Ελεύθεροι οι οκτώ προσαχθέντες για την επίθεση στον Κουμουτσάκο!

Ελεύθεροι οι οκτώ προσαχθέντες για την επίθεση στον Κουμουτσάκο!

Προέβαλαν όλοι άλλοθι - Μεταξύ αυτών και ο «γυμναστής» της Χρυσής Αυγής, που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κασιδιάρη - Τόσκας: Έχω ένα ερωτηματικό γιατί δεν έγιναν άμεσα συλλήψεις

Ελεύθεροι οι οκτώ προσαχθέντες για την επίθεση στον Κουμουτσάκο!
Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά και οι οκτώ προσαχθέντες από την αστυνομία για την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο έξω από τη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι οκτώ προέβαλαν άλλοθι και δήλωσαν κατηγορηματικά πως δεν συμμετείχαν στο παμποντιακό συλλαλητήριο κατά των δηλώσεων Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων.

Μεταξύ των πρασαχθέντων ήταν και ο ψηλός νεαρός, που είναι γνωστός στους κύκλους των ακροδεξιών οργανώσεων με το προσωνύμιο «γυμναστής» και ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο άντρας που φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες και τα βίντεο από το επεισόδιο να χτυπά τον Γιώργο Κουμουτσάκο στο προαύλιο του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, φορώντας μαύρο σακάκι και τζιν παντελόνι. Ο ίδιος κατά την προσαγωγή του, ισχυρίστηκε πως δεν βρισκόταν καν στο Σύνταγμα, αλλά σε προπόνηση.

Δύο ακόμα άτομα γνωστά στην αστυνομία γιατί πριν μήνες είχαν συμμετάσχει σε επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ και ένα ακόμη πρόσωπο που κινείται σε ακραίους χώρους ήταν μεταξύ των τεσσάρων πρώτων στόχων της Κρατικής Ασφάλειας για το επεισόδιο.

Κλείσιμο
Δείτε εδώ το βίντεο με τη γροθιά στο πρόσωπο που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος


Για τον «γυμναστή», τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ εξετάζεται η σχέση των υπολοίπων τριών με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Κουμουτσάκος κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για τις βιαιοπραγίες σε βάρος του έξω από την Βουλή.
 
Ο κ. Κουμουτσάκος προσκόμισε και φωτογραφίες από την επίθεση σε βάρος του και έμεινε για λίγα λεπτά στο γραφείο του εισαγγελέα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως η Χρυσή Αυγή εκφράζει τον σκοταδισμό, τη βία και τον τραμπουκισμό.

«Γρονθοκοπούν την ελευθερία. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς οι Έλληνες και τα δημοκρατικά κόμματα», υπογράμμισε και κάλεσε την κυβέρνηση να προστατεύσει την ασφάλεια πολιτών, ζητώντας παράλληλα την άμεση  σύλληψη των δραστών.

«Είναι θέμα τιμής για τη Δημοκρατία», είπε, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα είναι πάντα απέναντι στη βία, στη μισαλλοδοξία και στην ανοησία. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον υπουργό Παιδείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως Ο κ. Φίλης «δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά».

«Πρέπει να το καταλάβει ο ίδιος και αν δεν το καταλάβει ο ίδιος να το καταλάβει ο πρωθυπουργός», τόνισε.

Νωρίτερα, μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ζήτησε την άμεση σύλληψη των ατόμων που του επιτέθηκαν. Ο κύριος Κουμουτσάκος χαρακτηρίζει την επίθεση «φασιστική» και υπογραμμίζει πως ζητεί την σύλληψη των δραστών «όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης». 

«Όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης, απαιτώ απ´τη δημοκρατική Πολιτεία την άμεση σύλληψη των δραστών της χθεσινής φασιστικής επίθεσης», ήταν το tweet του βουλευτή.

Δείτε εδώ το αποκαλυπτικό βίντεο του Mega, στο οποίο φαίνεται ο άνδρας που γρονθοκόπησε τον Γιώργο Κουμουτσάκο, να βγαίνει από το μπλοκ της ΧΑ


Αξίζει να τονισθεί πως πέραν των τεσσάρων που αποτελούν τους κύριους υπόπτους οι έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας απλώνονται σε ένα δεύτερο κύκλο τριών – τεσσάρων περίπου ατόμων που βγήκαν από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Για το λόγο αυτό έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών τα πέντε λεωφορεία που έφθασαν στο κέντρο από το Μενίδι και τα είχαν μισθώσει άτομα από τη Χρυσή Αυγή.  Από χθες το βράδυ έγιναν 8 προσαγωγές ενώ συνεχίζεται και σήμερα η εξέταση υπόπτων.



Παράλληλα, βίντεο από τα σημεία της επίθεσης και του άγριου ξυλοδαρμού του βουλευτή όπως επίσης και υλικό από τις κάμερες κυκλοφορίας έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο και εξετάζονται σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν όλα τα στοιχεία των εμπλεκομένων αλλά και να δουν πώς κινήθηκαν μετά την επίθεση.  

Πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ λένε πως είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση του Συντάγματος και ενδεχομένως κάποιοι που γνωρίζουν ότι αναζητούνται από την Αστυνομία να έχουν «λουφάξει» προκειμένου να περάσει το αυτόφωρο και στη συνέχεια να επιλέξουν πότε θα παρουσιαστούν στις αρχές για να δώσουν εξηγήσεις και να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται στη δικογραφία που σχηματίζεται από την Κρατική Ασφάλεια.  

Τέλος, εύλογα ερωτήματα δημιουργεί η στάση της Αστυνομίας.

Γιατί δηλαδή οι αστυνομικοί δεν προστάτευσαν εξ αρχής το βουλευτή όταν είδαν κάποιους από τους συγκεντρωμένους να κινούνται απειλητικά εναντίον του να του φωνάζουν και να του πετούν μπουκάλια με νερό. Το αρχηγείο κάλυψε απολύτως τη μία διμοιρία των ΜΑΤ με τους είκοσι αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο και θεωρούν ότι έκαναν τα προβλεπόμενα για να προστατεύσουν τον κ. Κουμουτσάκο.   

Σήμερα το πρωί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κύριος Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια επείγουσας εισαγγελικής έρευνας για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.


















Δείτε εδώ το βίντεο με τη γροθιά στο πρόσωπο που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος





























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης