Βούτσης κατά Ζωής: Στα όρια του προσχήματος η θεσμική της τυπολατρία

Βούτσης κατά Ζωής: Στα όρια του προσχήματος η θεσμική της τυπολατρία

«Δεν μας τιμά το ότι αναγκάζεται ο πρωθυπουργός να ζητά, να θέτει ημερομηνίες και ώρες, να υπάρχει διαπραγμάτευση του αυτονόητου» σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών

Βούτσης κατά Ζωής: Στα όρια του προσχήματος η θεσμική της τυπολατρία
Κριτική στην τακτική της Προέδρου της Βουλής να προβάλει εκ νέου εμπόδια στη διαδικασία έγκρισης του τρίτου Μνημονίου άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

«Ο περιορισμός της συζήτησης αυτής δεν βοηθάει κανέναν και τίποτα» τόνισε ο κ. Βούτσης κάνοντας λόγο για «τυπολατρία».

«Δεν μας τιμά όταν μιλάμε για τόσο σοβαρά ζητήματα να αναλωνόμαστε σε αυτή τη θεσμική τυπολατρία που είναι στα όρια του προσχήματος» συνέχισε σε υψηλούς τόνους για τη στάση της Προέδρου της Βουλής.

Κλείσιμο
«Δεν μας τιμά το ότι αναγκάζεται ο πρωθυπουργός να ζητά, να θέτει ημερομηνίες και ώρες, να υπάρχει διαπραγμάτευση του αυτονόητου» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε την Τρίτη ο Αλεξης Τσίπρας προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κληθείς να σχολίασει τη στάση της Προέδρου της Βουλής ο κ. Βούτσης αρκέστηκε στην αιχμηρή αναφορά ότι «δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Καθένας κρίνεται στο δημόσιο χώρο όλο και πιο πολύ και αυστηρά ανάλογα με το θεσμικό ρόλο που έχει. Δεν μπορώ να δώσω ερμηνεία πέραν από αυτή που η ίδια δίνει, θα ήταν unfair».

Όσον αφορά το κείμενο της συμφωνίας ο κ. Βούτσης το χαρακτήρισε «υποχώρηση και χοντρό συμβιβασμό» προσθέτοντας ότι «το να αποχωρήσουμε (σ.σ. από την κυβέρνηση) θα ήταν μια μεγάλη ηττα για την αριστερά». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης