Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η απόφαση να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη, ήταν σωστή

Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η απόφαση να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη, ήταν σωστή

Συνέντευξη στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Skai Italia

Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η απόφαση να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη, ήταν σωστή
«Ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η απόφαση να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη ήταν σωστή», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Skai Italia.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που περιμένουν τους Έλληνες, αλλά και στην ανάγκη για τη διαμόρφωση εκείνων των ισορροπιών στην Ευρώπη, που θα επιφέρουν την αλλαγή στον προσανατολισμό της και τις πολιτικές της λιτότητας, θέμα το οποίο συζήτησε με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα.

Στη συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι είναι ανάγκη να αλλάξουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη και ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια «Ευρώπη αλληλεγγύης και δημοκρατίας». Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ο Τζιάνι Πιτέλα είναι φίλος του, σημειώνοντας ότι υποστήριξε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους και πρόσθεσε ότι προσκάλεσε τον κ. Πιτέλα να επισκεφθεί την Αθήνα το συντομότερο δυνατό.

Κλείσιμο
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό και αντ' αυτού έφερε ένα σκληρό πρόγραμμα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι θεωρεί πως ο κόσμος στην Ελλάδα κατανοεί ότι έπρεπε να δοθεί μια δύσκολη μάχη για να αλλάξει η συμφωνία και ο δρόμος της λιτότητας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η απόφαση να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη είναι η σωστή και ότι έπρεπε να δοθεί μάχη να αλλάξει η Ευρώπη, αλλά παράλληλα η Ελλάδα να παραμείνει σε αυτήν. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στο μέλλον», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά όπως είπε πρέπει να παλέψουμε μαζί με άλλους λαούς της Ευρώπης να «αλλάξουμε το κοινό μας σπίτι». «Πρέπει να παλέψουμε μαζί να αλλάξουμε τις ισορροπίες και να φτιάξουμε ένα κοινό μέλλον για τους λαούς μας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι είναι ένας «καλός φίλος» με τον οποίο έχει πολύ καλές σχέσεις, παρά τις κάποιες διαφωνίες. Πρόσθεσε, ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει προβλήματα από τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει και γι αυτό, μαζί με την Ελλάδα, θα πρέπει να παλέψουν μαζί για να αλλάξουν τις ισορροπίες στην Ευρώπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης