«Αυγή» κατά Βαρουφάκη: «Από γκουρού των οικονομικών... μετεξεταστέος της πολιτικής»

«Αυγή» κατά Βαρουφάκη: «Από γκουρού των οικονομικών... μετεξεταστέος της πολιτικής»

Το δυνατό ξεκίνημα, η δημιουργική ασάφεια και η φωτογράφηση στο «Paris Match» - Τα είπα-ξείπα για capital controls και δημοψήφισμα - Reuters: Ήταν ο πιο «ακριβός» υπουργός Οικονομικών της ιστορίας

«Αυγή» κατά Βαρουφάκη: «Από γκουρού των οικονομικών... μετεξεταστέος της πολιτικής»
Η «Αυγή» κατακεραυνώνει τον τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη! Επιλέγοντας τον τίτλο «Από γκουρού των οικονομικών... μετεξεταστέος της πολιτικής», στην  κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας, κάνει αναδρομή στην πορεία του «αδειάζοντας» τις κινήσεις του. 

«Το ξεκίνημα φάνταζε ιδανικό...», ξεκινά να σχολιάζει. «Όλα τα ΜΜΕ και τα social media αποθέωναν τον υπουργό, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν πολιτικό που αντιτίθετο στους δανειστές», γράφει χαρακτηριστικά.

«Το πρώτο ισχυρό θετικό σοκ ήρθε από την ελπιδοφόρα παρουσία του ήταν με την πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον δεύτερο να αναφωνεί: ''Μόλις σκότωσες την τρόικα"», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Κλείσιμο

...αλλά

Το κείμενο σχολιάζει ότι η συνέχεια για τον «μαθητευόμενο» πολιτικό δεν ήταν ανάλογη. «Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, την οποία χρεώθηκε, στιγματίστηκε από τη δημιουργική ασάφεια την οποία ο ίδιος παραδέχτηκε, βάζοντας σε μπελάδες την κυβέρνηση».

«Από τότε ο Βαρουφάκης επισώρευσε μια πληθώρα ζημιογόνων αντιφάσεων τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο», επισημαίνει η εφημερίδα.

Επικοινωνιακό φάουλ η φωτογράφηση στο «Paris Match»


Η φωτογράφηση στις 13 Μαρτίου στο  «Paris Match» τις ημέρες που υποστήριζε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση ήταν ένα μεγάλο επικοινωνιακό φάουλ για τον υπουργό, τονίζεται.

Από τότε, ξεκίνησε πλήθος μπρος-πίσω δηλώσεων του τότε ΥΠΟΙΚ για το τι γινόταν...

Από τις διφορούμενες (είπα-ξείπα) δηλώσεις σε ξένα μέσα για τα ΑΤΜ, τις τράπεζες, capital controls, μέχρι και το δημοψήφισμα.

Γράφει η εφημερίδα: «Ο ίδιος φέρεται να ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των εισηγητών  του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Πριν, δήλωνε: Θα είναι ανοησία να πάμε σε δημοψήφισμα». «Κακά τα ψέματα, ένα δημοψήφισμα θα είναι δραχμή ή ευρώ. Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε και δεν αφορούσε το δίλημμα». 

«Σύνηθες για τον Βαρουφάκη να διαψεύδει... τη διάψευση»


Συνεχίζοντας τις ευθείες βολές στο πρόσωπο του «γκουρού» του «Game of Theory», όπως τον αποκαλεί η εφημερίδα «Αυγή», αναφέρεται και στον τρόπο που χειρίστηκε τις καταστάσεις την ημέρα της κρίσιμης ψηφοφορίας. «Στην κρίσιμη χρονική στιγμή του δημοψηφίσματος για εξουσιοδότηση στην ελληνική κυβέρνηση άδειασε τους ψηφοφόρους του επιλέγοντας να πάει στην Αίγινα για να είναι με την κόρη του. Ανέφερε δε πως αν ήταν παρών θα ψήφιζε "Ναι". Λίγες μέρες αργότερα ψήφισε "Οχι"...» 


 

   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης