ΠΑΣΟΚ: H κυβέρνηση αρνείται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

ΠΑΣΟΚ: H κυβέρνηση αρνείται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει «αναγκάσει» την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαγορεύσει την κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων, καταγγέλλει η ΚΟ του κόμματος

ΠΑΣΟΚ: H κυβέρνηση αρνείται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο
Για κατάργηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου καταγγέλλει την κυβέρνηση η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει «αναγκάσει» την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαγορεύσει την κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που κατηγορούσε τους υπουργούς της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ότι δεν έρχονται στην Ολομέλεια να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ «η κυβέρνηση αρνείται τον ζωντανό κοινοβουλευτικό έλεγχο – σύμφωνα με τον Κανονισμό και το Σύνταγμα – αναγκάζοντας την Πρόεδρο της Βουλής να απαγορεύσει την κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων. Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί – όπως έπραξε και για την παράταση της Δανειακής Σύμβασης και του Προγράμματος – να αποφύγει την συζήτηση στη Βουλή για καυτά θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινωνία, αρκούμενη στην πολιτική των non paper».

Κλείσιμο
Είναι  ενδεικτικό ότι ο γραμματέας της ΚΟ Λεωνίδας Γρηγοράκος είπε ότι επιχείρησε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του απάντησαν πως δεν την παραλαμβάνουν γιατί – όπως είπε – «η Πρόεδρος δεν έχει ανοίξει ακόμα το σχετικό βιβλίο».

Πρόσθεσε πως παρόμοια καθυστέρηση δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν ενώ εξήγησε ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στην κυρία Κωνσταντοπούλου αλλά στην ίδια την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Επιπροσθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Κουτσούκος επισήμανε ότι «θέλουμε να μας πει η κυβέρνηση για την πορεία των εσόδων και δεν υπάρχει ακόμα η κοινοβουλευτική διαδικασία. Θέλουμε να ενημερωθούμε για την αφαίμαξη των αποθεματικών των Ταμείων – ΟΠΕΚΕΠΕ κ.α. και δεν μπορούμε».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης