ΣΥΡΙΖΑ: Άγρια καραμπόλα Τσακαλώτου, Δραγασάκη, Κουρουμπλή για Β' Αθήνας και Επικρατείας

ΣΥΡΙΖΑ: Άγρια καραμπόλα Τσακαλώτου, Δραγασάκη, Κουρουμπλή για Β' Αθήνας και Επικρατείας

Τελικά, η ΚΕ αποφάσισε να βάλει τον Τσακαλώτο πρώτο στο Επικρατείας, τον Δραγασάκη πρώτο στη Β' Αθηνών και τον Κουρουμπλή δεύτερο στην ίδια περιφέρεια

ΣΥΡΙΖΑ: Άγρια καραμπόλα Τσακαλώτου, Δραγασάκη, Κουρουμπλή για Β' Αθήνας και Επικρατείας
Σκληρές ήταν οι συγκρούσεις στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος, ειδικά στην κρίσιμη περιφέρεια της Β´ Αθήνας και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στη Β' Αθήνας το ψηφοδέλτιο διαμορφώνεται ως εξής: Δραγασάκης, Κουρουμπλής, Παππάς, Μπαλάφας, Σκουρλέτης, Ξυδάκης, Θεωνάς, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Δημαράς, Σπίρτζης, Κατριβάνου, Τσιρώνης, Τόσκας, Καββαδία.

Η αρχική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής ήταν να τεθεί ο Γιάννης Δραγασάκης επικεφαλής στο επικρατείας, ενώ στη Β' Αθήνας προτάθηκε για την πρώτη θέση ο Πάνος Κουρουμπλής, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να παραμένει πάνω κάτω στη θέση στην οποία εξελέγη στις εκλογές του Γενάρη, δηλαδή τρίτος μετά τις αποχωρήσεις διαφωνούντων βουλευτών.

Η πρόταση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Θεωρήθηκε λάθος να τοποθετηθεί πασοκογενής επικεφαλής στη Β´ Αθήνας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει από τα αριστερά, αλλά και λάθος να μην αναγνωριστεί η συμβολή του κ. Τσακαλώτου στην υπογραφή της συμφωνίας, δεδομένο ότι είναι επικεφαλής ουσιαστικά όσων απέμειναν από την κίνηση των 53.

Φαίνεται επίσης ότι κάποιοι δεν ήθελαν να αναβαθμιστεί περαιτέρω ο κ. Δραγασάκης σε αυτή τη φάση, με την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο επικρατείας. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις αλλαγές που ακολούθησαν και καθόρισαν τις τελικές αποφασίσεις διαδραμάτισαν ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Βούτσης. Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να βάλει τον κ. Τσακαλώτο πρώτο στο Επικρατείας, τον κ. Δραγασάκη πρώτο στη Β' Αθήνας και τον κ. Κουρουμπλή δεύτερο στην ίδια περιφέρεια.
Κλείσιμο

Για το Επικρατείας προορίζονται ακόμη οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Γαβρόγλου και Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ένας χαμός έγινε και με τη Φθιώτιδα, όπου η Κουμουνδούρου είχε προτείνει να παραμείνει στη θέση στην οποία εξελέγη τον Γενάρη η Βασιλική Λέβα, που όμως είχε ψηφίσει «ΠΑΡΩΝ» στο μνημόνιο. Η Νομαρχιακή επιτροπή αντέδρασε έντονα ζητώντας να μπει σε πιο χαμηλή, ουσιαστικά μη εκλόγιμη θέση με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σκληρή αντιπαράθεση, από την οποία βγήκε νικήτρια η αρμόδια κομματική επιτροπή και φυσικά η κυρία Λέβα.

Στη Μεσσηνία πρώτος στο ψηφοδέλτιο θα τοποθετηθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης