Παραιτήθηκε από την θέση του αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών ο Νίκος Χουντής

Παραιτήθηκε από την θέση του αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών ο Νίκος Χουντής

Ήταν ένας από τους 15 βουλευτές που συνυπέγραψε τη δήλωση κατά της εξουσιοδότησης της κυβέρνησης, τα ξημερώματα του Σαββάτου

Παραιτήθηκε από την θέση του αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών ο Νίκος Χουντής
Την παραίτησή του από την θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών υπέβαλλε ο κ. Νίκος Χουντής ο οποίος θα καταλάβει την θέση του κ. Μανώλη Γλέζου στην Ευρωβουλή. 

Ο κ. Χουντής ήταν ένας από τους 15 βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη που συνυπέγραψε την δήλωση κατά της εξουσιοδότησης της κυβέρνησης τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά την ψηφοφορία στην Βουλή. Την ίδια δήλωση συνυπέγραψε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Κώστας Ήσυχος. Αμφότεροι ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα που πήρε καθάρές αποστάσεις από την ηγεσία της κυβέρνησης όσον αφορά στην συμφωνία.

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο κ. Δημήτρης Στρατούλης είναι οι άλλοι δύο υπουργοί και στελέχη που δεν ψήφισαν καν την εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Η παραίτηση του κ . Χουντή διευκολύνει τον πρωθυπουργό ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες  θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό ενδεχομένως μέχρι την αυριανή ημέρα καθώς την Τετάρτη θα πρέπει να έλθουν προς ψήφιση τα μέτρα που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες τα οποία οι συγκεκριμένοι υπουργοί δεν θα ψηφίσουν και δεν θα συνυπογράψουν εφόσον χρειαστεί η υπογραφή τους. Ανοικτό είναι το θέμα της "αναδιάρθρωσης της κυβέρνησης" καθώς ο κ. Τσίπρας από το Σάββατο διέρρευσε μέσω συνεργατών του ότι εξετάζει το ενδεχόμενο σχηαματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Ωστόσο ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης απέρριψε ρητώς την συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση ενώ στην ίδια κατεύθυνση δείχνουν να κινούνται και οι αρχηγοί των δύο άλλων κομμμάτων της αντιπολίτευσης που ψήφισαν την εξουσιοδότηση και θα υπερψηφίσουν και τα μέτρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης