυβέρνηση τα «κοράκια» των αγορών έγιναν «αρνάκια»

Γεννηματά: Για την κυβέρνηση τα «κοράκια» των αγορών έγιναν «αρνάκια»

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η νέα πράξη του δράματος θα έρθει τον ερχόμενο Φεβρουάριο με την εκχώρηση και των στεγαστικών δανείων στα κερδοσκοπικά funds

Γεννηματά: Για την κυβέρνηση τα «κοράκια» των αγορών έγιναν «αρνάκια»
Η νέα πράξη του δράματος στην χώρα θα έρθει τον ερχόμενο Φεβρουάριο με την εκχώρηση και των στεγαστικών δανείων στα κερδοσκοπικά funds, εκτίμησε η Φώφη Γεννηματα, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή για το νέο πακέτο προαπαιτούμενων.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας όσα έλεγε για τα «κοράκια» των αγορών τα προηγούμενα χρόνια.

Κλείσιμο
«Σήμερα τα κοράκια έγιναν αρνάκια και τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν αέρας», είπε η κυρία Γεννηματά και διερωτήθηκε: «τι θα πείτε τον Φεβρουάριο όταν θα δώσετε τα στεγαστικά στα επενδυτικά funds. Ότι νομοθετείτε πάλι με πόνο ψυχής;».

«Γιατί έγινε η εκρηκτική αύξηση κόκκινων δανείων; Πως το 70% των ρυθμισμένων δανείων έγινε και πάλι προβληματικό; Η απάντηση είναι γνωστή και εσείς έχετε ασθενή μνήμη . Βυθίσατε την οικονομία με τα πειράματά σας και τα capital controls», είπε για να προσθέσει: «Σας επιβλήθηκε  η  ανακεφαλαιοποίηση με τους χειρότερους όρους. Οδηγήσατε σε νέα ύφεση, νέα ελλείμματα και αύξηση ανεργίας.  Συνεχίζετε τον αφελληνισμό των ελληνικών επιχειρήσεων με εκχώρηση δανείων επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, «δυστυχώς θα ισχύσουν και αυτά που είχατε πει για την απασχόληση και τους μισθούς». 

«Δικαιώνεστε αλλά είστε εσείς τα υλοποιείται. Οι κόκκινες γραμμές Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για τους αετονύχηδες. Μας ζητάτε τώρα να γίνουμε συνένοχοι; Σας ξεκαθαρίζουμε ότι η απάντησή μας είναι "ΟΧΙ"», υπογράμμισε, ενώ αναφερομένη στο ασφαλιστικό είπε ότι αν η κυβέρνηση επιθυμεί διάλογο, τότε ο κατάλληλος χώρος είναι η Βουλή.

«Είπαμε ότι αρνούμαστε οποιαδήποτε περικοπή κύριων συντάξεων. Ας το εκμεταλλευτείτε στην διαπραγμάτευση», επισήμανε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης